کد خبر: 4312261
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
حسینعلی امیری:

مسجد کانون اجتماعی و تربیتی جامعه است

استاندار فارس مسجد را فراتر از محل عبادت دانست و آن را کانون فعالیت‌های اجتماعی، تربیتی و توسعه محله‌محور معرفی کرد.

حسینعلی امیری، استاندار فارسبه گزارش ایکنا از فارس، حسینعلی امیری، استاندار فارس، امروز چهارشنبه، 30 مهرماه در جمع ائمه جمعه و جماعت مساجد مجری طرح ملی «محراب» در استان فارس که در قالب همایش «مسجد برقرار» در شیراز برگزار شد، مسجد را فراتر از محل عبادت دانست و آن را کانون فعالیت‌های اجتماعی، تربیتی و توسعه محله‌محور معرفی کرد.

وی با تأکید بر اهمیت عبادت و نیاز انسان به پرستش گفت: بحث عبادت یک نیاز فطری است و احساس پرستش به زندگی انسان معنا می‌دهد و در همه ادیان و اقوام وجود دارد.

امیری با اشاره به تفاوت معبد و مسجد افزود: در دیگر ادیان از معبد صرفاً به‌عنوان محل عبادت استفاده می‌شود، حال آنکه مسجد ابتکار پیامبر اکرم(ص) بوده و هم محل عبادت و هم فعالیت‌های اجتماعی است.

استاندار فارس ادامه داد: اولین کاری که پیامبر(ص) پس از هجرت به مدینه انجام دادند، تأسیس مسجد بود و امور دینی و اجتماعی مسلمانان از طریق آن پیگیری می‌شد.

امیری توحید را یکی از مؤلفه‌های قدرت انسان معرفی و تأکید کرد: اگر امام راحل در برابر دنیا ایستاد و مردم را به قیام و حضور در صحنه دعوت کرد، این قدرت با توحید تحقق یافت.

استاندار فارس بیان کرد: اذان که همزاد مسجد است، تفاوت آن با اعلان ادیان دیگر مانند ناقوس کلیسا این است که به انسان قدرت می‌دهد.

بازخوانی و احیای کارکردهای مسجد در جامعه امروز

وی با اشاره به پیچیدگی زندگی امروز گفت: همه کارکردهای گذشته مسجد ممکن است قابل اجرا نباشد، اما مهم این است که اهداف آن در ساختار جدید ایجاد شود و فرهنگ مسجد در حوزه‌های نو سامان یابد.

امیری با تأکید بر نقش تربیتی و خانوادگی مساجد اظهار کرد: نفوذ مسجد به خانه‌های مردم از طریق طلاب و ائمه جماعت ضروری است و نیازمند بازخوانی و احیای کارکردهای آن هستیم.

وی همچنین به تعامل نهادهای حکومتی با مساجد اشاره کرد و گفت: مسجد به‌عنوان محور توسعه محله‌محور مورد توجه رئیس‌جمهور و دولت چهاردهم قرار دارد و در استان فارس نیز برنامه‌ریزی برای ارتباط ساختاری مساجد با بخش‌های اجرایی در حال انجام است.

انتهای پیام
captcha