حجتالاسلام والمسلمین محسن مجتهدزاده، مدیر مرکز تخصصی تربیت مبلغ آمریکای لاتین در گفتوگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه دستگاههای تبلیغاتی به چه روشهایی باید در مقابل تبلیغات رسانهای دشمن اثرگذار باشند و تاکنون چگونه عمل شده که تأکید مقام معظم رهبری را در این زمینه بهدنبال داشته است، گفت: از منظر نظریههای فرهنگی و جهاد تبلیغاتی، مبارزه در عرصه تبلیغات نیازمند استفاده از استراتژیهای چندبُعدی است. ما باید از فناوریهای نوین در رسانههای دیجیتال بهره ببریم؛ میتوان از تولید محتواهای مستند و پژوهشی گرفته تا کلیپهای کوتاه آموزشی، پادکستهای علمی و گزارشهای تحلیلی استفاده کرد. بهطور نمونه، استفاده از تحلیل دادهها و ابزارهای هوش مصنوعی در نظارت بر فضای مجازی و تشخیص روندهای منفی، از ابزارهای مؤثر در افشای توهم اقتدار دشمن است.
وی افزود: این شیوهها نه تنها توهم دشمن را از بین میبرد، بلکه با ارائه محتواهای علمی و مستند، فرهنگ مقاومت و امید را در میان جوانان تقویت میکنند.
مدیر مرکز تخصصی تربیت مبلغ آمریکایی لاتین تصریح کرد: با توجه به پیچیدگیهای فضای مجازی و بهرهگیری دشمن از الگوریتمهای تبلیغاتی، میتوان از برخی معیارها برای سنجش اثربخشی فعالیتهای تبلیغاتی مقاومتی استفاده و از شاخصهای علمی و دادهمحور استفاده کرد. در همین راستا از شاخصهایی مانند میزان تعامل کاربران (engagement rate)، تغییر نگرشهای مثبت نسبت به ارزشهای اسلامی و تحلیل روندهای افکار عمومی در شبکههای اجتماعی میتوان بهره برد.
وی افزود: نظرسنجیهای دورهای و بررسی دادههای تحلیلی از تأثیر محتواهای تبلیغاتی، ابزارهای علمی مؤثری هستند که بازخورد دقیق فعالیتها را فراهم کرده و به بهبود استراتژیها کمک میکنند.
مجتهدزاده با بیان اینکه افشا و برملا کردن توهم اقتدار دشمن نیازمند رویکردی چند سطحی است، گفت: از یک سو، با مستندسازی رویدادهای تاریخی و ارائه گزارشهای تحلیلی مبتنی بر پژوهشهای میدانی میتوان نشان داد که قدرت ظاهری دشمن اغلب بر پایه اطلاعات نادرست استوار است. از سوی دیگر، استفاده از پلتفرمهای دیجیتال برای انتشار محتواهای مستند و به اشتراکگذاری تجارب واقعی از مقاومتهای فرهنگی، از دیگر راهکارهای عملی محسوب میشود. به بیان دیگر، برگزاری وبینارهای علمی، تولید مستندهای کوتاه و ارائه تجزیه و تحلیلهای دقیق از استراتژیهای دشمن، میتواند به افشای این توهم و افزایش آگاهی عمومی کمک کند.
مدیر حوزه امام علی بن ابیطالب(ع) ویژه طلاب آمریکای لاتین همچنین در پاسخ به اینکه چگونه فعالیتهای تبلیغاتی در حوزه فرهنگ و رسانه میتوانند بهعنوان بخشی از جهاد در دفاع از جبهه مقاومت عملیاتی شده و چه معیارهایی برای سنجش موفقیت آنها در نظر گرفته میشود، بیان کرد: جهاد تبلیغاتی، همانند جبهههای نظامی، یک عرصه مبارزه فرهنگی است که هدف آن حفظ هویت، ارزشهای اسلامی و ایجاد مقاومت در برابر حملات دشمن است.
وی ادامه داد: این مبارزه شامل تولید محتوای علمی، فرهنگی و دینی میشود که باید بر پایه مستندات و روشهای تحقیقمحور باشد. از معیارهای موفقیت در این حوزه میتوان به افزایش آگاهی عمومی، تغییر نگرشها به سمت مثبتگرایی، رشد تعداد فعالان فرهنگی و رسانهای و تحلیلهای دقیق از تأثیرگذاری محتواها در فضای مجازی اشاره کرد.
مجتهدزاده گفت: در نهایت، موفقیت این جبهه به اندازهای سنجیده میشود که افکار عمومی بتواند بهطور مداوم در مقابل تبلیغات دشمن واکنشهای مثبت و مقاومتی از خود نشان دهد.
انتهای پیام