دین بدون تشکل و هماهنگیِ همگانیِ بر اساس تقوا معنا پیدا نمی‌کند
کد خبر: 3695554
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۸
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین:

دین بدون تشکل و هماهنگیِ همگانیِ بر اساس تقوا معنا پیدا نمی‌کند

گروه اجتماعی- نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در دیدار ائتلاف پیروان ولایت گفت: اعتصام فردی، اعتصام جمعی و تسلیم در پیشگاه خدا لازمه کار تشکیلاتی است.

به گزارش ایکنا از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار اعضای ائتلاف پیروان ولایت استان قزوین که در دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان برگزار شد، بابیان اینکه قرآن در اولین قدم ما را به خودش فرامی‌خواند، اظهار کرد: خداوند در آیه 101 سوره آل‌عمران می‌فرماید «هر کس به خدا تمسک جوید قطعاً به راه راست هدایت‌شده است».
وی تصریح کرد: کسانی که کثیر الارتباط با رب می‌شوند و در هر شرایطی با خداوند ارتباط برقرار می‌کنند، به‌جایگاه عالم ربانی می‌رسند و در نهایت فکر، کلام و رفتار آن‌ها همه خدایی می‌شود.
امام‌جمعه قزوین بیان کرد: خداوند در آیه 101 سوره آل‌عمران نشان می‌دهد هرکسی که به خدا تمسک جوید و ارتباط برقرار کند، به راه راست هدایت می‌شود و این مقام هدایت می‌تواند شامل حال همه انسان‌ها بشود و قدم نخست در شکل‌گیری تشکل‌ها محسوب می‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: در آیه 69 سوره نساء آمده است «کسانی که از خدا و پیامبر اطاعت می‌کنند، در زمره کسانی خواهند بود که خدا ایشان را گرامی داشته [یعنی] با پیامبران و صادقان و شهیدان و شایستگانند و آنان چه نیکو همدم‌اند».
وی با تأکید بر اینکه دلایل نیاز جوامع به تشکل‌ها بر اساس تقوا همین آیات قرآن است، افزود: خداوند در این آیه شریفه می‌فرماید جمعِ انبیاء (ع)، شهدا، صدیقین و صالحان همراه اصحاب یمین هستند و شما با چنین شاکله‌ای می‌توانید راه سعادت را پیدا کنید.
آیت‌الله عابدینی با تأکید بر اینکه طبق این آیات شریفه ارتباط با خدا از تشکل پیشی دارد، یادآور شد: اگر در قدم نخست به‌جای ارتباط با خدا بر تشکل متمرکز شدیم، تشکلمان ممکن است مقابل خدا و دین بایستد و چنین تشکلی پس از مدتی دچار اختلافات و فروپاشی شود.
امام‌جمعه قزوین با تأکید بر اینکه خداوند عالم را مهندسی‌شده آفریده است، ابراز کرد: اگر با نقشه خدا همراه نشویم، کارهایمان رنگ دنیا به خود می‌گیرد و خداوند تأکید کرده است آنچه رنگ دنیایی بگیرد، ماندگاری پیدا نخواهد کرد و اگر می‌خواهیم کارها ماندگاری پیدا کنند می‌باید خدایی شوند.
وی اذعان کرد: در آیه 103 سوره آل‌عمران خداوند می‌فرماید «همگی به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید». حال که با خدا ارتباط برقرار کردید و گام نخست را با موفقیت پشت سر گذاشتید، می‌توانید وارد تعاملات جمعی و ارتباط با دیگران شوید.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بابیان اینکه انسان‌ها خیلی وقت‌ها در تعاملات فردی آدم‌های موفقی هستند اما موفقیت در تعاملات اجتماعی ارزش محسوب می‌شود، یادآور شد: در ورود به جامعه و ارتباطات اجتماعی است که طراز خوب بودن انسان‌ها مشخص می‌شود و می‌باید تلاش کنیم در تعاملات با دیگران صاحب خلقیات خوب باشیم.
آیت‌الله عابدینی ادامه داد: بین آیه 101 سوره آل‌عمران که خداوند انسان را به ارتباط با خدا (اعتصام فردی) دعوت کرده و آیه 103 آل‌عمران که خداوند انسان را به اعتصام جمعی دعوت کرده است، در آیه 102 آل‌عمران، آمده است: «ای کسانی که ایمان آورده‌اید از خدا آن‌گونه که حق پروا کردن از اوست پروا کنید».
وی با تأکید بر اینکه تسلیم در پیشگاه خدا حدفاصل اعتصام فردی و جمعی است، اضافه کرد: در این آیه شریفه تأکید می‌شود همه عهد و پیمان‌هایتان با خداوند را همواره حفظ کنید و شما باید اهل تسلیم باشید که منظور همان تسلیم در پیشگاه خداوند است که اگر این‌گونه نباشید کارهایتان به‌جایی نمی‌رسد.

حمایت و پشتیبانی مؤمنین بر اساس معیارهای دینی و قرآنی است

امام‌جمعه بابیان اینکه امت و امام با یکدیگر معنا پیدا می‌کنند، اظهار کرد: در آیه 104 سوره آل‌عمران نیز تأکید شده است که «امت» یعنی مجموعه‌ای که امام دارد و از او تبعیت و پیروی می‌کنند و اگر شاکله امت و امام شکل بگیرد، جامعه راه سعادت را پیدا می‌کند.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با تأکید بر اینکه نظام ولایی، نظام تشکل و روابط اجتماعی و حکومتی است، تصریح کرد: خداوند منافقان را فاقد بهره‌مندی از نظام ولایی معرفی کرده است و تشکل در میان آن‌ها معنا پیدا نمی‌کند.
وی بیان کرد: خداوند در سوره توبه می‌فرماید مؤمنین کسانی هستند که تشکل در میان آن‌ها شکل می‌گیرد چراکه از یکدیگر حمایت و پشتیبانی می‌کنند و این حمایت و پشتیبانی آن‌ها بر اساس معیارهای دینی و قرآنی است.
آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: مؤمنان همان‌گونه که به ولایت خدا، انبیاء (ع) و ائمه (ع) متصل هستند، نسبت به یکدیگر نیز ولایت دارند که به معنای دلسوزی، نصرت و حمایت است و این نگاه با منافقانی که مدام در مخالفت با یکدیگر هستند بسیار متفاوت است.
امام‌جمعه قزوین ابراز کرد: نمازهای جماعت، نمازهای جمعه، حج، نماز عید فطر و عید قربان نشان می‌دهد که هماهنگ بودن، همراه بودن، مجتمع بودن و درعین‌حال نسبت به یکدیگر ولایت داشتن در نظام دینی ما بسیار حائز اهمیت است و موردتوجه قرار دارد.
وی افزود: آن‌قدر این موضوع در نظام دینی جدی است که خداوند می‌فرماید حال که شما با اسلام زندگی می‌کنید، می‌باید ولایت را برای کسانی که محتاج هستند صادر کنید و حتی اگر غیرمسلمانان فریاد برآوردند که به فریادشان برسید، به آن‌ها یاری برسانید تا زمینه جذب آن‌ها به مکتب و آئین حق فراهم شود.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با تأکید بر اینکه دین بدون تشکل، همراهی و هماهنگی همگانیِ بر پایه تقوا معنا پیدا نمی‌کند، گفت: بدون تشکل، همراهی و هماهنگی همگانی بر اساس شاکله‌هایی که مطرح شد، دین تعطیل و به انزوا کشیده می‌شود و مسلمین و متدینین نیز به ذلت کشیده می‌شوند و همین موضوع باعث شد که ولایت‌فقیه در عصر غیبت مطرح شد.

انتهای پیام

captcha