کد خبر: 4285190
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۸

تخصیص ۹۶۰ میلیارد تومان برای احیای محلات با محوریت مساجد در شیراز

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز از آغاز فاز اجرایی طرح احیای محلات با محوریت مساجد خبر داد؛ طرحی که با پشتوانه مالی ۹۶۰ میلیارد تومانی، قرار است با مشارکت امامان جماعت و همکاری مساجد، نقش فرهنگی و اجتماعی این نهاد دینی را در بافت شهری احیا کند.

سیدابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیرازبه گزارش ایکنا از فارس، سیدابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، امروز، هفتم خردادماه در نشست با جمعی از طلاب و روحانیون حوزه علمیه منصوریه شیراز با اشاره به رشد چشمگیر اعتبارات فرهنگی شهرداری در سال‌های اخیر گفت: بودجه سازمان فرهنگی شهرداری شیراز از ۱۵۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به بیش از دو هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی افزود: از این مبلغ، ۹۶۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحی با محوریت مساجد اختصاص یافته که هدف آن، فعال‌سازی و احیای محلات از مسیر فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و عمرانی مساجد است.

حسینی با اشاره به اهمیت الگوی حکمرانی دینی افزود: در سنت اسلامی، مسجد هسته مرکزی محله است؛ بنابراین باید به جایگاه واقعی خود در مدیریت شهری و پیوند با مردم بازگردد. این نگاه در سیاست‌گذاری فرهنگی مدیریت شهری در شورای ششم پررنگ شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: طرح احیای محلات با همکاری امامان جماعت و مشارکت شورای مساجد، از هفته آینده به‌صورت رسمی آغاز خواهد شد و آیین افتتاح آن، روز سه‌شنبه، ۱۳ خردادماه جاری در حرم مطهر شاهچراغ(ع) با حضور نماینده ولی فقیه در استان برگزار می‌شود.

وی درباره جزئیات هزینه‌کرد بودجه ۹۶۰ میلیارد تومانی نیز گفت: ۱۸۶ میلیارد تومان از این اعتبار به مناسبت‌های مذهبی مانند محرم، غدیر و نیمه شعبان اختصاص یافته و باقی اعتبارات براساس ۶۰۰ پیشنهاد ثبت‌شده در چارچوب برنامه‌های فرهنگی محله‌محور هزینه خواهد شد.

تخصیص 200 میلیارد تومان برای ساخت‌وساز مساجد

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز همچنین از تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه جداگانه برای تعمیرات و ساخت‌وساز مساجد خبر داد و افزود: این اعتبار جدا از بودجه مسجدمحوری است و در قالب پروژه‌های عمرانی به مساجد فعال تعلق خواهد گرفت.

حسینی گفت: امام جماعت، محور اداره محله است. از کلاس‌های قرآنی گرفته تا مشاوره حقوقی و حمایت از خانواده‌های نیازمند، همگی با پیشنهاد مساجد و تأمین مالی شهرداری اجرا می‌شوند.

وی همچنین با اشاره به مصوبه‌های حمایتی شورای شهر، از معافیت عوارضی مساجد برای برخی فضاهای جانبی مانند خانه عالم، خانه خادم، مهد کودک قرآنی و بخشی از فضای تجاری خبر داد.

حسینی در پاسخ به برخی نقدها درباره هزینه‌کرد بودجه فرهنگی در پروژه‌هایی چون پارک آبی یا آکواریوم گفت: اگرچه بودجه کلی شهرداری نسبت به سال ۱۴۰۰ هفت برابر شده، اما رشد اعتبارات فرهنگی ۱۵ برابر بوده است؛ موضوعی که اولویت‌گذاری ما را در حوزه فرهنگ و به‌ویژه مسجد محوری نشان می‌دهد.

وی همچنین به طراحی ۱۰ طرح فرهنگی در قالب ۶۰۰ پیشنهاد اجرایی اشاره کرد که قرار است در ۵۰۰ مسجد فعال شیراز اجرایی شود و سپس افزود: این طرح‌ها شامل برگزاری دوره‌های آموزشی، مشاوره، پویش‌های اطعام و خدمات اجتماعی است که تحت نظارت امام جماعت و با هماهنگی شورای مساجد اجرایی خواهد شد.

رئیس شورای شهر شیراز در پایان خطاب به روحانیون تأکید کرد: اجرای موفق این طرح به همکاری مستقیم شما بستگی دارد. هر مسجدی که آمادگی داشته باشد، می‌تواند از حمایت کامل شهرداری برخوردار شود.

انتهای پیام
captcha