کد خبر: 3780776
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۶

مرحوم آیت‌الله «حقیقت» را بیشتر بشناسیم

گروه معارف ـ مرحوم آیت‌الله عبدالكریم حقیقت ارسنجانی، عضو جامعه روحانیت شیراز بود كه عصر دیروز به رحمت ایزدی پیوست. در این گزارش نگاهی به زندگی‌نامه و سوابق آن عالم ربانی داریم.

به گزارش ایكنا از فارس، مرحوم آیت‌الله عبدالكریم حقیقت ارسنجانی، عضو جامعه روحانیت شیراز و از اساتید حوزه‌های علمیه فارس كه عصر دیروز، 22 دی‌ماه در سن 95 سالگی و بر اثر كهولت سن به ملكوت اعلی پیوست.
آن عالم ربانی در سال 1302 در خانواده‌ای مذهبی در ارسنجان استان فارس متولد شد. پدر ایشان یكی از روحانیان معروف ارسنجان بود و مادرش نیز از خانواده یكی از بازاریان معروف شیراز بود.

اشاره به سوابق تحصیلی
پس از فوت زود هنگام پدر در سن هشت سالگی به نزد پدربزرگ مادری خود به شیراز آمد و تا ۱۴ سالگی نزد ایشان بود و در این سن با وساطت یکی از دوستان قدیمی پدر به حوزه علمیه مقیمیه شیراز وارد شد.
در طی سه سال تلاش و ممارست آنچنان تحصیل كرد که همان سال سوم به قم رفته در پایه نهم قم با رتبه ممتاز پذیرفته شد و مستقیماً در آن سال پنج هزار تومان از دست آیت‌الله بروجردی هدیه گرفت.

ریاست جلسات تفسیر آیت‌الله طباطبایی
شركت در جلسات تفسیر قرآن یكی از فعالیت‌های عمده آن عالم ربانی بود به طوری كه در آن زمان به‌‌صورت مدوام ریاست جلسات تفسیر آیت‌الله طباطبایی را برعهده داشت.
آن عالم ربانی از شاگردان ممتاز آیت‌الله خمینی(ره) بود و هم حجره‌ای بسیاری از علمای برجسته و مسئولان ‌طراز اول فعلی در مدرسه آیت‌الله حجت بود.

دريافت جواز اجتهاد از سوی امام خمينی(ره)
مرحوم آیت‌الله حقیقت از طرف این مرجع عالیقدر و حضرت امام خمینی(ره) جواز اجتهاد داشت و هم درس آیات عظام فاضل لنکرانی، جوادی آملی، جعفر سبحانی و هم مباحثه شهید آیت‌الله مصطفی خمینی(ره) بود.

پاسخگویی به استفتائات آیت‌الله‌العظمی بروجردی
به مدت پنج سال مهر مخصوص آیت‌الله‌العظمی بروجردی در نزد آیت‌الله حقیقت بود و پاسخ به استفتائات ایشان را به عهده داشت. هم حجرگی با آیت‌الله خلخالی و دوستی نزدیک با ایشان و نیز هم مباحثگی با مرحوم سید مصطفی خمینی و اجازه ورود بی قید و شرط به منازل ایشان و دیگر اساتید بزرگ قم از دیگر ویژگی‌های زندگی این عالم جلیل‌القدر است.
مرحوم آیت‌الله حقیقت بعد از كسب فیض در محضر علمای بزرگی چون آیت‌الله‌العظمی بروجردی، علامه طباطبایی و امام خمینی(ره) در سال 1338 به شیراز بازگشت و به تدریس در حوزه‌های علمیه این شهر پرداخت.

حفظ خط ولایتمداری
ترویج دین و تربیت و تهذیب نفس طلاب، شركت در مبارزات سیاسی علیه رژیم ستمشاهی، حفظ خط ولایتمداری در تمام عرصه‌های حساس انقلاب از جمله اقدامات مهم آن مرحوم در طول عمر پربركتش بود.
آن عالم ربانی در زمان قبل از انقلاب در كنار امام راحل به مبارزه علیه رژيم ستمشاهی و همچنین مبارزه با فرقه ضاله به خصوص بهائیت پرداخت به طوری كه از سوی رژیم ستمشاهی دستگیر شد.

مبارزه جدی با فرق ضاله
مبارزات آن عالم ربانی بر علیه فرق ضاله در دوران پس از انقلاب همواره ادامه داشت به طوری كه هیچگاه مباحث تفسیری، علم و كلام خود را در حوزه‌های علمیه برای این مبارزه ترك نكرد.
آن عالم ربانی به مدت 17 سال در دانشگاه‌های شیراز و همچنین در طی عمر پر بركتش در حوزه‌های علمیه‌ای نظیر مدرسه خان، مقیمیه، صاحب الزمان(عج)، نور و غیره تدریس كرد.

هیچگاه پست و منصبی نپذیرفت
یكی از ویژگی‌های شاخص این مجتهد عالیقدر و مفسر قرآن این بود كه هیچگاه منصب و پستی را نپذیرفت و تنها در اوایل انقلاب كه امام راحل به شاگردانشان دستور داده بود كه به قضات آموزش دهند، یك دوره آموزشی برای قضات برگزار كرد.
مرحوم آیت‌الله حقیقت در طول حیات با برکتش با رفتار و گفتار، منش و سیره، تواضع و فروتنی، مردم‌داری، خلوص مثال‌زدنی و پرهیز از شهرت‌ و ریاست طلبی، تقوای علمی و عملی محسوس، بی اعتنائی به مادیات و زرق و برق دنیا همواره منادی زهد و تقوا بود.
یادآور می‌شود، مراسم تشییع مرحوم آیت‌الله حقیقت فردا ساعت 9 صبح از مسجد حاج عباس به سمت حرم مطهر علی‌بن حمزه(ع) و همچنین ترحیم آن عالم ربانی ساعت 15 همان روز در حرم مطهر علی‌بن حمزه(ع) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام

captcha