کد خبر: 4101960
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۷
محبی‌پور در پاسخ به ایکنا:

پرونده حرم شاهچراغ(ع) در اختیار وزارت اطلاعات است / آخرین وضعیت مجروحان حادثه

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در پاسخ به خبرنگار ایکنا در خصوص آخرین وضعیت پرونده حادثه تروریستی حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) گفت: حادثه تروریستی حرم شاهچراغ(ع) در شیراز رخ داد اما سرشبکه‌های اصلی و طراحان آن در تهران و مرکز کشور بودند لذا اکنون پرونده در اختیار وزارت اطلاعات است.

اسماعیل محبی‌پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارسبه گزارش ایکنا از فارس، اسماعیل محبی‌پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس امروز، 2 آذرماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز در پاسخ به خبرنگار ایکنا در خصوص آخرین وضعیت پرونده حادثه تروریستی حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) گفت: حادثه تروریستی حرم شاهچراغ(ع) در شیراز رخ داد اما سرشبکه‌های اصلی و طراحان آن در تهران و مرکز کشور بودند لذا اکنون پرونده در اختیار وزارت اطلاعات است.

وی افزود: البته ممکن است بعد از رسیدگی به پرونده، اجرای احکام در جایی که رخ داده است، یعنی شیراز اجرا شود ولی به طور کلی ما هم تنها از طریق گزارش وزارت اطلاعات که در جلسه شورای تأمین ارائه می‌شود، از جزئیات آن مطلع خواهیم شد و جزو پرونده‌های جاری است.

محبی‌پور همچنین درباره وضعیت مجروحان حادثه تروریستی حرم شاهچراغ(ع) نیز گفت: طبق آخرین آماری که سه روز پیش گرفتیم هنوز 5 نفر از مجروحان حادثه در بیمارستان بستری هستند که یک نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه قرار دارد اما نکته حائز اهمیت این است که هزینه‌های بیمارستان و درمان مجروحان این حادثه از سوی دولت تأمین می‌شود و هیچ پولی از مجروحان گرفته نمی‌شود.

انتخاب باغ جنت برای تجمعات اعتراضی قانونی در شیراز

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در ادامه سخنان خود از درنظر گرفتن مکانی برای تجمع اعتراض‌های قانونی در شیراز خبر داد و گفت: برای نخستین بار در کشور اصل 27 قانون اساسی مبنی بر آزاد بودن تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌های اعتراضی بدون حمل سلاح به شرطی که مخل امنیت نباشد، آزاد است لذا اولین مکان تجمعات قانونی را در شیراز در اولین گام باغ جنت انتخاب کردیم که تمام تشکل‌ها و احزاب قانونی با اخذ مجوز از فرمانداری می‌توانند تجمع قانونی در این مکان برپا کنند. این کار برای فراهم کردن زمینه انجام اعتراضات قانونی و جلوگیری از اغتشاشات انجام می‌شود.

وی همچنین فرا رسیدن هفته بسیج را گرامی داشت و افزود: نیمه اول آذرماه مناسبت‌های مختلفی دارد که اولین آن هفته بسیج است. بسیج با نفس مسیحیایی امام برای هدمت به مردم و مدیریت کشور تشکیل شد.

محبی‌پور با بیان اینکه بسیج همواره جان خود را سپر بلای مردم کرده است، رشادت‌های بسیجیان را در 8 سال دفاع مقدس یادآور شد و افزود: بعد از جنگ هم بسیج در تمام عرصه‌هایی که نظام احتیاج داشت، پای کار نظام اسلامی بوده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس تصریح کرد: امروز می‌توانیم بسیج را به عنوان فراگیرترین تشکل مردمی جهان نام ببریم؛  تشکلی که هیچ الزامی در آن وجود ندارد و هیچ محدودیتی برای خدمت در عرصه‌های مختلف هم وجود ندارد و تمام کسانی که علاقه‌مند به خدت صادقانه باشند، فارغ از گرایش‌های سیاسی به عنوان بسیجی معرفی می‌شوند.

عرصه بسیج صرفاً امنیتی نیست

وی با بیان اینکه در مقاطع مختلف انقلاب اسلامی ثابت شد که اگر نیروی مردمی و اتکا به مردم در نظام نبود، زحمات و هزینه‌های زیادی به ما وارد می‌شد، گفت: عرصه بسیج صرفاً امنیتی نیست و در هر جایی که می‌توان خدمت انجام داد، عرصه فعالیت‌های بسیج است و هر کسی صادقانه برای رضای خدا و بدون طمع و داوطلبانه حرکت می‌کند، این فرد بسیجی است.

محبی‌پور با تأکید بر اینکه امروز در تمام مجموعه‌های اداری ما کسانی که علی‌رغم همه تنگناها و سختی‌ها برای خدمت به مردم تلاش می‌کنند باید به آن‌ها بسیجی گفت، افزود: بسیج یک تشکل مردمی فراگیر و یک درخت تناور است که سایه آن در مرزهای جغرافیایی قابلیت محدودیت ندارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در به وقایع اخیر در کشورمان اشاره کرد و گفت: اولین اراده دولت این بود که نظام اقتصادی کشور را دچار تغییر و تحول کند لذا اجرای اصلاح نظام ارز ترجیحی را آغاز کرد. این کار به جای دادن ارز به افراد خاصی برای مثلاً وارادت اقلام غیرضروری، طوری طرح‌ریزی شد تا مصرف‌کنندگان بتوانند از خدمات دولتی یا از وجوهات نقدی پرداختی استفاده مستقیم ببرند لذا ارز ترجیحی در بخش زیادی از محضولات به تدریج و در بخشی هم به صورت دفعتاً حذف شد.

وی با بیان اینکه نظام اقتصادی بیمار ما مبتنی بر یارانه است و برای جمعیت بیش از 80 میلیون کشورمان که در مسیر توسعه قرار گرفته است، نیاز که در زیربناها توجه بیشتری شود، گفت: در سال 98 که افزایش قیمت بنزین داشتیم، مسلماً ارکان نظام قصد آزار مردم را نداشتند بلکه به سمت واقعی کردن قیمت بنزین حرکت کردند اما در اجرا به دلیل اینکه افکار عمومی آمادگی نداشتند زمینه‌ای فراهم شد که نارضایتی مردم تبدیل به ناآرامی و در نهایت تبدیل به اغتشاش و خسارت به کشور شد و در آن هم دولت، هم مردم و اعتبا بین‌المللی دچار آسیب شد.

محبی‌پور با تصریح اینکه دولت عملیات  اصلاح نظام اقتصادی را در مسیر خوبی پیش برد، گفت: همزمان با حذف ارز ترجیحی در بخش نیازهای ضروری مردم هم ترمیم‌هایی صورت گرفت البته در این بخش دچار مشکل شدیم و بخش کوچکی مربوط به عدم تأمین اعتبارات مورد نیاز بود و بخش دوم هم مربوط به عدم امکان یا مقدور نشدن تنظیم بازار ناشی از عوامل مختلف بود لذا  فضایی در کشور به وجود آمد که نارضایتی‌ها را افزایش داد.

معاون استاندار فارس اظهار کرد: در عرصه بین‌الملل ما می‌خواهیم مانند سایر کشورها و منطبق بر قوانین بین‌المللی مثلاً استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را در دستور کار قرار دهیم. چنانچه نظام جمهوری اسلامی در یک دهه گذشته نیز ثابت کرده است که در مسیر اقدامات صلح‌آمیز هسته‌ای قرار دارد اما برخی از کشورهای سلطه‌طلب این قضیه را نپذیرفتند و گزارش‌های غیرصادقانه و مخدوش از فعالیت هسته‌ای ایران ارائه دادند و نتیجه این شد که مجدداً فعالیت‌های هسته‌ای ایران را محدود کنند و در نتیجه تفاهم نهایی به سرانجام نرسید و برای نظام جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند  تحریم‌ها را تشدید و قطعنامه‌ها علیه نظام صادر کردند و در بخش‌های اقتصادی به کشورمان آسیب وارد کردند.

وی اظهار کرد: از نیمه 1400 موفق شده بودیم که بازارهای فروش نفت را احیا کنیم و مسیر فروش نفت و انتقال فراورده‌های نفتی برای ما فراهم شده بود اما از ابتدای 1401 مجدداً دشمن این مسیر را تخریب کرد و به دنبال بهانه‌ای بود تا به عنوان اهرم فشار علیه دولت اتفاقاتی را رقم زند و بهترین بهانه هم فوت یک خانم بود که در 25 شهریورماه امسال توسط نیروی انتظامی دستگیر شد و در نهایت هم فوت و بدون اینکه جرمی علیه نیروی انتظامی ثابت شود، هجمه‌های زیادی را در کشورمان ایجاد کردند.

فعالیت 37 سرویس جاسوسی دشمن در اغتشاشات  اخیر

محبی‌پور از فعالیت 37 سرویس جاسوسی دشمن در جوسازی علیه نظام جمهوری اسلامی در دو ماه گذشته خبر داد و گفت: البته در استان فارس مردم خط خود را از دشمن جدا کردند و جزو استان‌هایی بودیم که کمترین خسارت و تلفات ناشی از اغتشاشات به ما وارد شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس از تقدیم 20 شهید طی این مدت در استان خبر داد و گفت: از این تعداد 13 شهید حادثه تروریستی حرم شاهچراغ(ع) و 7 شهید امنیت بوده است که 5 شهید آن در شیراز و 2 شهید در بیرم لارستان بوده است.

خسارت 20 میلیارد تومانی اغتشاشات به خدمات شهری در فارس

وی برآورد خسارت‌های وارد شده ناشی از اغتشاشات به مراکز دولتی و خدمات شهری در استان فارس را بیش از 20 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: البته رقم خسارت در کشور بسیار بالاتر است و شاید به چند هزار میلیارد هم برسد؛ به جهت تلفات و خسارات اقتصادی که دشمن به ما وارد کرد، باید به او تبریک بگوییم که موفق شد طرح‌های خود را در این استان و کشور به نتیجه برساند.

محبی‌پور اظهار کرد: خسارت‌های غیرمستقیمی هم این اغتشاشات به عرصه اقتصاد استان و کشور وارد کرد به عنوان مثال در دو ماه گذشته تمام سفرهای خارجی به استان فارس لغو شده است و این مسئله موجب خسارت به هتل‌ها، صنایع دستی، بازار مصرف و شبکه حمل و نقل شده است و این توطئه دشمن و غفلت برخی‌ها در داخل منجر به آسیب شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با بیان اینکه قطعاً برای پرداخت خسارت‌ها هیچ نهادی خارج از ایران به ما کمک نخواهد کرد و این‌ها باید یا از جیب خودمان یا از پول نفت و عوارض مالیات‌ها که برای آبادی و اجرای پروژه‌ها استفاده می‌کردیم، تأمین شود، گفت: این ظلم مضاعفی است که توسط دشمن و برخی عناصر فریب‌خورده به ما وارد شد.

وی از خانواده‌ها درخواست کرد تا مراقب رفتار هیجانی جوانان و نوجوانان خود باشند و سپس افزود: عمده افرادی که در عرصه اغتشاشات بعد از مرحله اعتراضات وارد شده بودند، افرادی بودند که در فضای هیجانی ایجاد شده توسط دشمن وارد شدند لذا اگر هیجانات را کنترل نکنیم، و قوه عاقله مسئولان و والدین کمک نکند، ممکن است توسط نوجوانان و جوانان لطماتی به کشور و خانواده‌ها وارد شود که قابل جبران نباشد. امروز نگرانیم از اینکه در فضای عملیات روانی دشمن تعداد افرادی که باید در مسیر فعالیت در کشور باشند در معرض پرونده‌های قضایی قرار می‌گیرند و این غیر از آنانی است که جانشان در معرض آسیب قرار گرفته است لذا این مسئله نیاز به آگاهی‌بخشی همگانی دارد.

چراغ فتنه رو به خاموشی است

محبی‌پور با بیان اینکه چراغ این فتنه رو به خاموشی است، خواستار بازنگری وقایع اخیر شد و گفت: فتنه از جنگ سخت‌تر است چرا که در جنگ جبهه خودی و دشمن کاملاً مشخص است اما در شرایط فتنه وقتی که موضوعات ذهنی به علاوه درگیری‌های خیابانی به وجود می‌آید، خط فاصل خودی و دشمن بسیار نزدیک می‌شود و خسارت‌ها و تلفات متعددی پیش می‌آید.

معاون استاندار فارس با تأکید بر اینکه در شرایط فتنه تشخیص خودی و دشمن سخت است، گفت: صد درصد با هر گونه فتنه‌انگیزی مخالف هستیم. ما کشور و مملکت خود را دوست داریم و چون دوست داریم باید مراقبت‌ها را بیشتر کنیم تا مورد سرقت و دستبرد امنیتی قرار نگیرد. مطمئنا کار این فتنه تمام است و دست دشمن رو شد و نظام با سربلندی از آن بیرون آمد اما هزینه‌های سنگینی دادیم.

وی در ادامه با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی خبرنگاران گفت: هیچ مسئولی اجازه دروغ گفتن  ندارد اما اینکه برخی از موضوعات را نگوید، طبیعی است و شاید نتوان همه موضوعات را بیان کرد البته بخش‌های سانسور باید به حداقل برسد به خصوص وقتی که با تنویر افکار عمومی مواجه هستیم.

محبی‌پور با اشاره به قدردانی خبرنگاران از پاسخگویی خودش و همچنین رفتار مدیرکل سیاسی استانداری فارس در عذرخواهی به خاطر وقایع پیش آمده در دانشگاه شیراز گفت: این تشکر وظیفه ما را حتماً افزایش می‌دهد. همچنین عذرخواهی مدیرکل سیاسی هم یک عذرخواهی واقعی بود و حقیقتاً از اتفاقی که در محیط های آموزشی به ویژه در کتابخانه خوارزمی رخ داد به شدت ناراحت شده و گلایه و پیگیری کردیم تا دیگر چنین مواردی تکرار نشود و از فرماندهان انتظامی هم خواستیم پیرامون مراکز حساسی مثل دانشگاه‌ها یگان‌هایی مستقر شوند که توجیه باشند چون جمعیت‌ها متفاوت است.

آزادی 80 درصد بازداشتی‌های اغتشاشات در فارس

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس در ادامه با بیان اینکه آماری از تعداد دستگیرشدگان اغتشاشات در استان فارس نداریم، گفت: 80 درصد کل بازداشتی‌ها در استان آزاد شدند و در بازدیدی که داشتیم تنها 4 دانش‌آموز بالای 15 سال بازداشت موقت بودند که آموزش و پرورش ضمانت داد تا آزاد شوند که این کار انجام شد.

وی همچنین با اشاره به درخواست خبرنگاران در خصوص همکاری دستگاه‌های مختلف با رسانه‌ها گفت: دستورالعمل جدید شورای اطلاع‌رسانی دولت و استان‌ها ابلاغ شده است که طی آن در تمامی دستگاه‌های اجرایی وابسته به دولت شورای اطلاع‌رسانی ایجاد خواهد شد.

محبی‌پور تصریح کرد: من و مدیرکل سیاسی استانداری آمادگی داریم تا مدیرانی که حاضر نیستند با رسانه‌ها گفت‌وگو کنند را با خبرنگاران رودرو کنیم به خصوص در بخش‌هایی که مردم سؤال دارند.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه پیشنهاد حضور خبرنگاران منتخب در بحران‌ها را هم بررسی می‌کنیم، در خصوص تعداد مصدومان اغتشاشات نیز گفت: به طور کلی تعداد مصدومان مدافعان امنیت 5 برابر اغتشاشگران است.

وی در پایان با بیان اینکه در اغتشاشات استان فارس 30 اتباع بیگانه را دستگیر کردیم، گفت: هر مهاجر بیگانه‌ای که در استان فارس در اغتشاشات دستگیر شود، قطعاً از تمام خدمات دولت محروم شده و هم خودش و هم خانواده‌اش از کشور اخراج خواهند شد.

انتهای پیام
captcha