۱۰ توصیه تغذیه‌ای برای پیشگیری از کرونا
کد خبر: 3949488
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰

۱۰ توصیه تغذیه‌ای برای پیشگیری از کرونا

رعایت اصول تغذیه‌ای و تغذیه مناسب یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن و به تبع آن پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس است. در این نوشتار ۱۰ توصیه تغذیه‌ای در این راستا را می‌خوانیم.

با توجه به همه‌گیری بیماری کووید ۱۹، آگاهی و پیروی از ۱۰ توصیه تغذیه‌ای زیر ضمن پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌های غیرواگیر مزمن، به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها کووید-۱۹ کمک خواهد کرد كه یكی از مهم‌ترین آن‌ها جایگزینی پروتئین‌های كم چرب به جای فست‌فودهاست.

1- رعایت دو اصل مهم رژیم غذایی یكی تعادل به معنای مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ و ارتقای سلامت و دیگری تنوع به معنای مصرف انواع مواد خوراکی از ۶ گروه اصلی غذایی نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فراورده‌های لبنی، گوشت و جانشین‌های آن اعم از حبوبات و تخم مرغ و نیز روغن‌ها و چربی‌ها؛ همچنین مصرف سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده در برنامه غذایی روزانه

2- توجه به انرژی دریافتی از مواد غذایی و انرژی مصرفی در فعالیت‌های فیزیکی، برای پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن و چاقی

3- مصرف روزانه­ دست کم ۶ تا ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات بدون شیرینی یا کم شیرین

4- دریافت روزانه­ منابع غذایی پروتئین کم چرب با تأکید بر ماهی و گوشت‌های سفید، روی، آهن و سلنیم شامل انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات، تخم مرغ، شیر و فراورده‌های لبنی، انواع سبزی‌های برگ سبز و انواع مغزها

5- دریافت روزانه­ منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله انواع مرکبات، کیوی، پیاز خام، جوانه غلات و حبوبات، سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه­، شلغم، ویتامین A یا اشکال پیش ساخته­ آن از جمله انواع میوه‌ها و سبزی‌های زرد یا نارنجی رنگ شامل هویج، کدوحلوایی، سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج و کاهو و زرده تخم مرغ، ویتامین E موجود در مغزها/آجیل و روغن‌ها، ویتامین D شامل انواع ماهی‌های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ و ویتامین‌های گروه B شامل انواع نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات، سبزی‌‌های برگ سبز، شیر و فرآورده‌های لبنی، انواع گوشت‌ها، تخم مرغ و مغزها

6- دریافت کافی اسیدهای چرب امگا-۳ با مصرف دست کم ۲ بار ماهی در هفته، گردو، روغن کانولا و دیگر منابع آن

7- دریافت مکمل غذایی ویتامین D (بسته به سن و سطح سرمی آن) با تجویز پزشک یا کارشناس تغذیه مطابق با پروتکل کشوری مکمل یاری این ویتامین

8- استفاده از فراورده‌های غذایی پروبیوتیک شامل ماست کم چرب پروبیوتیک، کفیر و پنیر کم چرب پروبیوتیک

9-  پرهیز از مصرف قندهای ساده، غذاهای پرچرب، سرخ شده، شور یا تهیه شده در بیرون از منزل

10- پرهیز از مصرف غذاهای خام یا نیم پز مانند تخم مرغ عسلی، استیک و کباب‌هایی که مغر آن به‌طور کامل پخته نشده باشد.

سیده‌مریم عبدالله‌زاده، دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

انتهای پیام
captcha