شیرهای پاستوریزه و صنعتی در فارس آلوده نیستند
کد خبر: 3872775
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۱

شیرهای پاستوریزه و صنعتی در فارس آلوده نیستند

گروه اجتماعی ـ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به انتشار اخبار گسترده در فضای مجازی درباره آلوده بودن شیر‌ گفت: شیر‌های پاستوریزه و صنعتی در این استان آلوده نیستند و هم‌استانی‌ها می‌توانند بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند.

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، محمدجواد خشنود، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز، 29 دی‌ماه در پی انتشار مطلبی در خصوص آلوده بودن شیرهای مصرفی در بازار ایران به سم آفلاتوکسین، گفت: بیان این موضوع بیشتر از آنکه جنبه علمی و دلسوزانه برای هموطنان داشته باشد، نتیجه نداشتن تجربه کافی و عدم درک گوینده بوده و باعث تشویش اذهان عمومی شده است.
ویافزود: آفلاتوکسین یک کشف تازه نیست و بیش از 40 سال است که وجود این سم قارچی در لبنیات، غلات، حبوبات، ادویه، میوه‌های خشک، مغزها مانند پسته، بادام و گردو شناخته شده است.
خشنود اضافه کرد: چندین سال است که در دنیا به ویژه در ایران، نظارت‌ها بر روی محصولات غذایی به ویژه لبنیات بیشتر شده است و کارخانه‌های تولیدی نیز با استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا و سالم و با تجهیز دستگاه‌ها و انجام روش‌های نوین و به روز دنیا، محصولاتی تولید و روانه بازار کنند که تمامی استانداردهای لازم را دارا باشد.
وی با بیان اینکه صنایع غذایی کشور به ویژه صنایع لبنی پیشرفت قابل توجهی در سطح منطقه داشته است، گفت: ایران یازدهمین کشور تولیدکننده لبنیات در دنیا است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در توضیح نظارت‌های انجام شده در زمینه وجود آفلاتوکسین در محصولات مختلف، افزود: در سال گذشته، از 402 نمونه لبنیات و سایر محصولات مانند میوه های خشک شده، مغزها مانند گردو، بادام و پسته در آزمایشگاه مرجع معاونت دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فقط 23 مورد موارد غیر منطبق با استاندارد مشاهده شد، همچنین در سال جاری از 165 نمونه لبنیات مانند شیر، دوغ و ماست، چهار مورد غیرمنطبق با استانداردها بوده که از عرضه آن به بازار جلوگیری و تمامی این محصولات توقیف و موسسه متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.
خشنود اظهار کرد: هر چند آفلاتوکسین در شرایط نامناسب در انباشتگی و رطوبت و حرارت خوراک دام‌ها، حبوبات و غلات رشد می‌کند، اما با توجه به رعایت استانداردها در کشور و نظارت ویژه وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به‌عنوان متولیان و حامیان سلامت مردم، تمامی محصولات مورد پایش قرار می‌گیرند تا در نهایت محصولات ایمن و بدون عوارض به دست مصرف‌کنندگان برسد.
وی یادآور شد: در ماه‌های اخیر موضوع وجود قرص و کپسول در کیک و کلوچه تولیدی کشور در بین مردم جامعه انتشار یافت که این اقدام مخل سلامت، جز آسیب به تولیدکنندگان داخلی و تشویش اذهان عمومی، هدف دیگری از سوی دشمنان در پی نداشت و مراحل قانونی پیگیری آن از سوی مقامات قضایی و سازمان‌های ذیربط در دست پیگیری است و در طرح این موضوع نیز در همان راستا است.
خشنود افزود: خوشبختانه در حال حاضر محصولات لبنی ایران به بسیاری از کشورها صادر می‌شود و تاکنون موردی از مرجوع کردن محصولات لبنی به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین گزارش نشده است، این مسئله نشان‌دهنده سلامت محصولات لبنی تولیدی کشور است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی شیراز بیان کرد: در موضوع آلوده بودن شیرهای پاستوریزه هم نحوه بیان و هم نحوه انتشار آن از بی تدبیری بوده، صرفاً به استناد یک مقاله بوده و عدم توجه به جمیع جهات موضوع، اظهار نظر صورت گرفته که همین مسئله باعث تنش و ایجاد نگرانی در بین مردم شد.
خشنود توصیه کرد: مردم با اطمینان کامل می‌توانند شیرهای پاستوریزه و صنعتی را مصرف کنند، زیرا نظارت‌ها و پایش‌ها بسیار جدی و به‌صورت مستمر از سوی مسئولان سلامت انجام می‌شود و با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به کشورهای دنیا، انتشار اخباری مشابه، ضمن ایجاد تشویش و نگرانی در مردم، موجب مصرف کمتر شیر می‌شود که در نتیجه در چند سال آینده خطر ابتلا به پوکی استخوان بالا می‌رود.

انتهای پیام
captcha