کد خبر: 3942046
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۴
آیت‌الله ملك‌حسینی:

آیت‌الله حائری اندیشه و عمل دينی یكسان داشت

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینكه برخی از عالمان دینی تا ابد درخشان هستند كه مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی نیز چنین بود، گفت: آن عالم ربانی در عمل دینی خوش درخشید زیرا هم اندیشید و هم عمل كرد، چنانچه رهبر معظم انقلاب از ایشان به‌عنوان عالم متفكر یاد كردند.

به گزارش ایكنا از فارس، آیت‌الله سیدشرف‌الدین ملک‌حسینی، عضو مجلس خبرگان رهبری و خواهرزاده مرحوم آیت‌الله محی‌الدین حائری‌شیرازی امروز، 29 آذرماه در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد ارتحال آیت‌الله حائری‌شیرازی و رونمایی از مستند فیلم «با من نگاه کن» که در مجموعه سینمایی هنر شهر آفتاب برگزار شد، گفت: سومین سال بزرگداشت ایشان با رونمایی از یک مستند برگزار می‌شود که اهل هنر از قاب رسانه به شخصیت آیت‌الله حائری‌شیرازی پرداخته‌اند تا دیگران هم ببینند.

وی با تأكید بر اینكه مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی انسان امروز یا دیروز نبود بلكه انسانی برای فردا بود که هرچه بهتر شخصیت آن عالم ربانی قرائت شود می‌تواند الگویی برای آینده باشد، افزود: برخی از عالمان دینی تا ابد درخشان هستند كه مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی نیز چنین بود و در عمل دینی خوش درخشید زیرا هم اندیشید و هم عمل كرد چنانچه رهبر معظم انقلاب از ایشان به‌عنوان عالم متفكر یاد كردند.

آیت‌الله ملك‌حسینی با بیان اینكه مرحوم آیت‌الله حائری سه عنصر شخصیتی داشتند، گفت: آن عالم ربانی شخصیتی داشت که هرچه به او نزدیک می‌شویم، آن زیبایی‌ها را بهتر می‌بینیم؛ دانش، اندیشه و اخلاق در نگاه ایشان جلوه می‌کرد به عبارت دیگر آموزه‌های قرآنی هم بر تفكر، هم قلب و هم بر رفتار ایشان اثرگذار بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به فرازی از دعای امام سجاد(ع) كه فرمودند «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی عَقْلاً كَامِلاً وَ لُبّاً رَاجِحاً وَ قَلْباً زَكِیاً وَ عَمَلاً كَثِیراً وَ أَدَباً بَارِعاً وَ اجْعَلْ ذَلِكَ كُلَّهُ لِی؛ خدایا! مرا عقلى كامل، تصمیمى نافذ، خردى برتر، دلى پاك، دانشى فراوان و ادبى والا، روزى كن و تمام اینها را به سود من قرار ده»، گفت: همه انسان‌ها از عقل بهره برده‌اند تا جایی كه هر كسی احساس می‌كند بیشترین عقل را دارد اما كسی به عقل كامل می‌رسد كه به وسعت وجودی خویش، هدف و مسیر را می‌شناسد و به سمت آن حركت می‌كند و به نظر می‌رسد آیت‌الله حائری شیرازی نیز به آن ویژگی خدادادی دست یافته بود.

وی با یادآوری اینكه مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی در دوران خردسالی و حیات پدرشان، در روزهایی كه نوبت كاری نداشت، ساعت‌ها در كتابخانه مشغول به مطالعه بود، گفت: امروز یكی از اتفاقات شوم این است كه نگاه‌ها به تكلیف شوم است یعنی بد می‌بینیم و بد تكلیف می‌كنیم و همین امر موجب شده تا نگاه نادرستی به امر به معروف و نهی از منكر شود زیرا نگاه به شخصی كه مورد امر قرار می‌گیرد، نگاهی است كه او انسان منفور شده‌ای است لذا باید این نوع نگاه و این نوع تكلیف اصلاح شود.

آیت‌الله ملك‌حسینی با تأكید بر اینكه معنی تكلیف، تكریم است نه تنبیه و جریمه اما متأسفانه امروزه این مسائل به اشتباه در نظام آموزشی بیان شده است، گفت: اگر فردی، انسان شایسته‌ای است باید او را تكلیف كنند.

رئیس مدرسه علمیه خان شیراز باز هم هوش و ذكاوت مرحوم آیت‌الله حائری را یادآور شد و گفت: وقتی انسان خودش را بشناسد و از قوه هوش بهره ببرد، دارای عقل خواهد بود. رمز هوش و ذكاوت و حفظ آیت‌الله حائری هم این بود که در دوران طفولیت شرایط مالی طوری نبود که بتواند کتاب تهیه کند و این باعث شد بدون کتاب وارد کلاس شود و آنچنان گوش می‌داد که تا پایان سال در ذهنش ماندگار شود.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به تلاش‌های شبانه‌روزی مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی در راه كسب علم و تزكیه نفس گفت: صاحبان تلاش، کسانی هستند که در مسیر انحراف خود را حفظ می‌کنند و خداوند متعال هم ذهن‌شان را باز می‌کند که بفهمند آنچه را که افراد عادی درک نمی‌کنند.

انتهای پیام
captcha