رحمتالله مرزوقی، عضو کمیسیون تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در گفتوگو با ایکنا از فارس، ضمن تبریک چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب ما، انقلابی اسلامی است یعنی مردم ایران در چارچوب ارزشهای اسلامی دست به انقلاب زدند تا ارزشهای اسلامی را محقق کنند و امام خمینی(ره) نیز در این چارچوب، انقلاب را رهبری و هدایت میکرد.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به منویات رهبری، شاخصهای انقلابیگری میان مردم و مسئولان چیست، بیان کرد: شاخصهای انقلابیگری یا انقلابی بودن و انقلابی ماندن از دیدگاه رهبر معظم انقلاب از چند محور قابل بیان است.
مرزوقی به تشریح جمعبندی شاخصهای انقلابیگری از دیدگاه رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: نخستین شاخص انقلابیگری یا انقلابی بودن و انقلابی ماندن این است که انقلابیون پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی اسلام و انقلاب دارند. همچنین دومین شاخص این است که اهداف و آرمانهای انقلاب همواره مدنظر قرار بگیرد و برای تحقق آنها تلاش شود و شاخص بعدی در انقلابیگری التزام و دلبستگی به استقلال کشور است یعنی کشور در حوزههای مختلف از جمله حوزه علمی، اقتصادی، فرهنگی و... استقلال داشته باشد و همچنین شاخص دیگر، حساسیت داشتن در برابر دشمن و شناخت برنامهها، ترفندها و نقشههای دشمنان است به عبارت دیگر انقلابیگری نیازمند دشمنشناسی است.
عضو کمیته دستگاهی نظریهپردازی وزارت آموزش و پرورش، شاخص دیگر انقلابیگری یا انقلابی بودن و انقلابی ماندن را از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، تقوای دینی و سیاسی دانست زیرا تقوا نیرویی است که انسان را از پرتگاهها حفظ میکند و ادامه داد: این پنج شاخصی که ذکر شد و از فحوای فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان شاخصهای انقلابی گری قابل استنباط است، برخی به آحاد مردم برمیگردد که هر یک مسئولیت خود را انجام دهند و برخی از این شاخصها در حوزه مسئولیتهای دولت اسلامی و کلیت نظام اسلامی است؛ یعنی شاخصهای انقلابیگری، متوجه همه مردم و نیز از مسئولیتهای همه مسئولان جامعه است. اگر همه ما به این شاخصهای انقلابیگری توجه کنیم، نتایج مثبت آن را خواهیم دید. به تعبیر قرآن اگر تقوا بورزیم برکات خداوند از آسمان و زمین بر ما نازل خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه انقلابی واقعی کیست، تصریح کرد: انقلابی واقعی کسانی هستند که در مسیر انقلاب حرکت میکنند، انقلاب یکسری آرمانها و ارزشهایی چون عدالت، معنویت، حفظ عزت ملی، استقلال ملی و امثال این دارد که انقلابی واقعی کسی است که در مسیر حفظ، تداوم، تحکیم و تحقق این اهداف انقلاب حرکت کند.
مرزوقی با بیان اینکه اگر میخواهیم انقلابی واقعی باشیم باید برای انقلاب هزینه کنیم، نه اینکه انقلاب را هزینه خودمان کنیم، در واقع باید از انقلاب پاسداری کنیم، افزود: نمونههای فراوانی از شهدای والامقام، ایثارگران و شخصیتهای برجسته بودند که انقلابیون واقعی اینها بودند به عنوان مثال شهید دکتر چمران که نمادی از یک فرد انقلابی است که خود را فدای انقلاب کرد یا سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که خود را فدای انقلاب کرد. اگر بخواهیم انقلابی باقی بمانیم باید فداکارانه همه تلاشمان این باشد که در مسیر انقلاب و ارزشهای آن حرکت کنیم.
این استاد تمام دانشگاه شیراز تصریح کرد: انقلاب، دشمنان و معاندانی دارد و انقلابی واقعی کسانی هستند که دشمنشناسی دارند و اهل بصیرت هستند که بصیرت خود مؤلفههایی دارد که شناخت، قدرت تشخیص، التزام عملی و حضور در صحنه و انجام وظایف از ضروریات آن هستند. البته به هر حال مشکلاتی در کشور داریم اما انقلابیون باید به این توجه کنند که مسائل فرعی و اصلی را باید از همدیگر تفکیک کنیم.
وی در پاسخ به اینکه مهمترین راهکار دفاع از انقلاب و تقویت دستاوردهای آن چیست، گفت: یکسری بایدها و آرمانهایی در حوزههای مختلف داریم که باید به آنها برسیم البته بین آنچه که هست و آنچه باید باشید، فاصلهای وجود دارد. در برخی از حوزهها مثل حوزه علم و فناوری، صنعت نظامی، حوزه دانش سلولهای بنیادی، حوزه نانوتکنولوژی، حوزه دانش اتمی و... بسیار خوب رشد کردیم اما در برخی از حوزههای دیگر دچار مقداری عقبماندگی هستیم که باید جبران شود.
مرزوقی با اشاره به برخی از نکات در بیانیه گام دوم انقلاب گفت: در این بیانیه، دستاوردهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی، صنعتی و علمی کشور به شکل مجمل که البته همه حوزهها را در برگرفته، بیان شده است که ما در این بخشها رشد کردیم و این متکی بر آن اصل اساسی «ما میتوانیم» است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز بزرگترین دستاورد نگرشی و بینشی انقلاب اسلامی را تحقق «ما میتوانیم» دانست و گفت: این یک شعار اساسی در حوزههای حیات فردی و حیات جمعی است. نگرش «ما میتوانیم» عالیترین نگرش به انقلاب اسلامی است و حضرت امام(ره) این حس را در ما تقویت کردند.
وی افزود: در بیانیه گام دوم با اتکا به همین پیش فرض اساسی «ما میتوانیم»، رهبر معظم انقلاب فرمودند که چهل سال اول تمام شد که این چهل سال سطحی از رشد را نشان میدهد اما ادامه پیشرفتها باید در گام دوم انقلاب دنبال شود. بیانیه گام دوم انقلاب میگوید که ما مرحله انقلاب یا پیروزی انقلاب را پشت سر گذاشتیم و گام بعدی نظامسازی بود که سیستم سیاسی جمهوری اسلامی پایه ذاری شد.
مرزوقی در ادامه به مقایسه ویژگیهای امام راحل عنوان بنیانگذار کبیر انقلاب با رهبران سایر انقلابها پرداخت و گفت: در یکی از بحثهایی که درباره مقایسه ویژگیهای رهبران انقلابهای جهان مطرح شده است، اگر یک بررسی تطبیقی داشته باشیم مشاهده میکنیم که برخی از این رهبران فقط نظریهپردازی کردند، برخی از رهبران نظریهپرداز نبودند و فقط انقلاب را فرماندهی کردند و بعضی از رهبران انقلابهای جهان یک سیستم سیاسی را معماری کردند ولی حضرت امام(ره) یک رهبر جامعالشرایط از حیث برخورداری از ویژگیهای یک رهبر ممتاز در بین رهبران انقلابهای جهان است؛ امام هم نظریهپرداز انقلاب بودند و هم با همین اندیشههای انقلابی، فرمانده انقلاب هم بودند و آن را جلو بردند و همچنین حضرت امام، معمار انقلاب هم بود و سیستم سیاسی را معماری کردند.
عضو کمیسیون تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انقلاب ما به تعبیر رهبر معظم انقلاب اگرچه دستاوردهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی، علمی و صنعتی فراوانی داشته است اما هنوز راه طولانی در پیش دارد، افزود: گام اول که پیروزی انقلاب بود، تمام شده است و گام دوم که نظامسازی است شکل گرفته است و از دیدگاه رهبری سه گام دیگر شامل گامهای دولتسازی و جامعهسازی و نیز تمدن اسلامی یعنی اینکه مدل انقلاب اسلامی فراگیر و عالم گیر شود، باقیمانده است. اینکه مقام معظم رهبری این گامها را مطرح کردند به این معنا است که ما هنوز کارهای زیادی را باید انجام دهیم.
وی با تصریح اینکه انقلاب ما، انقلابی اسلامی و بر پایه ارزشها و جهانبینی اسلامی بود و مردم ایران به دنبال ارزشهای اسلامی و توسعه معنویت بودند، بیان کرد: انقلاب ما یک انقلاب اعتقادی است نه یک انقلاب سیاسی یا صنعتی یا اقتصادی. درست است برای اینکه اهداف انقلاب توسعه پیدا کند، باید به توسعه اقتصادی توجه کنیم اما توسعه اقتصادی آرمان درجه اول انقلاب اسلامی نبود، توسعه اقتصادی، بستر و مرکب لازم تحقق آرمانهای معنوی عزت، سربلندی، ایمان و رسیدن آحاد جامعه به سعادت دنیوی و اخروی است بنابراین باید نیازمندیهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و صنعتی کشور را در همه زمینهها تعیین کنیم ولی یادمان نرود که انقلاب ما یک انقلاب اسلامی و عقیدتی بود لذا ارزیابی ما از انقلاب اسلامی نباید صرفا یک ارزیابی اقتصادی باشد البته همانطور که گفته شد نیاز داریم که حتماً توسعه اقتصادی و شکوفایی اقتصادی ملی داشته باشیم تا بتوانیم این را به عنوان بستر و ظرفیتی در مسیر تحقق اهداف انقلاب اسلامی جلو ببریم البته در بسیاری از زمینهها رشد پیدا کردیم. به عنوان مثال آمار دانشگاهها، دانشجویان، اعضای هیئت علمی، مقالات و اختراعات و توسعه علمی اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست و رشد قابل توجهی کرده است، البته کاستیهایی وجود دارد که باید تلاش کنیم با همدلی و توکل به خداوند و تلاش در مسیر ارزشهای انقلاب و نظام، اهداف انقلاب را پیش ببریم.
انتهای پیام