کد خبر: 4330525
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۶

اعلام برنامه‌های فرهنگی شیراز در دهه فجر و نیمه شعبان

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز به تشریح برنامه‌های فرهنگی این کلان‌شهر در مناسبت‌های پیش‌رو اعم از دهه فجر و نیمه شعبان پرداخت.

نشست خبری معاون فرهنگی شهردار شیرازبه گزارش ایکنا از فارس، محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز امروز ششم بهمن‌ماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با تشریح برنامه‌های این سازمان در ماه‌های پایانی سال گفت: تمرکز برنامه‌های فرهنگی شهرداری شیراز بر خانواده، هویت شهری و نشاط اجتماعی است و مجموعه‌ای از رویدادهای فرهنگی، اجتماعی و زیرساختی تا پایان سال در این کلان‌شهر اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه پایان سال برای شهرداری‌ها همواره دوره‌ای ویژه محسوب می‌شود، اظهار کرد: از یک‌سو آمادگی برای استقبال از سال نو و از سوی دیگر برنامه‌ریزی متناسب با ایام پایانی سال و مناسبت‌های مذهبی، شرایط خاصی را ایجاد می‌کند که سازمان فرهنگی شهرداری شیراز نیز متناسب با آن برنامه‌ریزی کرده است.

تداوم همایش‌های «خانواده موفق» در شیراز

چوبینی با اشاره به استمرار برنامه‌های حوزه خانواده افزود: سلسله همایش‌های «خانواده موفق» که از سال گذشته در شیراز آغاز شده، امسال نیز ادامه دارد. در همین راستا، هشتم بهمن‌ماه دسعید عزیزی در شیراز حضور خواهد داشت و پنج همایش عمومی با محورهایی چون کنترل هیجانات کاذب نوجوانان در حوادث اجتماعی، تاب‌آوری زوجین، نقش والدین در تربیت فرزندان، ازدواج موفق، همسرداری، سبک زندگی ایرانی و زندگی با آرامش برگزار می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری شیراز ادامه داد: این همایش‌ها در سالن شورای شهر، تالار حافظ، شمال‌غرب شیراز در شهرک گلستان، تالار سینا صدرا و همچنین در قالب برنامه‌ای ویژه کارکنان شهرداری برگزار خواهد شد. علاوه بر این، در ادامه این سلسله برنامه‌ها، دکتر زینالی نیز در بهمن‌ماه با برگزاری پنج همایش دیگر، برنامه‌های خانواده موفق را تکمیل خواهد کرد.

همایش شیرازشناسی و رونمایی از آثار فرهنگی

چوبینی با اشاره به برگزاری نخستین همایش «شیرازشناسی» گفت: یازدهم بهمن‌ماه همایش شیرازشناسی با محور مستندسازی، تألیف و معرفی تاریخ و هویت شیراز برگزار می‌شود. این همایش حاصل فراخوان مقاله، کتاب، پایان‌نامه و داستان است که از ابتدای سال جاری منتشر شده و خروجی آن معرفی یک کتاب، شش مقاله، یک فیلم و سه داستان برگزیده خواهد بود.

وی از رونمایی دو اثر تولیدی سازمان فرهنگی شهرداری شیراز نیز خبر داد و افزود: سیزدهم بهمن‌ماه از مستند «ترنج» شامل ۳۰ برنامه گفت‌وگومحور ۶۰ دقیقه‌ای با محور خانواده و جوانی جمعیت رونمایی می‌شود. همچنین بیستم بهمن‌ماه مستند «صفر» با موضوع پسماند صفر در سینما تارخ شیراز به نمایش درمی‌آید.

برنامه‌های اعیاد شعبانیه و جشنواره‌های فرهنگی

معاون شهردار شیراز با اشاره به برنامه‌های اعیاد شعبانیه و نیمه شعبان اظهار کرد: جشن جوانان دهم بهمن‌ماه در حرم مطهر حضرت سیدعلاءالدین حسین(ع) برگزار می‌شود. همچنین جشن‌های مردمی در گذر حافظ، چهاردهم بهمن‌ماه در مجتمع خلیج فارس و در ۴۰ مدرسه سطح شهر اجرا خواهد شد.

وی افزود: بیست‌وهفتم بهمن‌ماه اختتامیه دومین جشنواره تئاتر اجتماعی دختران با عنوان «ستاره‌ها» و بیست‌وهشتم بهمن‌ماه نیز دومین دوره جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان در حوزه شعر، داستان و تصویرگری با حضور چهره‌های شاخص این عرصه در شیراز برگزار می‌شود.

رونمایی از سردیس مفاخر علمی شیراز

چوبینی با اشاره به رونمایی از سردیس ۱۸ نفر از دانشمندان و نخبگان شیراز گفت: این سردیس‌ها که مربوط به مفاخر علمی در حوزه‌های پزشکی و غیرپزشکی است، با همکاری بنیاد ملی نخبگان ساخته شده و به‌زودی با حضور نخبگان، دانشگاهیان و شهردار شیراز رونمایی خواهد شد.

اقدامات زیرساختی با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری شیراز همچنین از اقدامات زیرساختی این سازمان خبر داد و گفت: بازسازی و بهسازی باغ‌های شهری، سالن‌های فرهنگی و ورزشی، احداث و نوسازی زمین‌های ورزشی، ساخت شش تلویزیون شهری و ایجاد بستر رایگان تبلیغ و معرفی رویدادهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی از جمله اقدامات انجام‌شده با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان است.

وی تأکید کرد: تلاش ما این است که با وجود محدودیت‌ها، برنامه‌هایی متنوع و اثرگذار به‌ویژه در حوزه‌های اجتماعی، خانواده، هویت شهری و فرهنگ عمومی اجرا شود و این مسیر با مشارکت فعال اهالی فرهنگ، هنر و رسانه ادامه خواهد یافت.

بهره‌برداری کامل موزه بلدیه تا پایان سال

چوبینی در ادامه با اشاره به روند شکل‌گیری و بهره‌برداری از موزه شهر (بلدیه) اظهار کرد: موزه شهر صرفاً موزه اشیاء نیست، بلکه به‌صورت مستند، گالری‌محور و روایت‌گر فرآیند شکل‌گیری شهر شیراز و نقش مدیریت شهری در دوره‌های مختلف طراحی شده است.

وی افزود: از ابتدای فعالیت شهردار شیراز، تصمیم بر این بود که این ساختمان صرفاً کاربری موزه داشته باشد و این تصمیم با وجود دشواری‌ها و فشارهای مختلف، حفظ شد. فاز نخست موزه افتتاح شده و فاز دوم که شامل طبقه فوقانی ساختمان است، پس از انجام عملیات مقاوم‌سازی و آماده‌سازی تخصصی، اکنون در مرحله موزه‌آرایی قرار دارد.

معاون شهردار شیراز گفت: تعطیلی‌های مقطعی موزه به‌دلیل عملیات عمرانی و برای رفاه مخاطبان بود و اکنون این مرحله به پایان رسیده است. تا شب عید، موزه شهر بدون محدودیت در اختیار شهروندان و گردشگران قرار خواهد گرفت.

المان‌های شهری و پروژه میدان امام حسین(ع)

چوبینی با پذیرش نقدها درباره کمبود المان‌های شاخص شهری اظهار کرد: این نقد وارد است و موضوع المان‌های شهری در حوزه مأموریت یکی از سازمان‌های دیگر شهرداری قرار دارد. با این حال، در این دوره مدیریتی اقدامات مهمی آغاز شده است.

وی افزود: المان میدان امام حسین(ع) یکی از پروژه‌های بزرگ و فاخر شهری است که امیدواریم تا پایان سال جاری به بهره‌برداری و رونمایی برسد، هرچند برخی اتفاقات اخیر موجب کندی روند اجرا شده است.

صیانت از منابع عمومی در آستانه انتخابات

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در ادامه سخنان خود با اشاره به مباحث مربوط به انتخابات شورای شهر تصریح کرد: تصمیم برای کاندیداتوری امری شخصی است، اما تأکید جدی شهردار و بخشنامه‌های صادرشده بر منع هرگونه استفاده انتخاباتی از امکانات و جایگاه‌های مدیریتی شهرداری است.

معاون فرهنگی شهردار شیراز بیان کرد: صیانت از منابع عمومی و اعتماد مردم خط قرمز مدیریت شهری است و امیدواریم سال آینده شاهد برگزاری انتخاباتی سالم و پرشور باشیم.

جشنواره تئاتر اجتماعی دختران؛ بستری برای بازتعریف هویت

در ادامه این نشست، امیر همتی دشتکی، معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، با اشاره به اهداف جشنواره تئاتر اجتماعی دختران گفت: مسئله هویت یکی از بنیادی‌ترین چالش‌های فرهنگی و اجتماعی است و پرداختن به آن، پیش‌نیاز ورود مؤثر به مسائل اجتماعی محسوب می‌شود.

وی افزود: بر همین اساس، موضوع هویت دختران و زنان جامعه ایرانی محور برنامه‌ریزی‌های فرهنگی قرار گرفت و تئاتر به‌عنوان ابزاری تأثیرگذار برای بازشناسی هویت فردی و اجتماعی انتخاب شد.

این مقام مسئول با اشاره به چشم‌انداز این جشنواره اظهار کرد: هدف ما این است که جشنواره تئاتر اجتماعی دختران که رویدادی منحصربه‌فرد در شیراز است، به سطح ملی ارتقا یابد. سال گذشته این جشنواره در سطح شهری، امسال در سطح استانی برگزار شده و امیدواریم سال آینده به‌عنوان یک رویداد ملی با میزبانی شیراز برگزار شود.

همتی دشتکی همچنین از برگزاری جشنواره نمایشنامه‌نویسی با محور هویت دختران خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۲۰ اثر مکتوب به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و در صورت فراهم شدن شرایط، آثار منتخب در قالب کتاب منتشر خواهد شد؛ اقدامی که می‌تواند مسیر ماندگاری در تولید متن نمایشی و فعالیت فرهنگی ایجاد کند.

انتهای پیام
دبیر:
زهرا عسکری
captcha