به گزارش ایكنا از فارس، آیتالله سیدعلی اصغر دستغیب، تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) امروز، 8 اردیبهشتماه در دیدار با مدیركل تبلیغات اسلامی فارس گفت: انتصاب حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی به عنوان رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور از طرف مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سال گذشته، که یک نیروی جوان، آماده به کار و از شایستگی برخوردار است، امید به آینده بهتر را در همه تقویت کرده است.
وی با اشاره به خط و مشی سازمان تبلیغات اسلامی مبنی مرزبانی عقاید مردم افزود: خط مشی سازمان تبلیغات اسلامی در هر زمان و هر مکانی میشود آن را تلقی کرد و موضوع مرزبانی و حفظ و حراست از عقاید مردم به عنوان یک اصل زیربنایی است. دو عامل در این زمینه موثر است، عامل اول فطرت است، زیرا فطرت انسان بر خداشناسی و دین مبتنی است و عامل دوم، وعده الهی است که حفاظت از باطن انسان از جانب خداست و به هر دو در قرآن اشاره شده است.
آیتالله دستغیب ادامه داد: نسبت به آحاد مردم و جوامع مختلف این اختیار وجود دارد که خودشان سرنوشت خودشان را تعیین کنند؛ سرنوشت دین که مشخص است اما سرنوشت اعتقادات مردم به اختیار خودشان گذاشته شده است و هر کسی باید وظایفی را انجام دهد و برای همه هم حجت تمام است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تصریح اینکه در این مسیر یک سلسله تفاوتها، فراز و نشیبها و افت و خیزها وجود دارد، گفت: این خط مشی، یک خط مشی بسیار پر اهمیت از دیدگاه شرع مقدس است که لازم است پیگیری شود و به نظر میآید با وجود تمام کارهایی که انجام شده و تمام منابع و امکاناتی که در اختیار داریم و تمام پاسخهایی که به شبهات داده شده، در مرحله ابلاغ به عوام باید کار بیشتری انجام شود.
وی بیان كرد: شخصیتهای بزرگ علمی ما در گذشته و حال، بسیار کار کردند که یک نمونه شناخته شده عصر ما استاد شهید مطهری است و در همین مباحث اعتقادی مطالعات زیادی انجام داده و کار کردند اما مهم این است که از این مطالب استفاده شود و نشر پیدا کند.
مسئول حوزه علمیه رضویه شیراز با بیان اینکه کار ما و تمام کسانی که به عنوان مبلغین دین فعالیت دارند رسالات است، گفت: نباید به این اکتفا کنیم که جامعه قبول کند که خدا و پیامبران و یا پیامبر خاتم و امامت وجود دارد، چراکه اینها کلیاتی اساسی است که باید بر مبنای آنها اقدام شود اما هر کدام از اینها حقوقی دارد.
وی گفت: همین مسئله قضا و قدر و سرنوشت مسئله کمی نیست؛ مثلا کسی که بسیار معتقد است ممکن است با شبههای در این زمینه از تمام دانستههای خود خالی شود زیرا ما پاسخ شبهات را به نحو اکمل آماده نکردیم که وقتی به این پرسشها و شبهات میرسند بتوانند ایستادگی و مقاومت کند. البته کارهای خوبی صورت گرفته است، رسانه ملی پس از پیروزی انقلاب در طول چهل سال گذشته حضور روحانیون و مبلغین در عرصههای مختلف را به تصویر کشیده و برای مردم انعکاس داده و همچنین در کتب و مطبوعات کار شده است.
آیتالله دستغیب اضافه كرد: سازمان تبلیغات اسلامی نیز از ابتدای شکلگیری تاکنون در بازههای مختلف، فراز و فرودهایی داشته اما کارهایی که شده همه به جا و خوب بوده است، به جز در موارد خاص و استثنایی، اما برخی نکات هست که ظرافتهایی دارد و شاید بعضی به آن ورود نمیکنند، از طرفی حق هم دارند و میگویند شاید حق مطلب را ادا نکنیم و ممکن است اگر به این مباحث ورود کنند خودشان مسائلی را پیش بیاورند که آثار منفی به جای بگذارد، مگر فرد هشیار و باتدبیری باشد که هم آمادگی کامل داشته باشد و هم اینکه اگر دید در جایی میخواهد نوسانات منفی ایجاد شود، به فردی که بر آن موضوع تسلط دارد ارجاع بدهد.
وی یادآور شد: فرض کنید چهره به چهره صحبت کردیم و به جایی رسیدیم که نتوانستیم حق مطلب را ادا کنیم، در این صورت باید بگوییم من این موضوع را میپرسم و یا به اهل آن مراجعه میکنم؛ این سیره علمای بزرگ ما در گذشته بوده است. باید علما و روحانیون به مسائلی بپردازند که آسانتر و روانتر باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تأكید كرد: در فرصتهای مجالسی مانند ماههای محرم و صفر، رمضان و ایام اعتکاف باید هشیار بود و آمادگی کسب کرد و مسائل فرعی را، یک رساله را، چند مرتبه تکرار کرد تا بتوان احکام را پاسخ گفت، هرچند یک جاهایی پیچیدگیهایی دارد اما باید برای تمام آنها آمادگی کسب کرد.
وی اظهار كرد: زمانی یك نفر فاضل و عالم برای جمعیت عظیم سخنرانی میکند و اگر نکته معرفتی را به غلط ابراز دارد بیشتر باعث تاسف است و امروزه مطرح کردن چنین مواردی در فضای مجازی رخ میدهد.
آیتالله دستغیب در ادامه با ابراز تاسف از اینکه باران رحمت الهی در ابتدای امسال به سیل تبدیل شد، با مطرح کردن این پرسش که آیا علل و عوامل این حوادث، صرفاً طبیعی است یا عوامل ماورای طبیعی هم میتواند باشد، گفت: آیا اگر از علل مادی پیروی میکند توانستیم دلایل آن را پیدا کنیم و اگر ماورای علل طبیعی بوده است چطور میشود اهمیت آن را توجیه کرد؟ یعنی اختصاص به کسانی دارد که مجرمند و یا دیگران را هم شامل میشود؟ اینها شبهاتی است که به موضوع میدهیم و بعد بحث پیشگیری و علاج مطرح میشود، صدقه و دعا از بسیاری از بلایا پیشگیری میکند اما در مواردی مثلا فرد در حال غرق شدن یا قرآن و یا اباالفضل(علیهالسلام) میگفته و غرق شده و حالا در فضای مجازی میگویند شمایی که میگویید یا قرآن و یا اباالفضل(علیه السلام) به فریاد میرسد چرا کارساز نبود؟
وی ادامه داد: تمام این مسائل وجود دارد اما باید حکمتهای این اتفاقاتی که ماورای طبیعت است بررسی شود و این نکته را درنظر گرفت که اگر خدا چیزی را اراده کند، بدون تردید و تاخیر محقق خواهد شد. فرمان او چنین است که هرگاه چیزی را اراده کند، تنها به آن میگوید: موجود باش، آن نیز بیدرنگ موجود میشود.
تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) با اشاره به روایات و دستورات دین مبنی بر صبر گفت: اهمیت این مطالب در مقابل احکام نماز و روزه و حج و غیره ثابت است و بیتردید ما وظیفه داریم اینها را نشر دهیم اما این زیربناست و حالا اگر کسی فضای مجازی را خواند، این القائات و عناصر الحادی به قدری زیاد است که دیگر نوبت به نماز و روزه نمیرسد، بنابراین لازم است در حوزههای علمیه تحولی ایجاد شود که روی مباحث اعتقادی بیشتر کار شود.
وی گفت: امروزه چند روحانی عالم مانند آیتالله جوادی آملی، آیتالله مصباح یزدی و یا استاد شهید مطهری در حوزههایمان پا گرفته است؟ چقدر باید نسبت به آینده به فکر باشیم که از این نمونهها تربیت شود؟ و مثلا اگر الان صد تا از این نمونهها داریم باید به فکر هزاران نفر اینچنین باشیم کما اینکه مقام مرجعیت را به کسی میدهیم که بتواند استنباط فقهی و بحث اصولی داشته باشد.
آیتالله دستغیب با ابراز امیدواری از اینکه مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی استان بتوانند این موضوع را مدنظر قرار دهند، گفت: دورههای لازم برای تربیت روحانیون باید برگزار شود. روحانیون و مبلغین وقتی میخواهند با مردم همدردی کنند، قدمی برمیدارند و این رفتار همچون خورشیدی درخشان در دل مردم تلالو پیدا میکند، فشارهایی بر مردم وارد میشود و گاهی در تنگنا قرار میگیرند اما باید به فکر بود تا اعتقادات معکوس بروز نکند. مثلاً میگویند دیگر کسی دین ندارد ولی فشارهایی روی مردم است که ممکن است زبانشان به سخنان ناسزایی هم بچرخد اما روحانیت هم باید توجه داشته باشد که لباس روحانیت قداست خودش را دارد و مردم هم دوستدار آن هستند چرا که میدانند این لباس، علم دینشان است و علاقه باطنی و قلبی دارند اما اگر ناسزایی میگویند به دلیل فشارهایی است که به آنها وارد میشود، البته آنهایی که ملحد و یا از فرقه ضاله هستند از بحث ما خارجند.
حجتالاسلام محمد صادق مهرابی، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی فارس ضمن ارائه گزارش عملکردی از فعالیتهای این سازمان در حادثه سیل اخیر گفت: سفرهای شهرستانی برای بازدید از حوزههای علمیه در مناطق سیلزده صورت گرفته و تمام نیروهای روحانیون استان برای کمک به آسیبدیدگان سیل اخیر بسیج شدند. سرکشی از بیمارستانها و مصدومین انجام و برای عرض تسلیت به خانوادههای داغدار نیز سرکشی شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بعد از سفر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به شیراز و در ادامه با حضور آیتالله سید علیاصغر دستغیب، میشود گفت یک پیشرفت انقلابی در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) در حوزههای مختلف اتفاق افتاده است.
انتهای پیام