کد خبر: 4054579
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۲:۴۷

فطر؛ عیدی به شکرانه توفیق عبادت

عید سعید فطر، عید عاشقانی است که در برابر حق تعالی به شکرانه توفیق عبادت، سربندگی فرو می‌آورند و با توسل به بارگاه کبریایی حضرت حق خواهان منور ماندن دل‌هایشان به نور ایمان و معرفت هستند.

عید سعید فطر سرانجام یک ماه بندگی و عبودیت و راز و نیاز عاشقانه به پایان رسید. فرصت ضیافت الهی به اتمام رسید اما درب رحمت خدا در عید فطر همچنان باز است. عید سعید فطر، عید عاشقانی است که در برابر حق تعالی به شکرانه توفیق عبادت، سربندگی فرومی‌آورند و با توسل به بارگاه کبریایی حضرت حق خواهان منور ماندن دل‌هایشان به نور ایمان و معرفت هستند.

امروز آسمان خدا نورباران جشن و شادی خاص‌ترین بندگان خداوند است. ضیافتی برای پایان یک ماه عشق‌ورزی با معبود برپاست و عاشقان پاداش افطارهای خالصانه و انفاق‌های عاشقانه خود را از درگاه ربوی می‌گیرند. آری! به حق عید فطر پایان‌نامه دوره ایثار و گذشت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا حدائق، مدیر حوزه علمیه منصوریه شیراز، بامداد امروز، 13 اردیبهشت‌ماه در منبر مجازی خود ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید فطر گفت: یک ماه رمضان گذشت. روزها و شب‌هایی که پشت سر گذاشتیم، همگی دارای برکت و خیر فراوانی بودند چنانچه پیامبر مکرم اسلام(ص) در خطبه شعبانیه سخن از آثار این ماه گفتند.

وی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان اعمال خیری انجام دادیم، قرآن خواندیم و بر سر گرفتیم؛ روزه گرفتیم و انفاق کردیم، افطاری دادیم و مؤمنان را دعوت کردیم اما امام باقر(ع) می‌فرماید نگه داشتن عمل خیر از انجامش سخت‌تر است یعنی باید تلاش کنیم تا هر کار خیری که در ماه مبارک رمضان انجام دادیم، آن را نگه داریم.

اعمال خیر را در طول سال نگه داریم

حدائق با بیان اینکه نگه داشتن اعمال خیر بعد از ماه مبارک رمضان یک هنر است، گفت: هنر مومن آن است که اعمال خیر خود در ماه مبارک رمضان را در طول سال حفظ کرده و برای آخرت خود ذخیره کند.

مسئول قرارگاه عمار حوزه علمیه منصوریه شیراز ادامه داد: برخی از افراد هستند که در معنویات ولخرج هستند یعنی کار خیر انجام می‌دهند، دست بخشنده دارند، قرآن می‌خوانند، روزه می‌گیرند و احیا و شب زنده‌داری انجام می‌دهد در نگهداری این‌ها کوتاهی می‌کنند به این کار ولخرجی در معنویات می‌گویند. کار خیر را نباید با غیبت، تهمت، ناسزا و چشم‌چرانی ضایع کنیم.

وی با بیان اینکه در ماه رمضان تمرین مقاومت و صبر در برابر هوای نفس انجام دادیم و باید آن را بعد از ماه مبارک رمضان هم حفظ کنیم، گفت: در روایتی از امام علی(ع) آمده است که آن حضرت در عید فطر خطاب به مردم فرمودند این عید فطر را خداوند برای کسی عید قرار داده است که روزه و نمازش پذیرفته و اعمالش مقبول درگاه حق شده است و هر روزی که در آن روز نافرمانی خدا نشود، آن روز عید است.

حدائق بیان کرد: هر روزی که در آن گناه نشود عید است به خصوص در عید فطر. یک ماه روزه‌داری، مناجات و بندگی خدا با رسیدن به عید فطر به پایان می‌رسد لذا مراقبت کنیم که این حالات را حفظ کنیم. عید فطر که به معنای بازگشت به فطرت است یعنی مؤمنانی که در ماه رمضان بر روی فطرت خود کار کرده و از گناهان دوری کرده‌اند در سایر ایام سال هم این انس و الفت و ارتباط با قرآن و بندگی خدا را حفظ کنند.

مدیر حوزه علمیه منصوریه شیراز اظهار کرد: یک ماه بندگی با این روز عید و مزدی که در این روز داده می‌شود به پایان رسید لذا از خداوند بخواهیم توفیق بندگی هرچه بیشتر و بهتر را در سایر ایام سال به ما عطا کند.

پاسخ به سؤالات زکات فطره

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از سئوالات مطرح شده در خصوص میزان زکات فطره اشاره کرد و گفت: جمیع مراجع تقلید از جمله آیات عظام آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای، مکارم شیرازی، سیستانی، نوری همدانی، وحید خراسانی و شبیری زنجانی همگی فطریه گندم را 40 هزار تومان اعلام کرده‌اند.

حدائق در خصوص افرادی که قوت غالبشان برنج بوده است نیز گفت: آیات عظام رهبر معظم انقلاب، وحید خراسانی و زنجانی در این خصوص می‌فرمایند قیمت 3 کیلوگرم برنج به قیمت محل زندگی محاسبه کرده و پرداخت کنند اما آیات عظام مکارم و نوری همدانی می‌فرمایند قیمت برنج ایرانی 150 هزار تومان بابت هر نفر و برنج خارجی قیمت سه کیلوگرم برنجی که مصرف می‌کنند را محاسبه و پرداخت کنند. آیت‌الله سیستانی هم می‌فرمایند برنج ایرانی 225 هزار تومان و برنج غیرایرانی 60 هزار تومان برای هر نفر است.

وی در پایان گفت: در روایت‌ها آمده است که مستحب است تا زکات فطره را شب قبل از عید از مال خارج کرده و قبل از اقامه نماز عید آن را به فقرا و نیازمندان پرداخت کنند.

انتهای پیام
captcha