سیدعلیرضا حمیدی، مدیرکل بنیاد مسکن فارس در گفتوگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه اقدام این بنیاد درباره مناطق روستایی در هنگام زلزله چگونه است، یکی از رسالتهای بنیاد مسکن در خصوص زلزله را پیگیری در 3 بخش دانست و افزود: استان فارس بر روی گسل زلزله قرار دارد لذا خطر نسبی بالایی در این استان به لحاظ زلزله وجود دارد و در برخی نقاط تقریباً روزانه لرزش داریم بنابراین نخستین اقدام پیشگیری است.
وی با بیان اینکه در بنیاد مسکن فارس با ریت 70 درصد مقاومسازی در روستاها تلاش کردیم تا این خطر را کم کند، از پرداخت وام مقاومسازی سالانه به ۱۵ هزار واحد مسکن روستایی خبر در استان خبر داد.
حمیدی، پرداخت وام مقاومسازی برای منازل مسکونی روستایی را از اقدامات مهم بنیاد مسکن برشمرد و افزود: گام دوم این است که تلاش کنیم تیمی تشکیل دهیم تا در مواقع بحران بتواند به مردم کمک کند. وظیفه این تیم، حمایت، هدایت و نظارت است. این تیم هنگام وقوع زلزله به منطقه زلزلهزده اعزام میشود و گزارش خسارت میگیرد و بعد هم با پیگیری برای پرداخت وام و اعتبارات اقدام میکند.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس به زلزله دژگاه دهرم شهرستان فراشبند استان اشاره کرد و گفت: در این زلزله به دلیل ساخت و سازهای غیرمقاوم و غیرفنی قریب 800 واحد مسکونی روستایی آسیب دیدند که برخی از آنها با تعمیرات جزئی، مشکلاتشان برطرف میشد اما در پس لرزهها، این واحدهای مسکونی هم به خیل واحدهایی پیوستند که باید دوباره احداث شوند.
وی ادامه داد: بعد از وقوع زلزله چندین جلسه برگزار کردیم و بازسازی با قید فوریت را در منطقه دهرم آغاز کرده و ستاد بازسازی در آنجا تشکیل دادیم یعنی یک بنیاد مسکن کوچک با اختیارات بزرگ در منطقه زلزلهزده دژگاه دهرم مستقر کردیم.
حمیدی از اهدای زمین رایگان به مردم مناطق زلزلهزده دهرم خبر داد و گفت: برای زلزلهزدگان این منطقه، یک بسته وام در نظر گرفتیم که شامل حدود 400 میلیون تومان وام 4 درصد با بازپرداخت 20 سال، یک وام بلاعوض معیشتی با مبلغ 15 تا 20 میلیون تومان، یک وام بلاعوض احداث با مبلغ 80 میلیون تومان و یک وام بلاعوض اسکان که در برخی دستورالعملها تخصیص پیدا میکند، است. همچنین مبلغی هم بابت خسارت به افراد زلزلهزده داده میشود که سرجمع قریب 550 تا 600 میلیون تومان به این افراد داده میشود.
انتهای پیام