کد خبر: 4277239
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۳
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد

روز سعدی؛ فرصتی برای تجدید عهد با حکمت ایرانی

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس با اشاره به در پیش‌رو بودن روز سعدی، این روز را فرصتی برای تجدید عهد با حکمت ایرانی دانست و بر ضرورت نقش روابط عمومی‌ها در این عرصه تأکید کرد و گفت: روابط‌عمومی‌ها باید صدا و تصویر فرهنگ باشند.

محمدجواد برزگر، مدیرکل روابط‌عمومی و اموربین‌الملل استانداری فارسدر تقویم رسمی کشور، اول اردیبهشت‌ماه به نام «روز بزرگداشت سعدی» ثبت شده است؛ روزی برای تعظیم در برابر قله‌ای از ادبیات، اخلاق و حکمت که آثارش قرن‌هاست فراتر از مرزهای ایران، در اقلیم اندیشه بشری جاری است. در چنین روزی، انتظار از همه نهادهای فرهنگی، اجتماعی و اجرایی کشور آن است که سهم خود را در پاسداشت این گنجینه ملی ایفا کنند؛ به‌ویژه روابط‌عمومی‌ها که نقشی بی‌بدیل در انتقال پیام‌های فرهنگی دارند.

محمدجواد برزگر، مدیرکل روابط‌‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از فارس در پاسخ به اینکه نقش سعدی در تمدن ایرانی ـ اسلامی چیست، تأکید کرد: سعدی، نه فقط شاعر و ادیب است، بلکه روایت‌گر خرد، عشق، اخلاق و گفت‌وگو است. در روزگار ما، اگر قرار است این مفاهیم دوباره در متن زندگی اجتماعی جاری شود، روابط‌‌عمومی‌ها می‌توانند پل ارتباطی مؤثری میان فرهنگ دیروز و نیازهای امروز باشند.

وی با تأکید بر اینکه روابط‌عمومی‌ها نباید صرفاً در چارچوب اطلاع‌رسانی‌های بروکراتیک محدود بمانند، افزود: امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که فرهنگ، مهم‌ترین دارایی نرم ملت‌هاست. ما در سرزمین سعدی زندگی می‌کنیم و این یعنی مسئولیتی سنگین بر دوش داریم تا در قامت راویان هویت ایرانی، مفاخر فرهنگی خود را بازآفرینی کنیم، بنابراین روابط‌عمومی باید تریبون فرهنگ باشد نه فقط بولتن اداره.

برزگر با اشاره به در پیش‌ رو بودن روز سعدی، این روز را فرصتی برای تجدید عهد با حکمت ایرانی دانست و بر ضرورت نقش روابط‌عمومی‌ها در این عرصه تأکید کرد و گفت: روابط‌عمومی‌ها باید صدا و تصویر فرهنگ باشند.

سعدی؛ شاعر دیپلماسی نرم ایران

وی با اشاره به بُرد جهانی آثار سعدی، به نقش این شاعر در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و آن را شاعر دیپلماسی نرم ایران دانست و گفت: کمتر شخصیتی در تاریخ ایران به اندازه سعدی توانسته است با زبان نرم شعر، ایران را به جهان معرفی کند. سخن سعدی، هم در محافل دانشگاهی غرب شنیده شده، هم بر سر در سازمان ملل نقش بسته و هم در دل مردم کوچه و بازار جریان دارد. چنین ظرفیتی باید از سوی روابط‌عمومی‌ها به‌عنوان ابزار ارتباطی مؤثر با مردم و نخبگان فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد.

دبیر شورای هماهنگی روابط‌عمومی‌های استان فارس در پاسخ به اینکه چه اقداماتی در عصر کنونی برای سعدی‌شناسی باید انجام دهیم، به ضرورت تولید محتوای خلاق در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: ضروری است سعدی را با زبان امروز بازگو کنیم. در عصر شبکه‌های اجتماعی، تصویر، ویدئو، موشن‌گرافی و روایت کوتاه، ابزارهای تأثیرگذار هستند و باید سعدی در رسانه‌های نوین بازآفرینی شود.

وی تأکید کرد: نمی‌توان انتظار داشت نسل جوان با کتاب‌های سنگین به سعدی نزدیک شود، بلکه این وظیفه روابط‌عمومی‌هاست که با بهره‌گیری از ابزارهای روز، مفاهیم بلند آثار سعدی را در قالب‌های ساده و در دسترس منتشر کنند.

به گفته برزگر، ارتباط مستقیم‌تر با مردم و جاری کردن مضامین والای سعدی در بستر زندگی اقشار مختلف می‌تواند در طول سال در فارس ‌و به‌ویژه شیراز جاری باشد و رویدادهای قابل توجهی برگزار کرد.

ضرورت تأسیس «مرکز جهانی سعدی‌شناسی» در شیراز

وی در ادامه خواستار تأسیس «مرکز جهانی سعدی‌شناسی» با محوریت شیراز شد و تصریح کرد: سعدی متعلق به جهان است، اما خانه‌اش شیراز است. روابط‌عمومی‌ها باید پیگیر مطالبه‌گری برای نهادینه کردن زیرساخت‌های فرهنگی باشند. تأسیس یک مرکز مطالعاتی، پژوهشی و بین‌المللی با محوریت سعدی می‌تواند پیوند فرهنگ ایران با سایر کشورها را از مسیر دیپلماسی فرهنگی تقویت کند.

عضو حقوقی شورای اطلاع‌رسانی استان فارس در پایان با تأکید بر اینکه کار روابط‌عمومی، فقط ارسال خبر به رسانه‌ها نیست، بلکه نگه‌داری و بازآفرینی حافظه تاریخی یک ملت است، گفت: روز سعدی فقط یک مناسبت نیست؛ فرصتی برای بازنگری در رسالت ما به عنوان روابط‌عمومی است. باید از خود بپرسیم که سهم ما در معرفی گنجینه‌های ملی چه بوده و چقدر توانسته‌ایم به نسل امروز، چراغی از گذشته برای روشن کردن آینده بدهیم.

انتهای پیام
captcha