کد خبر: 4248462
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
آیت‌الله دژکام تأکید کرد؛

ضرورت سازماندهی مجموعه‌های فرهنگی

نماینده ولی فقیه در استان فارس معتقد است که مجموعه‌های فرهنگی ناهماهنگ بوده و مانند مجمع‌الجزایر عمل می‎کنند، بنابراین باید این مجموعه‌ها سازمان یابند.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارسبه گزارش ایکنا از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس امروز، 26 آبان‌ماه در یکصد‌ و چهل و هشتیمن جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس که در شیراز در حال برگزاری است، گفت: با توجه به انتظارات مقام معظم رهبری به‌صورت ویژه از فارس و شیراز امروز یک تجدید مطلعی برای کار شورای فرهنگ عمومی است که مصادف با حضور استاندار جدید فارس شده است و باید از ایشان بیشتر استفاده کنیم.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در این نشست افزود: عمده مشکل ما بازگشت به این موضوع است که مجموعه‌های همسو با نظام که تلاش فرهنگی می‌کنند ناهماهنگ و به نوعی مجمع‌الجزایر هستند و برای هماهنگ کردن این مجموعه‌ها چند سازمان‌دهنده مدنظر ماست که باید در این زمینه کار شود و عموماً در مدیریت اجرایی استان شکل می‌گیرد.

امام جمعه شیراز یکی از این اقدامات را برنامه‌ریزی برای نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس دانست و گفت: یکی دو سال است سؤال نشست شورای فرهنگ عمومی و ذهنیت آن مشغول به این است که آیا کمک‌های دولتی به مجموعه‌های دولتی و سمن‌ها با برنامه هماهنگ است یا خیر و هیچ راهکاری برای این نداشتیم. اولین سازمان‌دهنده در این قضیه سازمان برنامه و بودجه است یعنی اگر بگویند بودجه به جز در مسیر کار صحیح فرهنگی که مطابق نقشه است، هزینه نخواهد شد، طبیعتاً بقیه مجبور به همراهی با برنامه خواهند شد.

اجرای نقشه مهندسی فرهنگی نیاز به پیگیری دائمی دارد

دژکام تصریح کرد: دستور استاندار به مجموعه‌های ذیربط و پیگیری دائمی برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس لازم است تا به راه‌حلی برسیم که کل کشور نیز آن را دنبال کند، زیرا امروز در سطح ملی هم در این زمینه چیز خاصی نداریم.

وی گفت: نکته بعدی آگاهی و باور مدیران فرهنگی است که اگر مجموعه‌های مختلف نسبت به اینکه کارهایی که رهبر معظم انقلاب فرموده و اخیراً بر تلفیق هنر و دین و حماسه، تأکید داشتند، باور نداشته باشند، کار زمین می‌ماند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه، هدف‌گذاری برای بازی‌های رایانه‌ای، دیجیتال و آنلاین شده است، گفت: سؤال اینجاست آیا ما در زمینه بازی‌ها کار موفقی انجام داده‌ایم. یکی از بازی‌های آنلاین که بازی می‌شود، در نرم‌افزارهای بازار و مایکت سه میلیون دانلود داشته است و این مسئله نشانه آن است که مورد استقبال قرار گرفته است. در زمینه تولید چنین بازی‌هایی در استان فارس توانمندی داریم، اما چقدر از این بازی‌ها حمایت می‌کنیم؟ فرزندان و بازیگران فضای مجازی درگیر این موارد می‌شوند و یادگیری شروع می‌شود.

وی با تصریح اینکه در استان فارس برای تلفیق هنر و حماسه و دین و برنامه‌ریزی برای تولید محصولاتی در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است، گفت: ظرفیت چنین اقداماتی در استان فارس داریم ولی در این زمینه عنایتی نشده است و لازم است آگاهی در این زمینه ایجاد شود تا همگان به این مسائل کمک کنند.

دژکام با یادآوری اینکه در برنامه هفتم توسعه یک جدول فرهنگی وجود دارد و باید بررسی کنیم که کجای این قضیه قرار داریم، افزود: اگر استان فارس مرکز هنر است، باید بررسی کنیم که نقش فارس در این قضیه کجاست. باید هم آگاه باشیم و هم باور داشته باشیم که می‌توانیم چنین اقداماتی انجام دهیم و جلو برویم.

وی همچنین بحث آموزش را در این زمینه یادآور شد و بیان کرد: آموزش‌ها باید هدفمند و به شکلی باشد که ارتقای فهم و دانش مدیران و کارشناسان طوری شکل گیرد که به سمت این هدف‌گذاری‌های فرهنگی جلو برویم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به توانمندی علمی و عملی استاندار ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی استاندار، کار نقشه مهندسی فرهنگی استان طوری پیش برود که در راستای تأمین اهداف نظام و رضایت امام زمان(عج) و نائب امام زمان(عج) باشد.

انتهای پیام
captcha