کد خبر: ۴۲۷۲۰۹۱
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۹
محققان ناشناخته قرآنی/ ۶۴

ریوچی میتا؛ از آشنایی با اسلام در چین تا ترجمه قرآن در ژاپن

حاج ریوچی عمر میتا، مترجم ژاپنی و اولین کسی است که قرآن کریم را به زبان ژاپنی ترجمه کرده است.

به گزارش ایکنا به نقل از مسلمون حول العالم، «ریوچی میتا» یا حاج عمر میتا، در سال ۱۸۹۲ میلادی در شهر شیمونوسکی، واقع در استان یاماگوچی جزیره کیوشو در غرب ژاپن و در خانواده‌ای سامورایی و بودایی مذهب متولد شد. وی تحصیلات تکمیلی خود را در رشته بازرگانی در دانشکده اقتصاد دانشگاه یاماگوچی گذراند و در سال ۱۹۱۶ فارغ‌التحصیل شد.
 
میتا در زمان تحصیل خود کتاب‌های حاج عمر یامائوکا را که یک مسلمان ژاپنی بود مطالعه کرد. این کتاب‌ها اولین منبع برای آشنایی او با دین اسلام بود. به همین دلیل مسیر خود را به مدت ۳۰ سال ادامه داد تا اینکه نور توحید به قلب او تابید.
 
ریوچی میتا پس از پایان تحصیلات دانشگاهی به چین مسافرت کرد و در آنجا از طریق مسلمانان این کشور با دین اسلام آشنا شد. او در سال ۱۹۲۰ میلادی مقاله‌ای با عنوان «اسلام در چین» نوشت که در مجله «توکیزای کینکیو» منتشر شد. وی از روش زندگی مسلمانان چین تأثیر بسیاری گرفت و در آن دوران زبان چینی را به خوبی فرا گرفته بود.
 
وی در سال ۱۹۲۱ میلادی به ژاپن بازگشت و با گوش دادن به سخنرانی‌های حاج عمر یامائوکا، شناخت بیشتری از دین اسلام پیدا کرد.
 
عمر میتا در سال ۱۹۲۲ میلادی در شرکت راه‌آهن منچوری شروع به کار کرد و پس از مدتی به شغل بازرس ارتقا یافت. 
 
وی در طی جنگ چین و ژاپن نیز از سوی شرکت راه‌آهن منچوری به شمال چین اعزام شد. او تحت تأثیر مسلمانان چین قرار گرفته بود و آرزو می‌کرد که جامعه ژاپن نیز چنین جامعه اسلامی داشته باشد. 
 
میتا از آن زمان به بعد به کشورهای بسیاری از جمله عربستان سعودی سفر کرد و در نشست‌ها و کنفرانس‌های بسیاری شرکت داشت. وی همچنین کتاب‌هایی درباره ارتباط دین اسلام با دیگر ادیان و زندگی مردم در جامعه اسلامی نگاشت.
 
اولین مسلمان ژاپنی که قرآن کریم را به زبان ژاپنی ترجمه کرد
 
ریوچی میتا در ۴۹ سالگی به یکی از مساجد پکن، پایتخت جمهوری چین رفت تا تمایل خود را برای گرویدن به دین اسلام اعلام کند. لذا در سال ۱۹۴۱ میلادی به دین اسلام مشرف شد و نام خود را به عمر میتا تغییر داد.
 
حاج عمر میتا در سال ۱۹۴۵ و پس از پایان جنگ، به ژاپن بازگشت و در ابتدا در دانشگاه کانسای شروع به کار کرد. سپس در دانشگاه کیتا کیوشو به عنوان استاد زبان چینی مشغول شد. 
 
وی در سال ۱۹۵۷ میلادی به پاکستان سفر کرد و به فعالیت‌های اسلامی مشغول شد. در سال ۱۹۶۰ به حج رفت و پس از درگذشت صادق ایمایزومی، اولین رئیس جمعیت مسلمانان ژاپن (JMA)، میتا به ریاست این جمعیت انتخاب شد. 
 
او در طول مدت ریاست این جمعیت، دو کتاب مهم خود درباره اسلام یعنی «فهم اسلام» و «درآمدی بر اسلام» را به زبان ژاپنی تألیف کرد. او همچنین کتاب «زندگی صحابه» اثر محمد زکریا را نیز به زبان ژاپنی و چند زبان مربوط به کشورهای شرق آسیا ترجمه کرد. 
 
حاج عمر میتا در ۲۸ ژوئیه ۱۹۷۲ میلادی اولین چاپ ترجمه قرآن کریم به زبان ژاپنی را منتشر کرد و چاپ اصلاحی آن در سال ۱۹۸۲ منتشر شد. 
 
وی پس از فوت همسرش، از شغل خود استعفا داد و در توکیو مستقر شد و تمام وقت خود را به تبلیغ دین اسلام گذراند. او در سال ۱۹۸۳ میلادی درگذشت.
 
اولین مسلمان ژاپنی که قرآن کریم را به زبان ژاپنی ترجمه کرد
 

وضعیت مسلمانان ژاپن در زمان عمر میتا

 
در آن زمان تعداد مسلمانان در کشور ژاپن بسیار کم بود و با مهاجرت تعدادی از ترکمن‌ها، ازبک‌ها، تاجیک‌ها و تعداد زیادی از مسلمانان آسیای میانه مانند قزاقستان و تاجیکستان به ژاپن، و حتی مهاجرت مسلمانان روسیه پس از انقلاب بلشویک‌ها در جنگ جهانی اول، زندگی اجتماعی مسلمانان در ژاپن آغاز شد و مسلمانان در شهرهای اصلی این کشور مستقر شدند.
 
برخی از شهرهای ژاپن مسلمانان را به عنوان پناهنده از این کشورها پذیرفتند و پیوندهای نزدیکی میان مسلمانان و مردم ژاپن به وجود آمد. مسلمانان در ابتدا با مشکلاتی از جمله آزار و اذیت بوداییان مواجه بودند اما بوداییان دریافتند که مسلمانان صلح‌دوست، صادق و خوش اخلاق بوده و اهل خیانت نیستند.
 
جامعه مسلمانان در ژاپن به تدریج رشد یافت و تعدادی مسجد در این کشور ساخته شد که مهمترین آنها مسجدی است که در شهر کوبه واقع در جنوب غربی جزیره هونشو ساخته شد. این مسجد تنها مسجد باقی‌مانده از زلزله ویرانگری است که دو دهه پس از ساخت آن در ژاپن رخ داد و هنوز پابرجا مانده است.
 
اولین مسلمان ژاپنی که قرآن کریم را به زبان ژاپنی ترجمه کرد
عمر میتا در حال اهدای نسخه ترجمه ژاپنی قرآن کریم به سفیر عربستان
 
در حال حاضر حدود ۳۰ تا ۴۰ مسجد فقط در شهر توکیو وجود دارد، علاوه بر آن هتل‌های عمومی نیز دارای نمازخانه و اتاق‌هایی برای اقامه نماز هستند. 
 
تعدادی از مسلمانان ژاپنی مدتی بعد به چین و کشورهای مجاور در شرق آسیا مهاجرت کردند و در زمان جنگ چین و ژاپن، بسیاری از ژاپنی‌هایی که به دین اسلام گرویده بودند به ژاپن بازگشتند. 
 
گزارش از فرشته صدیقی
انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha