کد خبر: 4052355
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۸
ایکنا گزارش می‌دهد

از پایان زودهنگام نمایشگاه قرآن فارس تا معرفی جذاب‌ترین بخش‌ها

بعد از سال‌ها وقفه، نمایشگاه قرآن فارس، طی روز‌های ۲۸ فروردین تا ۴ اردیبهشت‌ماه در صحن حضرت معصومه(س) حرم مطهر شاهچراغ(ع) برپا شد. این نمایشگاه مانند هر فعالیت دیگری دارای نقاط قوت و ضعف است که بنا داریم مروری بر آن‌ها داشته باشیم.

نمایشگاه قرآن فارس، حرم شاهچراغ(ع) همزمان با ماه مبارک رمضان، نمایشگاه قرآن فارس، طی روزهای 28 فروردین تا 4 اردیبهشت‌ماه در صحن حضرت معصومه(س) حرم مطهر شاهچراغ(ع) برپا شد. نمایشگاهی که قرار بود که بنا به گفته احمدرضا نداف، رئیس گروه قرآن و عترت ارشاد فارس در بازه زمانی 27 فروردین تا 5 اردیبهشت برپا شود، هم یک روز دیرتر آغاز به‌کار کرد و هم یک روز زودتر کار خود را به پایان رساند.

فی‌نفسه برپایی نمایشگاه قرآن، کاری ارزشمند و در خور توجه است که همه سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی و مذهبی و حتی نهادهای دیگر باید در برگزاری آن همکاری داشته باشند، چرا که یکی از اثرات مثبت برپایی نمایشگاه قرآن ترویج، تبلیغ و توسعه فرهنگ اسلامی در جامعه است و در یک جامعه اسلامی باید نمایشگاه‌هایی با صبغه مذهبی نه تنها در یک بازه زمانی بلکه در طول سال برپا باشد، تا افرادی که به دنبال محصولات فرهنگی و مذهبی یا خدمات قرآنی و مذهبی هستند، دقیقاً بدانند که باید به کجا مراجعه کنند و نیازمندی‌های خود را برطرف کنند.

نمایشگاه قرآن فارس بعد از سال‌ها وقفه امسال برگزار شد. حتی قبل از شیوع کرونا چند سالی بود که فارس از برپایی نمایشگاه قرآن محروم مانده بود اما امسال با روی کار آمدن نیروهای انقلابی به خصوص در مدیریت استانی و شهری شیراز که تأثیر بسزایی در برپایی این نمایشگاه داشتند، بالاخره این نمایشگاه دایر شد.

ضعف در اطلاع‌رسانی

برپایی نمایشگاه قرآن در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) یکی از نقاط قوتی بود که می‌توان به اشاره کرد تا هر زائری که به قصد زیارت به این حرم مطهر مشرف شود، بتواند از این نمایشگاه هم دیدن کند اما از مهم‌ترین نقاط ضعف این نمایشگاه عدم اطلاع‌رسانی مناسب بود. تنها رسانه‌ای که در این نمایشگاه غرفه و حضور داشت، مثل همیشه خبرگزاری ایکنا بود. در صورتی که برای اطلاع‌رسانی این نمایشگاه می‌توان از ظرفیت بنرها و تلویزیون‌های شهری استفاده خوبی داشت و یا اینکه نشست‌های خبری یا حتی همایش‌های مناسب متناسب با ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر در این نمایشگاه برپا کرد تا اهالی دیگر رسانه‌ها هم حتماً در این نمایشگاه حضور یابند و اطلاع‌رسانی مناسبی برای آن صورت گیرد.

غربت نمایشگاه قرآن فارس

در هر صورت غربت نمایشگاه قرآن فارس مانند سال‌های قبل احساس می‌شد. حتی مسئولان بسیاری هم برای بازدید از این نمایشگاه حضور نیافتند که بتوان دلخوش کرد که مسئولان شیراز به برپایی این نمایشگاه اهمیت داده‌اند و در بازدید از آن به دنبال رفع نیازمندی‌های نمایشگاه هستند.

این نمایشگاه دارای 40 غرفه با حضور نهادها و مؤسسات مختلف بود. به نظر می‌رسید برخی از غرفه‌ها امسال ابتکارات خوبی ارائه داده باشند از جمله ارائه محصولات تلاش‌های جوانان و نوجوانان عضو کانون‌های مساجد که واقعاً دلگرمی مناسبی برای بچه‌های مسجد محسوب می‌شود.

غرفه دیگر که به نظر مناسب و دارای ایده مناسب بود، غرفه جلسات خانگی قرآن بود که واقعاً یکی از مهم‌ترین و مرتبط‌‌ترین غرفه‌های نمایشگاه محسوب می‌شود چرا که در چنین مکانی است که می‌توان هم متقاضی برای جلسات خانگی جذب کرد و هم آموزش‌های لازم را به متقاضیان آنان ارائه داد.

غرفه‌ای با ایده‌های جدید

غرفه کانون خدمت رضوی آستان قدس رضوی استان فارس هم از دیگر غرفه‌های مناسب و با ایده خوب نمایشگاه قرآن بود که دارای چندین بخش بود. در یک بخش نذر و وقف انجام می‌شد که در آن قرآن‌های فرسوده با قرآن‌ها نو تعویض می‌شد. بخش دیگر آن مربوط به مهدالرضا بود که در آن کودکان و نونهالان با مسائل مذهبی آشنا می‌شدند و بخش دیگر آن هم غرفه شباب‌الرضا به منظور استعدادیابی قرآنی در میان نوجوانان بود که به حق یکی از بهترین بخش‌های این نمایشگاه محسوب می‌شد. بخش‌های دیگر این غرفه مربوط به عفاف و حجاب و مسابقه حفظ قرآن بود که مسلماً مخاطبان خاص خود را جذب کرد.

جهاددانشگاهی فارس هم در غرفه خود آثار برگزیدگان جشنواره‌های سراسری قرآن و هنر با عنوان «شهود قدسی» را به نمایش عموم گذاشته بود تا از این طریق بتوان دانشجویان هنرمند را برای حرکت به سمت هنرهای قرآنی تشویق کرد.

از پایان زودهنگام نمایشگاه قرآن فارس تا معرفی جذاب‌ترین بخش‌ها

پررونق‌ترین غرفه این نمایشگاه غرفه مربوط به کودکان بود که در آن کودکان با ذوق و شوق حضور یافته و به نقاشی و بازی‌هایی که مرتبط با مسائل دینی است، می‌پرداختند و قاعدتاً خانواده‌ها هم از آن استقبال خوبی کردند.

از آنجا که این نمایشگاه در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برپا شده بود، جا داشت که رادیو حرم به صورت روزانه به معرفی بخش‌ها و غرفه‌های مختلف نمایشگاه بپردازد. چیزی که واقعاً در تمام نمایشگاه‌ها لازم است تا مردم بدانند دقیقاً در نمایشگاه چه خدماتی ارائه می‌شود.

در هر روی دفتر نمایشگاه قرآن فارس در سال 1401 با تمام نقاط قوت و ضعف آن بسته شد، اما هرچه بود قطعاً مایه خیر و برکت خواهد بود چرا که می‌تواند فتح باب خیری برای سایر فعالیت‌های قرآنی در طول سال جاری باشد. امید که شاهد هم‌افزایی و همکاری بیش از پیش تمام دستگاه‌ها و نهادها برای توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی در سطح جامعه باشیم.

انتهای پیام
captcha