به گزارش ایكنا از فارس، آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس شورای عالی حوزههای علمیه کشور، امروز، 9 دی در تجمع طلاب و روحانیان شیراز كه بهمناسبت فرا رسیدن سالروز حماسه 9 دی در مسجد خاتمالانبیا و در بستر فضای مجازی برگزار شد، گفت: نهم دیماه امسال مصادف با ایام سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) و همچنین سپهبد شهید قاسم سلیمانی و چهلمین روز شهادت شهید فخریزاده است و بههمین دلیل به این ایام دهه بصیرت میگویند.
وی با بیان اینكه آنچه به عنوان انقلاب، حماسه 9 دی و ایثار و فداكاری سرداران بزرگی چون سلیمانیها و دانشمندانی چون شهید فخریزادهها داریم، در پرتو عشق و ارادت به اهل بیت(ع) است، افزود: اساساً انقلاب ما در مسیری گام برمیدارد که اهل بیت(ع) همیشه به آن سفارش کردهاند.
آیتالله حسینی بوشهری در ادامه به بیان نكاتی درباره حضرت زهرا(س) و آنچه كه قرآن و روایات پیامبر(ص) درباره آن بیان كردهاند، پرداخت و گفت: امروز در جامعه اسلامی ما اگر 9 دی و ایامالله اتفاق میافتد دقیقاً به دلیل نقش الگویی است كه حضرت زهرا(س) به ما آموخته است كه در بحرانها و شرایط حساس بهعنوان مدافع دین و ولایت در صحنه حضور پیدا كنیم.
رئیس شورای عالی حوزههای علمیه اظهار كرد: كلماتی كه درباره حضرت زهرا(س) گفته شده است هم در قرآن و هم در روایات اهل بیت(ع) از اهمیت و جایگاه بلندی برخوردار است. نمونه آن آیات تطهیر، مباهله و مودت و همچنین آیات دیگری كه در قرآن در شأن اهل بیت(ع) از جمله درباره وجود قدسی حضرت زهرا(س) است.
وی ادامه داد: كلماتی كه پیامبر(ص) درباره حضرت زهرا(س) فرمودهاند كلمات عجیبی است در یك روایت پیامبر(ص) درباره صدیقه طاهره(س) میفرماید، فاطمه(س) محبوبترین انسانها در نزد من است یا در جای دیگری میفرماید فاطمه(س) عزیزترین انسانها در نزد من رسولالله(ص) است و در جای دیگری این تعبیر را درباره حضرت زهرا(س) دارند كه اگر کسی این شخصیت را شناخت خوب است اما اگر کسی او را نشناخته است باید بشناسد او دختر محمد(ص) خاتم انبیا و پاره تن من است ولی نکته مهمی که در تعبیرات نبی گرامی اسلام(ص) درباره صدیقه طاهره(س) فرمودند آن است كه فاطمه(س) معیار حق است.
آیتالله حسینیبوشهری با بیان اینكه علمای علم اخلاق مراحلی را برای نفس تبیین کردند كه یک مرحله نفس، نفس اماره و مرحله دیگر نفس لوامه و دیگری هم نفس مطمئنه است، گفت: معنای نفس اماره روشن است که در آن مرحله نه خدا از انسان راضی است و نه انسان از خدا راضی است. در مرحله نفس لوامه انسان خود را سرزنش میکند که چرا در مقابل آنجایی که خدا از انسان راضی است و انسان هم از خدا راضی است، نرسیده است اما حضرت فاطمه(س) گامی بالاتر از این مراحل است و به جایی رسیده که همانطور كه پیامبر(ص) فرمودند رضایت او عین رضایت خداست و غضب او عین غضب خداست و فاطمه(س) به جایی رسیده است که نه تنها خدا از او راضی است و او از خدا راضی است بلکه رضایت او عین رضایت خدا و غضب او عین غضب پررودگار عالم است و اینها بخشی کوتاه از یک سرفصل بزرگی از زندگی صدیقه طاهره(س) است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان كرد: ممكن است این سؤال مطرح شود كه همانطور كه همه اهل بیت(ص) بهعنوان اسوه و الگو هستند و فاطمه(س) هم برای همگان الگو است، اما این تعبیر حضرت بقیةاللهالاعظم(عج) كه فرمودند مادرم صدیقه طاهره(س) برای من امام زمان(عج) جنبه الگویی و اسوه بودن دارد، یعنی چه و مگر زندگی حضرت زهرا(س) چه ویژگیهایی دارد و آن حضرت چه قدمهایی برداشته و انتخابهایی داشته كه برای امام زمان(عج) جنبه الگویی دارد.
وی به بیان چند ویژگی حضرت زهرا(س) متناسب با زمان و شرایط كنونی بهویژه مسئله 9 دی و دهه بصیرت پرداخت و گفت: اگر زندگی حضرت زهرا(س) را الگو و سرمشق خود قرار دهیم به پیروزی دست مییابیم چنانچه مردم ما در حماسه 9 دی، پیروزی انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس اهل بیت(ع) را الگو و معیار و شاخص برای خود تعیین كردند و بر اساس آن به پیروزی دست یافته و در برابر توطئهها و فتنهگریهای دشمنان ایستادند.
آیتالله حسینیبوشهری با بیان اینكه حضرت زهرا(س) مانند تمام انسانها در زندگی دارای انتخابهایی نظیر انتخاب حكومت، دین، همسر و خانه بود، گفت: نوع انتخابهایی كه انسان انجام میدهد او را یا به صعود و تعالی میرساند یا به ذلت میكشاند اما انتخابات حضرت زهرا(س) جز كمالیافتگی نیست.
رئیس شورای عالی حوزههای علمیه نخستین انتخاب و ویژگی فاطمه(س) که سراسر وجودشان مالامال از آن است، مسئله اخلاص، خداشناسی و خداباوری برشمرد و گفت: معیار فاطمه(س) حتی برای ازدواج رضایت خداست، او اسوه است و هر کاری که انجام میدهیم و گامی برمیداریم باید این پرسش فاطمه(س) را در زندگی خود مرور کنیم آیا خدا با کاری که من انجام میدهم یا سکوتی که میکنم یا سخنی که میگویم راضی است یا خیر و این الگوی بسیار مجسمی برای تمام زندگی انسان است.
وی با تصریح اینكه انتخابهای عدهای رنگ خدایی ندارد بلكه دارای رنگ و بوی منفعتطلبی و سودجویانه و معاملهگرایانه است و بسته كه به شرایط محیطشان تغییر میكند، گفت: نوع دیگری انتخاب كه در قاموس حضرت زهرا(س) وجود ندارد، انتخاب از روی ترس است.
آیتالله حسینیبوشهری، دسته سوم انتخابها را انتخاب از روی تعصب و لجاجت توصیف كرد و گفت: در این نوع انتخاب انسان حق را میشناسد اما همیشه انسانهای غیرصالح را انسانهای صالح ترجیح میدهند و چنین مواردی در زندگی حضرت زهرا(س) نداریم بلكه معیار همه چیز رضایت خداست، ترس در زندگی آن حضرت معنا ندارد و هرجا خدا بخواهد ورود پیدا میكند و او در دفاع از ولایت خطرپذیر است. برخیها در گزینش و انتخابشان دچار جوزدگی میشوند و میگویند باید همرنگ جماعت شویم و زمانی كه اوضاع تغییر كرد، آنها هم تغییر مسیر میدهند و این افراد كسانی نیستند كه تا آخر در صحنه بمانند و بتوان به آنان اعتماد كرد.
وی با تأكید بر اینكه انتخاب حضرت فاطمه(س) هم بر مبنای رضایت خداست و آگاهانه و هم از روی بصیرت است، گفت: فاطمه(س) چه زمانی خطبه بخواند و چه زمانی به كنار مزار پدرش بیاید و درددل كند و اینها نشانه یك بصیرت و آگاهی است.
آیتالله حسینیبوشهری در ادامه آموزههای قرآن را درباره بصیرت یادآور شد و گفت: قرآن میگوید كسانی كه بصیرت و آگاهی ندارند اما گمان میكنند كه بصیرت دارند، هم دنیا و آخرتشان تباه است زیرا نوع اقدامشان از روی آگاهی و بصیرت نیست. امروز باید خصوصیات جامعه اسلامی بر اساس روش فاطمه(س) كه رضایت خداست و بر اساس تكلیفمداری و وظیفهمندی در زندگی است، باشد زیرا وجود حضرت زهرا(س) سراسر وظیفه است و اوج ولایتمداری دارد.
وی با تأكید بر اینكه امروز در جامعه به انسانهای ولایتمدار نیاز داریم نه انسانهایی كه چهار كلمه درس و تحلیل یاد بگیرند، به مقابله با ولایت برمیخیزند و دچار شخصیتزدگی، خودمحوری، دنیاپرستی و هواپرستی میشوند، گفت: حضرت علی(س) در این زمینه فرمودند كسانی كه دچار هواپرستی شوند، گمان میكنند رأی اصلی رأی خودشان است.
آیتالله حسینیبوشهری در پایان تأكید كرد: امروز روحانیت، مدیران، مسئولان و مردمی كه بیش از 40 سال پای این انقلاب ماندهاند، باید حضرت زهرا(س) را بهعنوان الگو قرار دهند؛ آن حضرت جان خود را برای دفاع از حضرت علی(ع) و مولای خود در طبق اخلاص گذاشت همانطور كه در زمان پیامبر(ص) برای مولای خود چنین كاری انجام داد. عدهای هستند كه در زمان امام خمینی(ره) طرفدارشان بودند و اكنون پرچم امام(ره) را بلند میكنند ولی در برابر خلف امام موضع میگیرند و این چه موضعگیری است در صورتی كه ولایتمداری را باید از فاطمه(س) بیاموزیم و ایشان در همین راه هم به شهادت رسید.
انتهای پیام