کد خبر: 4310035
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۹
سعید بیاری:

تعاون کارآمدترین مدل برای پیوند دانشگاه و اقتصاد است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس از آغاز اجرای پایلوت طرح توسعه تعاونی‌های دانشگاهی در استان خبر داد و گفت: مشارکت جامعه علمی و دانشگاهی در عرصه اقتصادی از مسیر بخش تعاون ممکن است و این بخش کارآمدترین و عادلانه‌ترین مدل برای رفع چالش‌های دانشگاهیان به‌شمار می‌آید.

نشست کارگروه عملیاتی‌سازی و توسعه تعاونی‌های دانشگاهی استان فارسبه گزارش ایکنا از فارس، سعید بیاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس، امروز شنبه، ۱۹ مهرماه در نشست کارگروه عملیاتی‌سازی و توسعه تعاونی‌های دانشگاهی استان فارس که با حضور مدیران دانشگاه‌های استان برگزار شد، اظهار کرد: زیرساخت‌های لازم برای ورود دانشگاهیان و دانشجویان به عرصه تعاون در فارس فراهم شده است و باید این ظرفیت به‌صورت نظام‌مند و مبتنی بر مدل‌های علمی فعال شود.

وی با بیان اینکه سیاست علم باید بر پایه «اغنا» و نه «ابلاغ دستوری» باشد، افزود: لازم است دانشجویان، اساتید و بدنه دانشگاهی با تبیین فرصت‌های فعالیت در حوزه تعاون و آشنایی با مشوق‌ها و ابزارهای حمایتی، به حضور در این عرصه ترغیب شوند.

پیوند دانشگاه با بازار کار از مسیر تعاون

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس تأکید کرد: رفع مشکلات بازار کار و جامعه دانشگاهی، تنها از طریق اجرای طرح‌های علمی کارآمد و با مشارکت مسئولان، اساتید و دانشجویان امکان‌پذیر است. مراکز دانشگاهی باید به تربیت نیروی کار متناسب با نیاز بازار در جغرافیاهای مختلف توجه داشته باشند.

بیاری با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان فارس طبق آخرین آمار ۶.۶ درصد و دو درصد کمتر از میانگین کشوری است، افزود: تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، ایجاد بسترهای پایدار کارآفرینی، توسعه خدمات پژوهشی و رفاهی و بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها از اهداف اصلی طرح تعاونی‌های دانشگاهی است.

وی بهره‌برداری بهینه از فضاها، تجهیزات و دانش تخصصی، ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار برای فارغ‌التحصیلان، مهارت‌افزایی دانشجویان از طریق پروژه‌های واقعی، جذب منابع مالی نوآورانه و استقرار ساختار مدیریتی دموکراتیک و شفاف را از مهم‌ترین اهداف این طرح برشمرد.

بیاری با تأکید بر اینکه فارس از ظرفیت‌های فرهنگی، علمی و اقتصادی بی‌بدیلی برخوردار است، گفت: نام دانشگاه شیراز در سطح ملی و بین‌المللی زبانزد است و ضروری است نقش این دانشگاه و سایر مراکز آموزش عالی در توسعه اقتصادی استان برجسته‌تر شود.

وی اضافه کرد: اجرای طرح توسعه تعاونی‌های دانشگاهی در فارس به‌صورت پایلوت آغاز شده و طی فرآیندی اصولی باید ظرفیت‌ها و چالش‌ها شناسایی و با تعریف مدلی کارآمد مسیر توسعه این طرح در استان هموار شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس همچنین گفت: خدمات تعاونی‌های دانشگاهی می‌تواند هم درون دانشگاه و هم در ارتباط با صنعت و شرکت‌های اقماری تعریف شود و از طریق پروژه‌های تحقیق و توسعه مشترک، سرمایه‌گذاری تخصصی، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از تجاری‌سازی یافته‌های علمی گسترش یابد.

بیاری ابراز امیدواری کرد که با همراهی دانشگاهیان، این طرح به الگویی ملی برای پیوند میان آموزش عالی و اقتصاد تعاونی تبدیل شود.

تأمین مسکن دانشگاهیان در قالب تعاونی‌ها

در ادامه این نشست، سیدآیت‌الله رزمجو، سرپرست دانشگاه جامع علمی‌کاربردی فارس تأمین مسکن اساتید جوان و اعضای هیئت علمی را یکی از چالش‌های جامعه دانشگاهی دانست و گفت: توسعه تعاونی‌های دانشگاهی می‌تواند راهکاری مؤثر برای حل این مسئله باشد.

خلیل حاجی‌پور، معاون برنامه‌ریزی و توسعه دانشگاه شیراز نیز با اشاره به سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی بیان کرد: طرح توسعه تعاونی‌های دانشگاهی در فارس به‌صورت آزمایشی آغاز شده و باید ایرادات آن شناسایی و سازوکار اجرایی دقیق‌تری تدوین شود.

ضرورت پیش‌بینی حمایت‌های قانونی

محمدجواد دهقانی، رئیس دانشگاه صنعتی شیراز نیز شکل‌گیری کارگروه تعاونی‌های دانشگاهی را فرصتی مغتنم توصیف کرد و افزود: پیش‌بینی بودجه و حمایت‌های قانونی برای موفقیت طرح ضروری است تا دانشگاهیان نسبت به مشارکت در آن ترغیب شوند.

حسن سلطانی، معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی فارس نیز از فعالیت ۲۵ تعاونی مسکن ویژه اعضای هیئت علمی و کارکنان این دانشگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر ساخت مسکن برای حدود چهار هزار عضو در قالب این تعاونی‌ها در حال اجراست. 

وی تشکیل شرکت‌های تعاونی چندمنظوره را از ظرفیت‌های جدید برای ارائه خدمات گسترده‌تر به دانشگاهیان دانست.

انتهای پیام
captcha