اخلاق کسب و کار؛ لازمه ارتقای مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی
کد خبر: 3873837
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۱

اخلاق کسب و کار؛ لازمه ارتقای مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی

گروه سیاست و اقتصاد ـ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با تأکید بر اهمیت توجه به اخلاق کسب و کار گفت: در راستای ارتقای مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی باید موضوع مهم اخلاق کسب و کار تقویت شود.

به گزارش ایکنا از فارس، صلاح‌الدین ایزدفر، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون اخلاق کسب و کار اتاق بازرگانی فارس امروز، 4 بهمن در جلسه این کمیسیون گفت: اخلاق کسب و کار و مسئوليت اجتماعي بنگاه‌ها از مباحث مهم و به روز در حوزه اقتصاد است که امروزه فعالان بخش خصوصی و سازمان‌ها باید مدنظر داشته باشند.

وی افزود: مسئولیت اجتماع،  تعهد اجتماعی است که صاحبان بنگاه‌های اقتصادی در جهت کمک به جامعه و به صورت داوطلبانه انجام می‌دهند.

ایزدفر با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی و اخلاق کسب و کار باهم مرتبط هستند، افزود: اخلاق کسب و کار بر مسئوليت اجتماعي بنگاه تاثير دارد لذا در راستای ارتقای مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی باید موضوع مهم اخلاق کسب و کار تقویت شود.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: همچنین مسئولیت‌پذیری در روابط و رفتار اجتماعی از اصولی‌ترین شاخصه‌های اخلاق است و این درحالی است که  سند اخلاقی از جهات گوناگون می‌تواند در رشد اخلاقی سازمان نقش مهمی داشته باشد.

وی اضافه کرد: واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی باید در جهت رعایت حقوق اقشار جامعه، محیط و طبیعت بر اصول اخلاق کسب و کار و مسئولیت اجتماعی اهتمام داشته باشند زیرا مردم انتظار دارند نهادهای کسب و کار با استفاده از امکانات مالي و نفوذ اجتماعي‌‌شان برای رفع مشکلات اجتماعي، مانند فقر، آسیب‌های اجتماعی، حفاظت از محيط زيست و حقوق بشر اقدام کنند.

در این جلسه شفیعی، رئیس اداره آموزش و مشارکت مردمی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان فارس نیز به ارائه گزارشی با موضوع اخلاق محیط زیستی در کسب و کار پرداخت و گفت: ظرفیت اکولوژی کره زمین یک و هفت دهم هکتار است در حالی سرانه مصرف بشر 3 هکتار است لذا استفاده انسان‌ها از کره زمین موجب آلودگی، تخریب و بهره‌کشی از آن شده است.

شفیعی با بیان اینکه مسائل و مشکلات محیط زیستی شامل تغییر اقلیم، آلودگی‌ها، کم آبی و تنوع زیستی است افزود: بر اساس آمار و با الگوی مصرف موجود کره زمین جوابگوی 4 میلیارد نفر است که اگر مصرف سرانه نصف شود زمین ظرفیت 7 میلیارد نفر را خواهد داشت.

وی بیان کرد: بهره‌گیری بی رویه از جنگل‌ها، عدم مدیریت مصرف انرژی، آلودگی آب، هوا، خاک و تولید زباله اثرات مخرب بر محیط زیست دارد که راه حل آن کاهش زایدات، استفاده مجدد، بازیافت و دفن بهداشتی زباله‌هاست.

شفیعی اظهار کرد: بیشترین امید به ارتقای بهره‌وری آب، در بخش کشاورزی و اصلاح الگوی تولید در این بخش است اما جای تاسف است که هم اینک بیش از 80 درصد از رودخانه های کشور و منابع آبهای زیرزمینی در مسیر تخلیه آلودگی ها قرار دارند.

وی اضافه کرد: پارک ملی پناهگاه حیات وحش، منطقه حفاظت شده، آثار طبیعی ملی، مناطق شکار ممنوع از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست فارس است.

شفیعی همچنین به مواردی از جمله برنامه جمعیتی و نقش آن در کاهش تخریب محیط زیست، لزوم آموزش و فرهنگ‌سازی جهت حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن، رعایت چرخه محیط زیست در احداث ساختمان‌ها و استفاده از مبدل حرارتی در آن‌ها، اصلاح سیاست‌های دولت در جهت رفع مشکلات زیست محیطی، ضرورت کاهش مصرف پلاستیک و فرهنگسازی در این زمینه ، کاهش تعرفه‌های گمرکی در واردات چوب جهت کاهش قطع درختان و تخریب جنگلها و تهیه الگوی کشت توسط وزارت کشاورزی اشاره کرد.

انتهای پیام
captcha