کد خبر: 4019863
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۱

راهکارهای دستیابی به تفاهم میان زوجین با وجود تفاوت‌ها

امام جمعه اکبرآباد کوار با اشاره به مباحث سبک زندگی اسلامی و مسائل خانواده، درباره تفاوت‌ها میان زن و مرد و چگونگی استفاده از این تفاوت‌ها برای دستیابی به تفاهم سخنانی را بیان کرد.

حجت‌الاسلام قاسم میرشکاری، امام جمعه اکبرآباد کواربه گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام قاسم میرشکاری، امام جمعه اکبرآباد کوار امروز، 19 آذرماه در خطبه‌های این هفته نماز جمعه گفت: بحث در سبک زندگی اسلامی و مسائل خانواده به موضوع تفاوت‌ها رسید و اینکه وجود تفاوت‌ها موهبت الهی است و گفته شد برای اینکه این تفاوت‌ها منجر به اختلاف و بگو مگو نشود، باید تفاهم بین زوجین باشد.

وی با بیان اینکه تفاهم بین زوجین دقیقاً یعنی فهم درست شخصیت همسر و فهماندن و بروز دادن واقعیت درونی خود به همسر افزود: شخصیت افراد را همان‌طور که هست بشناسیم و آن شخصیت را در مجموعه شرایط محیط زندگی، فرهنگ خانوادگی، وضع شغلی، تفاوت‌های فردی و جنسیتی و ویژگی‌های مهم دیگر نگاه کنیم.

میرشکاری با تصریح اینکه اسلام مسئله احترام به دیگران را به‌عنوان یک اصل مهم بیان کرده است، گفت: پیامبر اسلام(ص) در خطبه شعبانیه فرمودند وَقِّرُوا کِبَارَکُمْ وَارْحَمُواصِغَارَکُمْ ... همسر چه از لحاظ سنی بزرگتر باشد یا کوچکتر پیامبر به ما دستور احترام داده حتی در روایتی دیگر فرموده است ليسَ مِنّا لَمْ يُوَفَّرْ كبيرِنا وَ لَمْ يَرْ حَمْ صغيرِنا، اگر احترام وجود داشته باشد زمینه شناخت فراهم می‌شود.

امام جمعه اکبرآباد کوار ادامه داد: اگر شخصیت یکدیگر توسط زن و شوهر شناخته شده نباشد، آن وقت است که بسیاری از توقعات بیجا، سوء‌تفاهم‌ها، قضاوت‌های منفی، نگرانی‌های بی مورد، مقایسه‌های اشتباه و مشکلاتی که باعث کدورت و مشاجره می‌شود و فضای عاطفی خانه را آلوده می‌کند، در زندگی نمایان می‌شود لذا کمترین فایده شناخت درست برای زن و مرد این است که در فضایی سالم‌تر و آرام‌تر و به دور از ترس و اضطراب می‌توانند درباره رفتارهای خود و همسرشان فکر کنند و نیز به جای اینکه با حالتی عصبی و البته بی نتیجه برخورد کنند، در فضایی دوستانه به مذاکره بپردازند.

وی تصریح کرد: بخش دیگر تفاهم، فهماندن و بروز دادن واقعیت درونی خود به همسر است که این بر می‌گردد به مهارت‌های رفتاری هریک از زن و مرد که چقدر قدرت فهماندن شخصیت خود به همسر را داشته باشد.

میرشکاری در بخش دیگری از سخنان خود به در پیش رو بودن سالروز شهادت آیت‌الله دستغیب اشاره کرد و افزود: ایشان در شب عاشورای 1292 شمسی در شهر شيراز، در يک خانواده روحانی ‌پای به عرصه وجود گذاشت. ولادت او در شب عاشورا، سبب گرديد كه به «عبدالحسين» مسمی ‌شود و حياتش مصداق بارزی از نام شريفش شود.

امام جمعه اکبرآباد کوار ادامه داد: در سال‌های كودكی، دروس مقدماتی را خواند و پس از اتمام دروس سطح، امامت جماعت مسجد باقرخان را عهده‌دار شد و سپس در سال 1314 به‌منظور ادامه تحصيل راهی نجف اشرف شد. ايشان خود در اين‌باره می‌گويد: «در زمان رضاخان قلدر ملعون ما را چند بار زندانی كردند. بعد فشار آوردند كه اصلاً بايد از روحانيت بيرون بروی و 24 ساعت مهلت دادند كه بنده اصلاً خلع لباس كنم و از روحانيت بيرون روم و مسجد و منبری نباشم. به‌ناچار فرار كردم و رفتم نجف و اين هم خواست خدا وسيله خيری شد برای استفاده از محضر بزرگان». در سن 24 سالگی موفق به كسب درجه اجتهاد از مراجعی چون آيات عظام آقا ضياء عراقی، شيخ كاظم شيرازی و سيد ابوالحسن اصفهانی شد.

وی با بیان اینکه شهيد دستغيب صاحب 8 اجازه اجتهاد بود، افزود: حضرت امام امت، خمينی كبير(ره) نيز با بياناتی روشن، اخلاق و خلقيات شهيد محراب را به تصوير می‌كشد و او را «مربی محرومان»، «هدايت‌كننده مردم»، «معلمیي بزرگ»، «عالمی عامل» و بالاتر از همه «متعهد به اسلام» و «شخصيتی ارزشمند» می‌نامد.

انتهای پیام
captcha