طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی فارس گردهم آمدند
کد خبر: 3969421
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳

طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی فارس گردهم آمدند

نشست طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی، کارآفرینان برتر و مراسم رونمایی از کدهای صنایع کوچک تبدیلی استان فارس در شیراز برگزار شد.

به گزارش ایكنا از فارس، نشست طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی، کارآفرینان برتر و مراسم رونمایی از کدهای صنایع کوچک تبدیلی استان فارس امروز، 15 اردیبهشت‌ماه با حضور سردار زهرایی، مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور در شیراز برگزار شد.

در ابتدای این نشست اسماعیل قزلسفلی، مسئول بسیج سازندگی سپاه فجر فارس، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های این سازمان در خصوص اقتصاد مقاومتی در یک سال گذشته تأکید کرد: بسیج سازندگی با دستگاه‌های دیگر موازی‌کاری نمی‌کند و در راستای مأموریت‌‌های آن‌ها تسهیلگری و کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه ۱۳۰ کارگاه اقتصاد مقاومتی برای سال آینده در نظر داریم، به قطب‌های برتر فارس اشاره کرد و گفت: اول رتبه اول انجیر کشور در دستان قطب استهبان است و گلاب و اسانس در فیروزآباد و همچنین ترشی و شوریجات در پاسارگاد با تولید سالانه ۲۰۰ ترشی و شوری، در رده‌های بعدی هستند.

در ادامه این برنامه مجتبی قاسم‌زاده، کارشناس گیاهان دارویی گفت: در سال ۹۱ کارمان را با کشت چند گیاه شاخص آغاز کردیم و در سال ۹۴ با پشتیبانی بسیج سازندگی و ایجاد گلخانه تکثیر ، فعالیت‌های مهمی را در سطح کشور داشتیم.

وی با بیان اینکه مطالبی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود در حوزه اروپا در شرق آسیا است، تصریح کرد: بومی‌سازی در این حوزه را آغاز کردیم و از سراسر کشور با همکاری اساتید و دانشجویان توانستیم اطلاعات لازم را جمع‌آوری و در اختیار کشاورزان این عرصه قرار دهیم.

استانداردسازی، از دیگر فعالیت‌های این گلخانه تولید گیاهان دارویی بود که وی به آن اشاره کرد و ادامه داد: گیاهانی که در کشور تولید نمی‌شود را وارد کرده و با کشت، چند سال روی آن مطالعه می‌کنیم و سپس در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم و هم‌اکنون به‌عنوان مزرعه پیشرو در تکثیر و تولید گیاهان دارویی در کشور شناخته شده هستیم.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی نه فقط به عنوان دمنوش، بلکه در صنایع غذایی و آرایشی کاربرد بیشتری دارند، گفت: بازار این کار را فراهم کردیم و تاکنون بیش از ۷۰۰۰ نفر را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کار مشغول کرده‌ایم. امنیت غذایی جامعه، از دیگر اهداف ما در این مسیر است تا با تولید غذای سالم و حلال به سمت جامعه مهدوی قدم برداریم.

شیروان مصیری، کارآفرین برتر فارس در عرصه طراحی و تولید لباس نیز در این نشست گفت: از مسئولان استانی تقاضا دارم که ممسنی را بیشتر در یابند چرا که بعد از چهل سال از انقلاب می‌گذرد با این همه جوان نخبه و کارآفرین محرومیت این شهرستان همچنان وجود دارد.

به عقیده مصیری، با وجود جوانان نخبه و کارآفرین در جای جای ایران اسلامی، در صورت حمایت مناسب، دیگر به نیازی به خارج از کشور نخواهیم داشت.

عمار مصلح، از کارآفرینان برتر دیگر فارس در حوزه انجیر نیز در این نشست گفت: در شهرستان استهبان گردش مالی انجیر خام بالاست، اما چون خام‌فروشی می‌شود و گردش مالی در اقتصاد تعریف مناسبی ندارند، باعث شده که عده‌ای آنقدر پولدار شوند که ندانند چه کار کنند، پس در املاک و مستغلات وارد می‌شوند و مابقی مردم روز به روز فقیرتر می‌شوند که اگر صنایع تبدیلی مناسبی وجود داشت، این ثروت در سطح شهرستان پخش می‌شد.

مصلح با بیان اینكه تولید کلوچه و شربت انجیر عمده تولیدات ماست اما اخذ مجوزات لازم، طولانی و نفس‌گیر است و نیاز است که مجلس در این مورد ورود کند، گفت: تقاضای ما از بسیج سازندگی، ایجاد کانال‌های ارتباطی قوی به خصوص در بحث فروش و صادرات است.

صفاری، کارآفرین حوزه خیاطی از ناحیه حضرت رسول‌الله(ص) شیراز هم با بیان اینکه کارگاه خیاطی و قالی بافی خود را در پایگاه همان راه‌اندازی کرده و هم‌اکنون ۲۰ نفر را در این کار مشغول به کار کرده‌ایم، تصریح کرد: اگر فضای مناسبی داشتیم، هم می‌توانستم بحث قرآن را به خود گسترش دهم و هم مرکز تولیدی حجاب و عفاف را در شمال غرب شیراز احداث کنم.

انتهای پیام
captcha