ضرورت افزایش سرانه سواد قرآنی کشور
کد خبر: 4066179
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۷
رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی مطرح کرد؛

ضرورت افزایش سرانه سواد قرآنی کشور

رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: ما در مجموعه اتحادیه‌ها و تشکل‌های قرآنی باید بتوانیم سرانه ارتباط با قرآن، سواد قرآنی و سرانه فعالیت‌های قرآنی را در کشور افزایش دهیم، زیرا در حوزه انس با قرآن شرایط خوبی نداریم.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامیبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، امروز دوم تیرماه، در دومین روز از برگزاری مجمع عمومی و فوق‌العاده اتحادیه قرآنی کشور که در محل زائرسرای رضوی برگزار شد، اظهار کرد: من زمانی حرکت این مجموعه را موفق می‌دانم که در نهایت منجر به تأثیرگذاری در جامعه شود، بدین منظور که ما در مجموعه اتحادیه‌ها و تشکل‌های قرآنی باید بتوانیم سرانه ارتباط با قرآن، سواد قرآنی و سرانه فعالیت‌های قرآنی را در کشور افزایش دهیم.

وی با اشاره به طرح «تلاوت نور» که توسط مساجد آغاز شده است عنوان کرد: اگر نگاهی به سرانه تلاوت در جامعه خود پیش از اجرای این طرح داشته باشیم، متوجه رشد چشمگیری در این راستا خواهیم شد که در حقیقت ما در حرکت سازماندهی شده توانستیم این اقدام را انجام دهیم و با اجرای این طرح نیز توانستیم سرانه تلاوت قرآن در کشور را افزایش دهیم.

رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز در این نشست من نمی‌خواهم زخم‌های کهنه این مسیر را باز کنم، اما به هر حال اگر نگاهی به وضعیت انس و ارتباط با قرآن در کشور داشته باشیم متوجه خواهیم شد که شرایط خوبی نداریم و یکی از انتظاراتی که در این مسیر وجود دارد این است که به صورت جهادی برای ارتباط با قرآن که دریچه ارتباط با قرآن همان روخوانی، روانخوانی و تلاوت است، اقداماتی انجام دهیم و بتوانیم این مهم را در جامعه افزایش دهیم.

پژمانفر اظهار کرد: در واقع وقتی 720 ساعت برنامه قرآنی را در طول 12 سال تحصیلی برای دانش‌آموزان اختصاص می‌دهیم و هزینه‌های زیادی هم در این راستا اعم از هزینه معلم و فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم برای این موضوع صرف می‌شود و از طرفی هم دانش‌آموزان وقت خود را صرف این ساعات می‌کنند، در این صورت انتظار می‌رود که حداقل روخوانی و روانخوانی دانش‌آموزان تقویت تقویت شود، اما این در حالی است که برخی از آمارهای غیر رسمی نشان می‌دهد که 60درصد از دانش‌آموزانی که دارای مدرک دیپلم هستند مهارت روخوانی و روانخوانی قرآن را ندارند.

واگذاری دروس قرآنی دانش‌آموزان به تشکل‌های قرآنی

وی خاطرنشان کرد: اینجاست که این 720 ساعتی که برای دانش‌آموزان صرف می‌شود به نوعی عمر آن‌ها تلف می‌شود بدون آنکه خروجی داشته باشد. این‌ها مسائلی هستند که باید مورد توجه قرار دهیم و به همین جهت من بارها این مسائل را در جلسات مختلف مطرح کرده‌ام و قول‌هایی هم گرفته‌ام که امیدوارم با کمک شما و واگذاری این بحث به شما بتوانیم اقدامات خوبی را در این راستا انجام دهیم.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طی صحبت‌هایی که با آموزش و پرورش داشتیم بناست که برخی از درس‌ها را به تشکل‌های قرآنی واگذار و این تشکل‌های قرآنی گواهی مهارت را به دانش‌آموزان اعطا کنند، یعنی دانش‌آموزان برای درس قرآنی خود بر اساس یک جریان سازماندهی شده به این مراکز مراجعه کنند و با کمترین هزینه این مهارت را کسب کنند.

پژمانفر خاطرنشان کرد: ما در این راستا در حال تفاهم هستیم، اما به مجوزهایی نیاز داریم که بتوانیم این موضوع را به تشکل‌های قرآنی واگذار کنیم تا دانش‌آموزان با دریافت گواهی مورد تایید از این تشکل‌ها بتوانند مهارت لازم روخوانی و روانخوانی قرآن را به دست آورند. ان‌شاءالله که با قول‌هایی که به ما داده شده است بتوانیم این کار را انجام دهیم.

وی اظهار کرد: همین بحث در خصوص مقوله آموزش زبان هم مطرح است اما موافق نیستیم چون مراکز آموزش زبان آنچه که می‌خواهیم نیست و در مسیر گفتمان انقلاب اسلامی قرار ندارد، زیرا بنده به شدت با این موضوع مخالف بوده و هستم مگر اینکه این مقوله هم به لحاظ متون، اساتید و هم به لحاظ نظارتی در یک مسیر گفتمانی قرار گیرد.

رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در واقع ما در اقصی نقاط کشور، در دور افتاده‌ترین روستاها و شهرستان‌های کشور این ظرفیت را داریم و می‌توانیم این کار را انجام دهیم منتهی لازم است که هزینه‌هایی را برای این کار صرف کنیم و ما در فراکسیون قرآن و عترت نیز پیگیر این کار هستیم.

پژمانفر با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم بخشی از مسائلی که امروز وظیفه حاکمیت است را انجام دهیم، تأکید کرد: از این‌رو ما باید سواد قرآنی که به نوعی همان مسئله روخوانی و روانخوانی است را در جامعه خود افزایش دهیم و این مهم یکی از برنامه‌هایی است که ما با اعتماد به شما اتحادیه‌ها و تشکل‌های قرآنی این کار را انجام خواهیم داد.

وی عنوان کرد: بنای ما این است که در جمهوری اسلامی هیچکسی نباید باشد که فارسی بلد باشد، اما از مهارت تلاوت قرآن برخوردار نباشد، زیرا این بحث اصلا قابل دفاع نیست و این مهم نیز یکی از اهداف ماست که باید به آن دست پیدا کنیم، پس ما به شما اعتماد داریم و مطمئن هستیم که این کار را می‌توانید به نحو احسن انجام دهید و بر اساس شناخت و توجهی که به این ظرفیت وجود دارد ما پیگیر این مسئله هستیم.

همه دستگاه‌ها برای ریشه کن کردن بی‌سوادی قرآنی پای کار آیند

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بنابراین همه سازمان‌های مرتبط اعم از آموزش عالی، علوم پزشکی، آموزش و پرورش، وزارت تعاون، تمامی تشکل‌های کارگری و مراکز کارری موظف هستند که این کار را انجام دهند.

پژمانفر بیان کرد: من این موضوع را با رئیس جمهور هم مطرح کردم و ایشان در هیئت دولت را نسبت به این موضوع مکلف کردند که همه دستگاه‌ها در ارتباط با این موضوع پای کار آیند و این کار را انجام دهند، یعنی همه دستگاه‌ها باید برای ریشه کن کردن بی‌سوادی قرآنی همکاری کنند و پای کار آیند.

وی تأکید کرد: ما این موضوع را در وعده‌های خود داریم و با انجام آن‌ها بتوانیم بگوییم که حاکمیت جمهوری اسلامی توانسته است که در جمهوری اسلامی این کار را انجام دهد و هیچکسی را نداریم که فارسی بلد باشد اما قرآن را نتواند بخواند.

رئیس کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حاکمیت باید بتواند یک جریان عمومی داشته باشد کما اینکه ما در جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و... را به عنوان یک وظیفه حاکمیتی داریم که این هم یکی از مسائلی است که باید مورد توجه قرار دهیم و همواره موضوعی است که در حال پیگیری هستیم و امیدواریم که با دولت جدید و انگیزه‌ای که در این خصوص دارد، این کار صورت گیرد.

افزایش انسجام تشکل‌های قرآنی با یکدیگر

پژمانفر تأکید کرد: موضوع دیگری هم که در این مسیر وجود دارد این است که انسجام این مجموعه‌ها باید افزایش پیدا کند و این در حالی است که ما گاهی به جای آنکه هم‌افزایی کنیم رویکردمان تغییر می‌کند. وقتی دو مجموعه با یکدیگر کار می‌کنند باید با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: از این‌رو ما باید بدانیم که اگر می‌خواهیم این کارهای بزرگ قرآنی را در کشور داشته باشیم و هزاران کاری که شما می‌توانید انجام دهید که قطعاً هم توانمندی آن را دارید که باید به آن‌ها دست پیدا کنیم، لازمه اش این است که بین تشکل‌های و اتحادیه‌ها هیچگونه تفرقه‌ای حس نشود و همواره ما باید این وحدت را داشته باشیم.

رئیس کمیسیون قرآن و عترت کجلس شورای اسلامی تأکید کرد: پس شما باید در این مسئله سازماندهی شوید و تشکل‌ها و اتحادیه‌ها را جدی بگیرید. قطعاً ما در مرحله اول باید وسواس داشته باشیم که به هرکسی این کار را واگذار نکنیم. ما انتظار داریم که شما این کار را انجام دهید و مطمئن هستیم با کمترین زمان و با بالاترین کیفیت این کار را انجام خواهیم داد اما برای به نتیجه رسیدم این کار واقعا این کار نیاز به سازماندهی و شناسایی دارد.

پژمانفر تصریح کرد: من به شما وعده‌ای نمی‌دهم اما در خصوص مباحث بیمه‌ای و مالی هم باید بگویم که صحبت‌هایی انجام شده و پیگیری‌های لازم را انجام داده‌ایم که امیدواریم این مشکلات هم حل شود. تلاش ما بر این است که به فعالیت‌های شما که در صف مقدم این امر قرار دارید، کمکی داشته باشیم.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: این‌رو امیدوارم که برگزاری این برنامه‌ها منجر به انس و ارتباط بیشتر جامعه ما در حوزه قرآنی باشد.

انتهای پیام
captcha