واحدهای تولیدی نیازمند تمرکززدایی برای صدور مجوزها هستند
کد خبر: 4084802
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۷

واحدهای تولیدی نیازمند تمرکززدایی برای صدور مجوزها هستند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با تأکید بر اینکه نیاز است برخی از اختیارات در حوزه استاندارد به استان‌ها واگذار شود، گفت: یکی از مشکلات بخش تولید، واحدهای تولیدی و کالاهای صادراتی ما این است که هرگونه تقاضایی باید به مرکز ارسال و برای آن تصمیم‌‍گیری شود.

نشست فعالان اقتصادی فارس با رئیس سازمان ملی استاندارد ایرانبه گزارش ایکنا از فارس، جمال رازقی، رئیس اتاق بازرگانی فارس امروز، 20 شهریور در نشست فعالان اقتصادی فارس با رئیس سازمان ملی استاندارد ایران که در این اتاق برگزار شد، بیان کرد: مشكل عمده ما این است كه اعلام می‌كنند تقاضاهای استاندارد باید در تهران بررسی شود.

وی افزود: یك سوم صادرات میوه و تره بار صادراتی كشور از فارس انجام می‌شود، لذا نیاز است كه برای حل مشكلات فعالان اقتصادی برخی از اختیارات تفویض شود.

رازقی تصریح کرد: بعضی از آزمایشات كه باید در آزمایشگاه‌های خود استاندارد انجام شود اما گاهی به دیگر استان‌ها ارسال می‌شود كه نیاز است در این باره هم اختیاراتی به استان داده شود.

وی بیان کرد: تفویض اختیار در حوزه استاندارد به استان‌ها اقدام مهم و موثری در کشور است زیرا بسیاری از گره‌ها و مشکلات بخش تولید و فعالان اقتصادی در استان‎‌ها مستقیم حل و فصل می‌شود.

رازقی با اشاره به مصادیق و مشکلات عدم تفویض اختیار به استان‌ها افزود: برای تایید مدارک نشان حلال هم باید مدارک به تهران ارسال شود. اگرچه روحانی برای تأیید نشان حلال به میزان کافی در استان داریم اما از سایر مناطق استفاده می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با تأکید بر اینکه زمان‌بندی در سازمان ملی استاندارد برای رسیدگی به درخواست‌ها مدنظر قرار گیرد، گفت: استانداردها باید با سطح بین‌المللی مطابقت کند. ادغام بسیاری از استانداردها در محصولات مشابه در جهت کاهش استانداردها، بازنگری و به‌روزرسانی استانداردهای قدیمی و زمان‌سنجی رسیدگی به هر موضوع نیز برای جلوگیری از اتلاف زمان لازم و ضروری است.

وی با تأکید بر ایجاد چابکی و سرعت عمل در استانداردسازی اضافه کرد: با هدف تسهیل مشکلات تولید؛ مطالبه بخش خصوصی درخواست مجوز استان در حوزه استاندارد است و انتظار داریم سهم بیشتری برای بخش خصوصی در بازنگری استانداردها قرار داده شود.

رازقی ادامه داد: همچنین موضوع عدم هم ترازی استانداردهای ملی با بین‌المللی از دیگر مطالبات ماست که سبب شده برخی از صادرکنندگان با چالش روبه‌رو شوند و پیشنهاد می‌کنیم که روند تطابق استانداردهای ملی با بین‌المللی با سرعت بیشتری انجام شود.

وی با ارائه مثالی در حوزه تفویض استانداردهای استانی تصریح کرد: فعالیت‌های صنایع غذایی و مشکلات استاندارد این حوزه یکی از مشکلات اساسی فعالان اقتصادی فارس است به طوری که فارس در تولید محصول رب گوجه فرنگی جز استان‌های برتر است و همواره مشکلات ما در این زمینه وجود دارد لذا تقاضا داریم که استانداردها منطقه‌ای انجام شود و دستگاه‌های نظارتی از جمله استاندارد در روابط تولیدکننده و مشتری جز آنجا که خط قرمز سلامت است ورود نکند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان و مشکلات این بخش با استاندارد تصریح کرد: استان فارس اکنون یک قطب تولید پسته است که عدم تفویض اختیارات مشکلاتی را برای صادرات این محصول ایجاد کرده است.

رازقی با بیان اینکه موازی کاری دستگاه‌های نظارتی به ویژه در صنعت غذا مشکلاتی را ایجاد کرده است، افزود: واحد تولیدی درباره یک پارامتر مشخص باید به علوم پزشکی، استاندارد و دامپزشکی جوابگو باشد که این رویه باید هرچه زودتر اصلاح شود.

 وی با تصریح اینکه تعیین تکلیف شدن این جریان هم از هزینه اضافی برای دولت جلوگیری می‌کند و هم زحماتی که برای بخش خصوصی ایجاد می‌شود را کاهش می‌دهد، افزود: درباره هزینه‌های مرتبط با بازرسی کالا و انرژی نیز وظیفه حاکمیتی است در حالی که امروز بر عهده بخش خصوصی است و سوال این است چرا باید چنین باشد.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس اضافه کرد: بخش خصوصی همواره تلاش کرده وظایف خود از جمله پرداخت مالیات، تولید کالای با کیفیت و رعایت قوانین را به خوبی انجام دهد اما تحمیل فشارهای اضاف ناشی از کم کاری بخش حاکمیتی و هزینه های سربار به بخش خصوصی انصاف نیست.

رازقی اظهار کرد: بخش حاکمیتی نیز باید وظایف خود را انجام دهد و این در حالی است که در هزینه انرژی نیز به علت تحریم‌ها، ماشین‌آلات به‌روز رسانی نمی‌شوند لذا نمی‌توان انتظار داشت مصرف انرژی در واحدها مطابق استاندارد باشد که این انتظار معقولی نیست.

انتهای پیام
captcha