جهاددانشگاهی؛ سرمایه‌ای برای نظام اسلامی
کد خبر: 3914291
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۸

جهاددانشگاهی؛ سرمایه‌ای برای نظام اسلامی

رئیس جهاددانشگاهی استان فارس، این نهاد را سرمایه‌ای عظیم در حوزه‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و آموزشی برای نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و بیان کرد: حضور محسوس جهاددانشگاهی در جایی که خلأ فعالیت و تلاش وجود دارد، نظیر حوزه پژوهش و فرهنگ، پررنگ‌ و محسوس‌تر است.

به گزارش ایكنا از فارس، مظاهر بابایی، رئیس جهاددانشگاهی فارس امروز، 13 مرداد ماه در جمع خبرنگاران با تبریک فرارسیدن چهلمین سال تشکیل جهاددانشگاهی، این نهاد را سرمایه‌ای عظیم در حوزه‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و آموزشی برای نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: با دقت در کارنامه‌ فعالیت چهل ساله جهاددانشگاهی، رویکرد دانش‌بنیان به حوزه‌های مختلف فعالیتی این نهاد در ابعاد پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و اشتغال‌زایی، کاملاً مشهود و ملموس است.

وی با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی در بخش‌های مختلف اعم از علمی، پژوهشی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و ... مبدع حرکت‌های نوآورانه و تأثیرگذار بوده است، بیان کرد: یکی از مشهودترین حرکت‌های نوآورانه و دانش‌ بنیان جهاددانشگاهی در حوزه‌ علمی، پژوهشکده رویان است؛ مرکزی که امروز جهان به دست‌آوردهای پژوهشی آن احترام می‌گذارد و منجر به ارتقای جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران شده است.

بابایی با بیان اینکه پژوهش‌های مدنظر جهاددانشگاهی از ابتدای تأسیس این نهاد، کاربردی و فناورانه بوده و متناسب با شرایط روز، رشد کرده و ارتقا یافته است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در دوره‌هایی که فشارهای خارجی و تحریم‌های ظالمانه بر ایران اسلامی تحمیل شده، ظرفیت و توانایی‌های خود را بیشتر بروز داده است؛ این موضوع ریشه در خوداتکایی این نهاد انقلابی دارد، نهادی که محوریت آن بر اتکای به نیروی تحصیل‌کرده، مستعد، متعهد و توانمند بوده است.

کارنامه جهاددانشگاهی استان فارس

وی با یادآوری اینکه کارنامه جهاددانشگاهی استان فارس به‌ عنوان یکی از نخستین واحدهای ایجاد شده این نهاد در کشور، نشان‌دهنده تأثیرگذاری و گستردگی فعالیت‌ها در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان است، تصریح کرد: با توجه به مأموریت محوله، جهاددانشگاهی فارس به ویژه در حوزه علوم انسانی و سلامت، مراکز خدمات تخصصی، آزمایشگاه تشخیص طبی، آزمایشگاه ژنتیک، مرکز مشاوره روانشناسی و درمانگاه تخصصی اقدامات مناسبی را پایه ریزی و دنبال کرده است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس، اقدامات پژوهشی این نهاد طی ۴ دهه فعالیت در استان فارس را مناسب ارزیابی و با اشاره به برگزیده شدن پژوهشگران جهاددانشگاهی فارس طی سال‌های متمادی، بیان کرد: در استان فارس، پژوهشگران جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف، اقدامات و فعالیت‌های شاخصی را انجام داده‌اند و چشم‌انداز معاونت پژوهشی این نهاد، ورود به حوزه پژوهش‌های دانش‌محور، منطبق با نیازهای و ظرفیت‌های روز جامعه است.

بابایی از مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت جهاددانشگاهی، به‌عنوان پایگاه مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی تأثیرگذار در سطوح ملی و بین‌المللی یاد كرد و افزود: ورود جهاددانشگاهی به آموزش‌های کوتاه‌مدت متناسب با نیاز و مطالبه روز جامعه در ابتدای پیروزی انقلاب بود و بررسی کارنامه عملکرد این بخش، نشان‌دهنده ارزش اقدامات انجام شده است؛ اقداماتی که تقریباً همه‌ حوزه‌های مهارتی را در بر می‌گیرد و همچنان هم تداوم دارد و با استقبال قابل توجهی از سوی جامعه مواجه است.

وی با تأكید بر اینکه مبنای توجه به آموزش‌های مهارتی در دوران پس از انقلاب به نوعی حرکت‌های انجام شده از سوی این نهاد انقلابی است، بیان کرد: با توجه به روحیه انقلابی اعضای جهاددانشگاهی، موضوع مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی، در کنار آموختن دانش تئوری، به‌عنوان یک اصل مد نظر قرار گرفت و تا امروز به عنوان یکی از رویکردها و اصول مهم، دنبال شده است. ایجاد مرکز آموزش‌های کوتاه مدت جهاددانشگاهی که امروز در سطح بین‌المللی شناخته می‌شود، زمینه تامین نیروی انسانی در بسیاری از رشته‌های مهارتی را فراهم کرد و پایه‌گذار ارتقای توانمندی‌های نیروی انسانی شاغل در بخش‌های مختلف بود. به‌طوری که سالانه بیش از یک میلیون نفر آموزش‌های مختلف را در بهترین سطح کیفی در مراکز آموزشی این نهاد طی می‌کنند.

مهم‌ترین مأموریت جهاددانشگاهی

بابایی یکی از مهم‌ترین بخش‌های فعالیت و مأموریت جهاددانشگاهی را حوزه فرهنگ دانست و با بیان اینکه تأسیس این نهاد با بحث ضرورت انقلاب فرهنگی در کشور آغاز شد، اظهار کرد: کارنامه 40 ساله جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگ بسیار درخشان و قابل اعتنا است به‌طوری که امروز می‌توان از خبرگزاری‌های تحت مدیریت این نهاد به عنوان رسانه‌هایی مستقل، تأثیرگذار و مورد اقبال جامعه یاد کرد که بی‌تردید در شاخص‌های حرفه‌ای، همواره در ردیف رسانه‌های برتر قرار داشته و دارند.

وی با بیان اینکه ایسنا یکی از معتبرترین رسانه‌های کشور به شمار می‌رود، تصریح کرد: اینکه بخشی قابل توجهی از نیروی حرفه‌ای رسانه‌های کشور توسط جهاددانشگاهی و از مسیر خبرگزاری دانشجویان ایران، طی سال‌های متمادی فعالیت، پرورش یافته‌اند، با توجه به رویکرد این خبرگزاری که جذب، تعلیم و پرورش نیروهای مستعد از بین دانشجویان بوده، یکی از افتخارات اعضای جهاددانشگاهی محسوب می‌شود.

بابایی در ادامه یادآور شد: ایکنا به‌عنوان تنها خبرگزاری قرآنی جهان اسلام و رسانه‌ای تخصصی، بی تردید در امر نشر و اشاعه علوم و مفاهیم دینی و موضوعات برگرفته از کلام خداوند و احادیث معتبر و پاسخگویی به شبهات مختلف، عملکردی قابل قبول داشته است.

وی همچنین با بیان اینکه جهاددانشگاهی فراتر فعالیت‌های اعلامی، در حوزه اشتغال نیز  با راه‌اندازی مرکز نوآوری و شتاب‌دهی ورود کرده است، تصریح کرد: راه‌اندازی این مرکز را می‌توان از دستاوردهای مهم جهاددانشگاهی طی چهار دهه فعالیت محسوب کرد که با هدف شناسایی و پرورش ایده‌های خلاق جامعه و توانمندسازی دارندگان این ایده‌ها برای تولید ثروت، ایجاد شده است.

خدمت به نظام اسلامی

رئیس جهاددانشگاهی فارس با تأکید بر این موضوع که رویکرد این مجموعه از ابتدا تاکنون خدمت به نظام بوده است، افزود: حضور محسوس جهاددانشگاهی در جایی که خلأ فعالیت و تلاش وجود دارد، نظیر حوزه پژوهش و فرهنگی، پررنگ‌تر و محسوس‌تر  است؛ حال آنکه این نهاد در بخش‌های مختلف، تأثیرات عمیقی را در ارتقای شاخص‌های کیفی داشته است و رد اقدامات آن را می‌توان از دوران دفاع مقدس تا بازگشایی دانشگاه‌ها و دوران سازندگی و ..... امروز که همراه با تحریم‌های ظالمانه، شیوع کروناویروس جامعه را با مشکلاتی مواجه کرده است، به خوبی دید.

بابایی نبود بودجه، امکانات لازم و کمرنگ بودن حمایت‌های تأثیرگذار و مداوم و همچنین نبود تعامل و همکاری بین‌سازمانی را سدی در مسیر فراگیر شدن اقدامات تخصصی جهاددانشگاهی برشمرد و اظهار کرد: به‌رغم اوصاف فوق، امروز با برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌های درونی و همراه شدن با بخش خصوصی توانمند، تلاش برای رقم زدن روزهای پر فروغ و درخشان در مسیر آینده فعالیت‌های جهاددانشگاهی فارس را تداوم بخشیده‌ایم و بسیار امیدوارانه، افق پیش رو را ترسیم کرده‌ایم.

وی همچنین چشم‌اندازهای این نهاد را در آینده نزدیک، راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری، ایجاد مرکز توریست درمانی، انجام اقدامات دانش محور در راستای جلوگیری از خام‌فروشی با ایجاد صنایع تبدیلی، راه‌اندازی دفتر صنایع نرم فرهنگی و ... اعلام و ابراز امیدواری کرد که از ابتدای سال 1400 شاهد حرکت توسعه‌‍‌ای و تحولات جدیدی در جهاددانشگاهی استان فارس باشیم.

انتهای پیام
captcha