اخلاص و صبر؛ رمز جاودانگی نام زینب(س)
کد خبر: 4019599
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
در جمع اعضای هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی و پرستاران مطرح شد

اخلاص و صبر؛ رمز جاودانگی نام زینب(س)

در مراسم تکریم مقام پرستاران و مدافعان سلامت به‌ویژه جمعی از پرستاران فعال در امور قرآنی بیمارستان بقیة‌الله(عج) که با حضور اعضای هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی به مناسبت میلاد حضرت زینب(س) برگزار شد، دلایل بزرگ و نامدار شدن نام زینب(س) را اخلاص ایشان، بودن در مشکلات و مصائب و صبری زیبا بیان شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم تجلیل و تکریم از مقام شامخ پرستاران و مدافعان سلامت به‌ویژه پرستاران نمونه قرآنی، عصر روز گذشته، چهارشنبه ۱۷ آذرماه با مشارکت سازمان دارالقرآن الکریم، هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی کشور و آستان مقدس حضرت صالح ابن موسی الکاظم(ع) در مجتمع بیمارستانی بقیة‌الله(عج) تهران برگزار شد.

این مراسم با حضور لاله افتخاری، رئیس و مریم حاج‌عبدالباقی، نایب‌رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی، سردار حسین صمدی‌نیا، رئیس مجتمع بیمارستانی بقیةالله‌الاعظم(عج)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا شفیعی، مدیرکل امور استان‌‎های سازمان دارالقرآن الکریم، جواد خسروی، دستیار رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و قائم‌مقام قرارگاه خادمان و یاوران قرآنی سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی به همراه جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع سلامت و همچنین جمعی از پرستاران نمونه قرآنی همراه بود.

گزارش تصویری تجلیل از مدافعان سلامت و پرستاران نمونه قرآنی


سردار حسین صمدی‌نیا، رئیس مجتمع بیمارستانی بقیةالله الاعظم(عج)، در ابتدای این مراسم ضمن تبریک روز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار گفت: آنچه که بیمارستان بقیة الله(عج) را از سایر مراکز درمانی ممتاز می‌کند این است که اساسا در دل بحران شکل گرفته است؛ بیمارستان بقیه‌الله(عج) در دوره دفاع مقدس از سوی امامین انقلاب بنیانگذاری شد و بعد از آن دانشگاه شکل گرفت.
 
وی افزود: این بیمارستان بعد‌ها با نقش‌آفرینی که در پذیرش خدمات درمانی در دل بحران‌ها و خدمات‌رسانی در انواع بحران‌هایی که نظام مقدس ما آن‌ها را تجربه کرده است، تا زمانی که بحث دفاع از حرم پیش آمد توفیق خدمت به بیش از هفت هزار نفر را در مجموعه داشته است. در طول دو سال گذشته نیز که بیماری منحوس کرونا پیدا شد به بیش از سی هزار بیمار بستری چندروزه و یک‌روزه توفیق خدمت‌رسانی داشته است که ۹۰ درصد آن‌ها مرخص شدند.
پرستاران نمونه قرآنی تجلیل شدند/ حضرت زینب(س) پرستار تاریخ و فرهنگ قرآنی ما بود
 
رئیس مجتمع بیمارستانی بقیةالله الاعظم(عج) ادامه داد: در این دوران روز‌هایی را تجربه کردیم که بیش از ۶۰۰ نفر بیمار بستری داشته‌ایم و بیش از ۶۰۰ بیمار تنها در اورژانس ما مراجعه داشتند که همین تعداد در سی تی اسکن، تست‌های تشخیصی سی پی آر و سایر تست‌های مختلف را تجربه کردیم و در این میان بیشترین نقش‌آفرینی در عرصه خدمت‎رسانی به بیماران عزیزمان را جامعه پرستاری داشته‌اند.

صمدی‌نیا با بیان اینکه به هیچ وجه نمی‌توان در قالب کلمات از پرستاران تقدیر و تشکر کرد، گفت: در اینجا کلام خدای متعال لازم است که در آیه ۳۲ سوره مائده فرمود: «وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا» یعنی هـر کـس نفسی را زنـده کـنـد گویا همه مردم را زنده کرده است، این عزیزان هم جان‌ها را نجات می‌دهند و این نجات جان، نجات بشریت تلقی می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه پرستاران در ایام کرونا شبانه‌روز خدمت‌رسانی کردند و در این راه شهید تقدیم کردند، گفت: خوشحالیم که امروز به لطف تلاش دولت، این بیماری تا حد بسیار زیادی فروکش کرده است و واکسیناسیون گسترده انجام شده است. امروز کمتر از ۴۰ بیمار بستری در حوزه کرونا داریم و سایر تخت‌هایمان به سایر بیماران غیر کرونایی اختصاص پیدا کرده است.

صمدی‌نیا با بیان اینکه بیمارستان بقیةالله(عج)، ازجمله بیمارستان‌های بسیار بزرگی است که نزدیک به یک میلیون مراجعه‌کننده در طول سال را دارد، تصریح کرد: طی ارزیابی‌های وزارت بهداشت در طول ۱۳ سال گذشته این بیمارستان جزء برترین بیمارستان‌های کشور با درجه عالی معرفی شده است و توانسته همان‌‎چیزی که به دنبالش بوده‌ایم، یعنی اعتماد مردم را جلب کند.

رئیس مجتمع بیمارستانی بقیةالله الاعظم(عج) ادامه داد: در این بیمارستان توفیقات بزرگی در عرصه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی نصیب ما شده است و تلاش شده تا این بیمارستان در ارزیابی‌های مختلف برتر باشد. نکته مهم در این است که طی دو سال گذشته که با ویروس منحوس کرونا مبارزه می‌کردیم همیشه شاهد حضور جمعی از مسئولان و عزیزانی در بیمارستان بودیم که از گروه‌های مختلف برای خدا قوت به کادر درمان و عزیزان ما در بیمارستان حضور پیدا می‌کردند و حتی در کنار بیماران به دادن داروهایشان و خدمت‌رسانی به آن‌ها در تمامی عرصه‌ها کمک می‌کردند. حتی در تدفین و مشکلاتی که در این عرصه وجود داشت کمک و یاری‌رسان بودند.

وی اظهار کرد: شاید بهترین تعبیر برای مقام پرستاران را مقام معظم رهبری دارند که فرمودند پرستاران ما فرشتگان رحمتی هستند که هم با جان و هم با روح بیماران سرکار دارند؛ این عزیزان در تمامی بخش‌ها تلاش می‌کنند که بتوانند خدمات هرچه بهتر را به جامعه بشریت ارائه کنند. در دو سال گذشته دیدیم که چه فداکاری‎هایی از سوی این پرستاران و پیراپزشکان صورت گرفت و منجر به شهادت هفت شهید در این بیمارستان شد که این‌ها در بخش‎های مختلف بیمارستان خدمت‌رسانی می‌کردند.

بعد از این سخنان، مریم حاج‌عبدالباقی به بیان خاطره‌ای در دوران نوجوانی خود و آشنایی‌ بیشترش با حضرت زینب(س)، پرداخت و اظهار کرد: در دوران جوانی با کتاب «زینب بانوی قهرمان کربلا» نوشته عایشه بنت الشاطی آشنا شدم. این کتاب برایم بسیار جالب بود، چراکه نویسنده آن فردی غیر شیعه بود که با نگاه خودش حضرت را معرفی کرده بود. امروز بعد از گذشت سال‌ها از آن ماجرا و تحقیق و پژوهش‌های بسیار در مورد شخصیت حضرت زینب(س)، هنوز شخصیت ایشان را به صورت کامل درک نکرده‌ام و پی بردم که چقدر با عظمت و شناخت ایشان فاصله داریم.
پرستاران نمونه قرآنی تجلیل شدند/ حضرت زینب(س) پرستار تاریخ و فرهنگ قرآنی ما بود
 
وی با اشاره به شخصیت والای حضرت زینب(س)، گفت: عواملی که باعث می‌شود یک نفر بزرگ شود، می‌توان در سه موضوع بیان کرد، یکی از آن‌ها اخلاص است. یعنی هر مقدار که در کار‌ها مخلصانه‌تر، بی‌شائبه‌تر و بدون طمع کاری را انجام دهیم و در مسیری قدم بگذاریم ناممان به همان میزان بزرگ می‌شود. البته این بزرگی بعضی وقت‌ها در زمان حیات و گاهی اوقات بعد از دوران حیات رخ می‌دهد. عامل دیگر در بزرگی انسان سختی‌کشیدن زیاد است. افراد زیادی را می‌شناسیم که با سختی‌های بسیار و محرومیت‌های فراوان در زندگی به درجات بزرگی رسیدند.
 
نایب رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی ادامه داد: عامل دیگری که برای بزرگ شدن انسان اثرگذار است، نقش حساسی است که او می‌تواند در مواقع بحران انجام دهد. خداوند در آیه ۲۶۵ سوره بقره به این موضوع اشاره کرده است و می‌فرماید: «وَمَثَلُ الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَتَثْبِیتًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ کَمَثَلِ جَنَّةٍ بِرَبْوَةٍ أَصَابَهَا وَابِلٌ فَآتَتْ أُکُلَهَا ضِعْفَیْنِ فَإِنْ لَمْ یُصِبْهَا وَابِلٌ فَطَلٌّ ۗ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ» یعنی: «و مثل آنان که مالشان را در راه خشنودی خدا انفاق کنند و با کمال اطمینان خاطر، دل به لطف خدا شاد دارند مثل بوستانی است که در زمین بلندی باشد و بر آن باران زیادی به موقع ببارد و حاصلی دو چندان (که منتظرند) دهد، و اگر باران زیاد نیاید، اندک بارد (تا باز به ثمر رسد)، و خدا به کار شما بیناست.» پس کسی که برای رضای خدا انفاق کند، پذیرش برکات و رحمت الهی برای او می‌تواند مانند یک باران تند یا یک باران نم نم باشد. اما چه چیزی باعث می‌شود که این باران تند باشد، بخشی از آن به اخلاص ربط دارد و بخش دیگر آن به انجام وظایفی مربوط است که بر عهده ما گذاشته شده است؛ لذا حضرت زینب(س) در بالاترین مرتبه این موارد قرار داشتند تا جایی که بنت شاطی می‌گوید که تنها کسی که می‌تواند از حضرت زینب(س) بالاتر باشد مادر ایشان یعنی حضرت فاطمه(س) است.
 
دیگر سخنران این مراسم لاله افتخاری، رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی بود که ضمن عرض تبریک و تشکر به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار گفت: حضرت زینب(س) تنها پرستار امام سجاد(ع) نبودند بلکه پرستار تاریخ و فرهنگ دینی و قرآنی ما بودند. همچنان که مادرشان مادری کردند، ایشان هم پرستاری کردند و باید ما خانم‌ها افتخار کنیم به اینکه حضرت زینبی داریم که بار ما را برای حرکت در مسیر رسالت ایشان سنگین‌تر می‌کند.
پرستاران نمونه قرآنی تجلیل شدند/ حضرت زینب(س) پرستار تاریخ و فرهنگ قرآنی ما بود
 
به گزارش ایکنا، در بخشی از این مراسم جمع حاضر با حضور در بخش‌های مختلف درمان با تقدیم گل و هدیه تبرکی از سوی آستان مقدس حضرت صالح ابن موسی الکاظم (ع) از زحمات کادر درمان تقدیر کردند.

در بخش دیگری از این برنامه از خانواده‌های شهید احمد داستانی، شهید قدرت تقی‌زاده و شهید تقی زارع شهیدان مدافع سلامت تقدیر شد و در ادامه از اکرم حسنی، شهناز خیرالدین، اعظم استیری، اکرم استیری، فاطمه نورالله به عنوان پرستاران بانوی قرآنی و مهدی امین فروغی قهرمان قرآنی و پرستار قرآنی و مهدی صفری فعال قرآنی و مجری شبکه قرآن و معارف سیما تجلیل شد.

یادآوری می‌شود طی ابلاغیه سازمان دارالقرآن الکریم، آیین بزرگداشت ولادت با سعادت حضرت زینب(س) و تجلیل از مدافعان سلامت در ایام ولادت حضرت زینب(س)، برای دومین سال متوالی به صورت هماهنگ و با حضور در مراکز درمانی، به همت ادارات کل تبلیغات اسلامی، ادارات امور قرآنی و هیئت‌های اندیشه‌ورز بانوان قرآنی در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
captcha