کد خبر: 3788540
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۶
آیت‌الله دستغیب:

طلاب همواره در پی علم‌آموزی باشند

گروه معارف ـ نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری ضمن بیان توصیه‌های اخلاقی به طلاب گفت: طلاب باید همواره در پی علم‌آموزی باشند.

به گزارش ایكنا از فارس، آیت‌الله سیدعلی اصغر دستغیب، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری امروز، 18 بهمن‌ماه در دیدار مدیر، مسئولان و طلاب مدرسه علمیه دارالهدایه حکیم به بیان تاریخچه‌ای از این مدرسه پرداخت و گفت: شاید سابقه این مدرسه در اول بنا به حدود هفتصد سال قبل باشد که همزمان با ساخت بقعه متبرکه سید میرمحمدبن موسی‌الکاظم(ع) بنا شده و وقف‌نامه دارد و کار بسیار پر ارزش و از باقیات صالحات واقف مرحوم است که ایشان یکی از اجداد ما بوده است.
وی با تاکید بر اینکه مدارس علمیه باید ورودی و خروجی داشته باشد، افزود: در ساخت و ساز و مهیا کردن مدرسه علمیه حکیم از اوقاف و میراث کمک خواستیم تا هم وضع آشفته ساختمان سر و سامان گیرد و هم به هم ریختگی افکار با راه‌اندازی مدرسه سامان یابد و در آن زمان مدیر شایسته و مناسبی نیز انتخاب شد و دروس حوزوی از سطح دو آغاز و در یک مدرسه علمیه که بنای آن بر تقوا نهاده شده و خصوصاً در جوار دو امامزاده بزرگوار حضرت احمدبن موسی(ع) و حضرت سیدمیر محمدبن موسی(ع) که حقیقتا خود این بزرگواران از شفعای قطعی هستند و تحت لوای آن‌ها و در جوار حرم آن‌ها انسان خیلی بهتر می‌تواند استفاده کند، تعداد زیادی از طلاب مشغول به تحصیل شدند.
مسئول حوزه علمیه رضویه شیراز ضمن بیان توصیه‌هایی اخلاقی به طلاب گفت: فرصت‌ها را مغتنم شمارید و این مهم در روایات پیشوایان دینی نیز مورد تاکید است و ما باید روی این مسئله خیلی فکر کنیم یک لحظه عمر ما فرصت است که اگر لحظه به لحظه زندگی با نظم و انضباط و برنامه‌ریزی عجین شود از فرصت‌ها به خوبی استفاده خواهیم کرد.
آیت‌الله دستغیب با بیان اینکه تاکید بر برنامه‌ریزی فقط درمورد حوزوی‌ها نیست، گفت: تمام افراد در هر مقطع و مقامی که هستند با برنامه‌ریزی می‌توانند بهتر از فرصت‌های زندگی استفاده کنند، فرصت را مغتنم بشماریم، نظم و انضباط در کارمان داشته باشیم که در زندگی پیامبر(ص) و ائمه(ع) و فقها و علمای دینی ما نیز همین طور بوده است و از مشورت بهره‌مند شویم که انسان از عقلش و از آدمی که هم مطلع باشد و هم صالح، باید کمک بگیرد.
وی با تصریح اینکه امروزه مشاوره‌های مختلف مرسوم شده که البته ساماندهی نشده‌اند، گفت: اكنون هر جا دفتر مشاوره هست اما نمی‌توان مطمئن بود که مشاوره اسلامی است.
تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) با بیان اینکه طلاب باید همواره در پی علم‌آموزی باشند، گفت: علوم دینی اعم از مباحث کلامی و اعتقادی و مباحث فقهی و اصولی و ادبیات عرب و همچنین مباحث تفسیری و حدیث و رجال و غیره لوازمی دارد؛ لوازمش شاید در اصل، شوق و اشتیاق است چراکه علاقه اگر نباشد هیچ کاری پیش نمی‌رود زیرا خداوند بشر را اینطور آفرید که تمایلات قلبی و باطنی عامل محرکه برای انسان باشد؛ شوق عامل محرکه است البته خود به خود پشتکار هم به دنبالش است یعنی اگر این شوق و علاقه باشد طبیعتاً انسان به تلاش می‌افتد و از حالت رکود و بی تحرکی بیرون می‌آید و مهم است انسان امیدوار به آینده باشد.
وی ادامه داد: هرچه این مسائل در انسان بیشتر تقویت شود طبعا موفقیتش بیشتر است و انسان برای اینکه به درجات بالا و مقامات عالی‌تر برسد نباید علم را کم اهمیت بداند زیرا یکی از پایه‌های این موفقیت، علم است.
آیت‌الله دستغیب با بیان اینکه علم‌آموزی از همان کودکی آغاز می‌شود، گفت: با توجه به اینکه فرصت‌های انسان در زندگی کم است باید از این فرصت‌ها بیشترین و بهترین استفاده شود تا پیشرفت علمی حاصل شود. برخی طلاب جدیدالورود در مراحل اولیه می‌گویند ما این همه صرف و نحو هم خواندیم اینها به چه دردی می‌خورد و برای چه خوب است؟ ما می‌خواهیم مبلغ دین و عالم دینی باشیم، این‌ها به چه درد ما می‌خورد؟ مانند این است که فردی بگوید الفبا به چه دردی می‌خورد چون من می‌خواهم پزشک شوم و طبابت کنم.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار كرد:‌ اگر دانشجو و طلبه در یک شرایط خانوادگی مشابه از لحاظ منبع مالی قرار داشته باشند هر دو با مسائلی مواجه هستند که این مسائل با مشورت و استفاده از فکر دیگران برطرف می‌شود، اما این‌ها نباید مانع ادامه تحصیل شود؛ به هر حال عالم شدن آن هم در حد نهایت مشکل است.
وی با تاکید بر اینکه در تحصیلات باید همت عالی را در نظر گرفت، وسواس را باید کنار گذاشت و به خودباوری و خودسازی و تهذیب نفس توجه داشت، گفت: یکی از فرصت‌هایی که برای شیاطین و ابلیس و نفس اماره آدمی است همین است که در انجام کارها تأخیر می‌اندازد و وعده می‌دهد و می‌گوید که حالا زود است.
نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه از تجربیات اندیشمندان علوم قرآنی استفاده کنید، گفت: آن وقت‌ها معروف بود که وقتی به کسی می‌گفتند آقا نمازت را بخوان یا خانم حجابت را رعایت کن می‌گفت گذاشتم سفر مکه بروم بعد، به مکه می‌رفت و شاید چند روزی رعایت می‌کرد ولی بعد همان می‌شد که بود! این وعده‌ها را ندهید که از بیست سالگی از سی سالگی یا چهل سالگی حتماً شروع می‌کنم، نه خیر شما بفرمایید از سال آینده از ماه آینده از هفته آینده از فردا ابداً؛ اینها خسران است از همین الان شروع کنید و به توصیه من حتی به دقیقه هم تاخیر نیندازید.
آیت‌الله دستغیب با تاکید بر اینکه تاخیر در امور معنوی نیز جایز نیست و نباید صورت گیرد، گفت: مراجعه می‌کنند و می‌پرسند چکار کنیم که بتوانیم تهذیب نفس کنیم و در سیر الی الله موفق باشیم، این بیشتر سئوال است، حتی ممکن است به جواب هم دقت نداشته باشد اگر هم دقت داشته باشد عملی شدنش خیلی به ندرت است حالا می‌رود پیش فلان عالمِ عارف و ایشان می‌گوید که به واجبات عمل کن و محرمات را ترک کن. می‌گوید این که چیزی نگفت، چون سوالش عمقی ندارد.
رئیس جامعه روحانیت شیراز با ابراز امیدواری از اینکه طلاب مدرسه علمیه حکیم در زمره علمای بزرگ قرار گیرند، اظهار کرد: در مسیر کسب علم و تهذیب نفس هیچ خوف و واهمه ای به خودتان راه ندهید؛ اكنون که به حوزه آمده‌اید خیلی باید جدی باشید و کمر همت ببندید و شک و شبهه را کنار بگذارید و به طور مصمم افرادی که آماده برای هر نوع عبور از مشکلات و بحران‌ها و سختی‌ها و شبهات هستند، باشید نه درجا زدن و نه عقب‌گرد و این حاصل نمی‌شود جز با یک شهامت درونی.
وی در بخش دیگری از سخنانشان ضمن توصیه طلاب به سعه صدر، گفت: فرض کنید ملبس شدید و در شرایط جامعه کسی به شما حرف نامربوطی زد، نگویید که این چه کاری بود که کردیم، بگویید پیامبر بزرگ و با عظمت ما که خدا به وجود او افتخار می‌کند چه اتهاماتی به او بستند؛ معاذالله گفتند ساحر، مجنون و کذاب است، قرآن هم سرپوش نمی‌گذارد که نه به پیغمبر خدا چنین چیزی نگفتند؛ ما اگر بودیم چقدر طاقت داشتیم، درست است که ایشان معصوم بودند ولی ما هم می‌خواهیم راه ایشان را برویم. یک کلمه یک نادانی یک آدم مغرض و منافقی بگوید و ما هم آنجا خودمان را فراموش کنیم یعنی همه داشته‌های خودمان را فراموش کنیم و یک حالت حقارتی در خودمان احساس کنیم درست نیست.
آیت‌الله دستغیب افزود: كسانی که زیر شکنجه‌ها و فشارهای طاغوت بودند و یا در سلسله امویان و عباسیان با امامان ما چه می‌کردند، یا به صدراسلامی‌ها یک نگاهی کنیم امیة بن غلب با بلال چه کار می‌کرد، سنگ آسیاب روی سینه‌اش می‌گذاشت و انواع چیزهای آلوده روی این بدن‌های مطهر می‌ریختند، یک مقدار باید فکرمان را بازتر کنیم و در این راه ثابت قدم باشیم.
ویدر پایان اظهار امیدواری کرد: با فاصله نه چندان دور شاهد کسانی در این مدرسه باشیم که هم مورد رضای خداوند باشند و مورد توجه امام زمان(عج) و هم از همان نمونه‌هایی باشند که مرحوم شهید آیت‌الله دستغیب که در این مدرسه که برای آن زحمات زیادی متحمل شده‌اند موردنظرشان بود.
انتهای پیام

captcha