کد خبر: 3706082
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۹
كاكایی خبر داد:

برپایی همایش ملی «محبت و عشق از دیدگاه اهل بیت(ع)» در شیراز/ اساس دین، محبت است

گروه معارف ـ رئیس دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز از برگزاری نخستین همایش ملی «محبت و عشق از دیدگاه اهل بیت(ع)» در این دانشگاه طی روزهای 3 و 4 اردیبهشت‌ماه سال جاری خبر داد.

به گزارش ایكنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم كاكایی، رئیس دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز امروز، 27 فروردین‌ماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز از برگزاری نخستین همایش ملی «محبت و عشق از دیدگاه اهل بیت(ع)» به‌همت این دانشگاه خبر داد و گفت:‌ این سومین همایشی است كه در رابطه با سیره اهل بیت(ع) در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

 محبت و عشق بخشی از عرفان اسلامی است
وی، محبت و عشق را بخشی از عرفان اسلامی و شیعی برشمرد و افزود:‌ این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است كه امروز در دنیا از اسلام یك چهره خشن معرفی كرده‌اند و نوعی اسلام‌هراسی در دنیا تبلیغ می‌شود لذا ما تلاش می‌كنیم با برگزاری این همایش‌ها چهره رحمانیت اسلام را به دنیا معرفی كنیم.

اشاره به محورهای همایش
كاكایی با بیان اینكه تأكید بر این همایش بر بحث عشق و محبت از دیدگاه اهل بیت است كه اساس دین هم بر محبت است، گفت: اصولاً دین، مهر و محبت ورزی است چنانچه خداوند نیز در آیات قرآن به آن اشاره دارد كه اگر مرا دوست دارید، از ختمی مرتبت تبعیت كنید.

تلاش برای مبارزه با اسلام‌هراسی
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با تأكید بر اینكه اساساً ایمان به معنا و روشی بر طبق محبت الهی است لذا عشق یك هنر است، آن هم هنر عشق ورزیدن گفت: یكی از اهداف این همایش است آن كه علاوه بر مبارزه‌ با اسلام‌هراسی و زدودن این تهت ناروا از چهره اسلام، بحث محبت، دوستی و عشق‌ورزی بین خودمان را نیز تقویت كنیم.

انتقاد از نفرت‌پراكنی در برخی از رسانه‌ها
وی اعتقاد دارد كه متأسفانه در میان ما نیز این مباحث عشق و محبت مورد غفلت قرار می‌گیرد و در جراید،‌ نشریات، محافل و حتی صدا و سیما و رسانه‌های خبری به جای اینكه محبت و عشق حاكم باشد یك نوع نفرت‌پراكنی وجود دارد و همه علیه هم نفرت می‌ورزند به جای عشق ورزیدن لذا فرهنگ عشق‌ورزی علت دیگری است كه این باعث شد این همایش را برگزار كنیم.

حق عشق، آن‌گونه كه باید ادا نشده است
كاكایی اظهار كرد: سوی دیگر عشق از واژه‌های بسیار مظلوم است یعنی حق عشق، آنگونه كه باید ادا نشده است و با بسیاری از چیزهای دیگر اشتباه گرفته شده است؛ سخن از عشق زیاد گفته شده و می‌شود ولی عظمت عشق در عرفان اسلامی مطرح است و جایگاه آن، یك جایگاه بسیار رفیع است.

عشق را با برخی از چیزهای دیگر اشتباه گرفته‌ایم
رئیس دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز با بیان اینكه متأسفانه حق عشق ادا نشده است، گفت: تیراژ و حتی عنوان بسیاری از سریال‌ها و فیلم‌های ما عشق است اما عشق با برخی از چیزهای دیگر اشتباه گرفته شده است و ما باید ببینیم كه عشق حتماً باید بین دو جنس مخالف است یا اینكه معنای وسیع‌تری دارد.
وی با یادآوری اینكه شاید در قرآن واژه عشق به كار نرفته باشد، اما از واژه محبت استفاده شده است، گفت: در روایات هم واژه عشق به كار رفته است ولی به اندازه محبت خیر، لذا فرق بین محبت و عشق چیست و این چیزی است كه در این همایش می‌خواهیم آن را تبیین كنیم.
كاكایی ادامه داد: از مواردی كه در این همایش به آن خواهیم پرداخت، واژه‌های روایی و قرآنی مانند محبت، گل، شوق و غیره كه معنای عشق است، می‌باشد و می‌خواهیم به این سئوالات پاسخ دهیم كه مؤلفه‌های ذاتی محبت و عشق چیست یعنی فرق محبت و عشق با سایر دوست داشتن‌ها چیست و آیا نگاه ما به معبود نگاه ابزاری است یعنی او را دوست داریم چون سود و خیری به ما می‌رساند یا اینكه بالاتر است.

محبت از خودگذشتگی است نه خودخواهی
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با تأكید بر اینكه محبت از خودگذشتگی است نه خودخواهی كه باید این را بهتر جا بیندازیم، گفت: متعلقات و درجات محبت خدا به خلق، محبت انسان به خداوند، محبت انسان به سایر مخلوقات اعم از انسان‌ها، محیط زیست، هستی و غیره همه این‌ها محبت‌هایی هستند كه از آن صحبت می‌شود.
وی با یادآوری اینكه ما انواع و اقسام محبت داریم كه یكی ستوده و دیگری نكوهیده است، گفت: آثار فردی و اجتماعی محبت چیست نقش محبت در تربیت و الگوسازی آن در جامعه و غیره از دیگر مواردی است كه ما می‌خواهیم در این همایش بدان بپردازیم.
كاكایی، تأثیرپذیری متفكران اسلامی اعم از عرفا و فلاسفه از آموزه‌های اهل بیت(ع) در باب محبت است یعنی در عرفان شیعی و اسلامی از آموزه‌های اهل بیت(ع) در بحث محبت استفاده كرده‌اند را از دیگر مواردی برشمرد كه در این همایش به آن پرداخته می‌شود.

به چه كسی متدین گفته می‌شود
وی گفت: یكی دیگر از مباحثی كه بسیار حائز است بحث رابطه محبت و دینداری است؛ سئوال اینجاست كه به چه كسی متدین می‌گوییم، آیا كسی كه فقط ظواهر خشك را انجام می‌دهد دیندار است یا اینكه در قلبش نیز باید محبت و ایمان وجود داشته باشد.

یكی از مؤلفه‌های دینداری،‌ محبت است
رئیس دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز با تأكید بر اینكه یكی از مؤلفه‌های دینداری،‌ محبت است، گفت: برخی‌ها خدا را اطاعت می‌كنند نه از سر محبت بلكه مانند تاجر هستند، عده‌ای نیز خدا را از ترس جهنم عبادت می‌كنند اما عده‌ای هستند خدا را از سر عشق و محبت اطاعت می‌کنند و آن اطاعت احرار است.

دریافت 100 مقاله از نقاط مختلف كشور به دبیرخانه همایش
وی، جایگاه محبت در اخلاق، عواملی که باعث ایجاد محبت و تشدید محبت و یا تضعیف آن شود و غیره را از دیگر محورهای همایش مذكور عنوان كرد و گفت: 100 مقاله از نقاط مختلف كشورمان به دبیرخانه این همایش ارسال شد كه از میان آن‌ها 70 مقاله به‌صورت چكیده در مجموعه مقالات چاپ خواهند شد و 10 مقاله برگزیده هم به‌صورت سخنرانی در طی برگزاری همایش ارائه می‌شوند.

3 و 4 اردیبهشت‌ماه؛ زمان برگزاری همایش
كاكایی، زمان و مكان برگزاری این همایش را روزهای 3 و 4 اردیبهشت‌ماه امسال و در تالار علامه جعفری دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز اعلام كرد و گفت: این همایش با پیام ویدئویی آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی آغاز به كار خواهد كرد.
رئیس دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز ادامه داد: در این همایش افرادی نظیر حجت‌الاسلام والمسلمین سعید جوادی آملی فرزند آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی، غلامحسین دنیانی چهره ماندگار فلسفه كشورمان، اسماعیل منصوری لاریجانی كارشناس برنامه معرفت شبكه 4، اعوانی رئیس انجمن حكمت ایران، كاووس حسن‌لی و یوسف نیری از اساتید ادبیات دانشگاه شیراز، عبدالجبار كاكایی شاعر معروف كشورمان، فاطمه طباطبایی عروس امام(ره) و رئیس انجمن عرفان اسلامی ایران، روحی یكی از شاگردان آیت‌الله‌العظمی بهجت، حجت‌الاسلام حسن رمضان یكی از شاگردان علامه حسن‌زاده آملی و غیره از سخنرانان این همایش هستند.
وی بیان كرد: مراسم افتتاحیه ساعت 9 صبح روز دوشنبه، 3 اردیبهشت در همان مكان تالار علامه جعفری با حضور مقامات استانی و معاون فرهنگی وزیر ارشاد و اختتامیه در بعدازظهر روز سه‌شنبه برگزار خواهد شد.
كاكایی یادآور شد كه این همایش با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ارشاد، بنیاد فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع)، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، انجمن حکمت و فلسفه ایران، انجمن علمی عرفان اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره‌کل اوقاف، دانشگاه شیراز، دانشکده علوم قرآنی و سایر نهادها برگزار خواهد شد.
انتهای پیام

captcha