به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از فارس، مراسم اختتامیه و معرفی نفرات برگزیده نخستین دوره مسابقات سراسری قرآن خادمان بیتالزهراهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز، 28 تیرماه در محل دانشکده مطالعات تطبیقی قرآن کریم شیراز برگزار شد.
حبیب سیاوشی، مدیر روابط عمومی دانشکده علوم و فنون دانشکده امام صادق(ع) ندسا در حاشیه این مسابقات به خبرنگار ایکنا گفت: این مسابقات برای نخستین بار به میزبانی ارشد فرماندهی مراکز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان فارس برگزار شده است.
رقابت 281 بانوی قرآنی وی با تصریح اینکه مسابقات مذکور در سه رشته حفظ، قرائت و مفاهیم قرآن برگزار شد، افزود: 281 نفر از بانوان قرآنی بیتالزهراهای ندسا از نقاط مختلف کشور در این مسابقات به رقابت پرداختند.
سیاوشی با بیان اینکه این مسابقات در دو مرحله مقدماتی و نهایی برگزار شده است، گفت: مرحله مقدماتی در بیتالزهراهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد و طی آن برگزیدگان به مرحله نهایی راه یافتند.
محسن نامدار، مدیر روابط عمومی ارشد فرماندهی مراکز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان فارس نیز به خبرنگار ایکنا گفت: بیتالزهراهای ندسا در حقیقت مانند کانونهای فرهنگی در مجتمعهای مسکونی هستند که در آن بانوان خانوادههای کارکنان ندسا در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی در طول سال به اجرای برنامه میپردازند.
فعالیت قریب 45 مرکز بیتالزهرا در ندساوی با یادآوری اینکه قریب 45 بیتالزهرا در مراکز ندسا در نقاط مختلف کشور مشغول به فعالیت هستند، گفت: این رقابت مختص بانوان بیتالزهراست که برای نخستین بار برای تقویت و ارتقای فعالیتهای قرآنی ندسا برگزار شده است.
مریم شادی، جانشین رئیس مدارس شجره طیبه و بیتالزهرای ندسا نیز در این مراسم به تشریح گزارشی از فعالیتهای انجام شده در این مراکز در کشور پرداخت و گفت: بعد از تشکیل بیتالزهرا و ستاد مدارس شجره طیبه، نخستین دستوری که برای پر کردن اوقات فراغت جوانان و بانوان به دستور فرمانده ندسا شکل گرفت، توجه به فعالیتهای قرآنی بود لذا ما این فعالیتها را پایه کار خود در مدارس شجره طیبه و بیتالزهراها کردیم.
تلاش جهت راهاندازی مدارس قرآنی هوشمند وی با بیان اینکه ما تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا بتوانیم مدارس قرآنی هوشمند را راهاندازی کنیم، گفت: در بیتالزهرا فعالیتهای اولیه از یک فکر ابتدایی آغاز شد و در سراسر کشور تعمیم یافت و اکنون به مرحله بلوغ رسیده است و اکنون نیز قطعاً یک روند جدید را مخصوصاً در مباحث قرآنی در بیتالزهرا دنبال میکنیم.
شادی با اشاره به اینکه آغاز چشمانداز سال 95 فعالیتهای بیتالزهرا را بر این مسابقات قرار دادیم، افزود: برگزاری این نشست و جشنواره در شیراز فرصتی را فراهم آورد تا بتوانیم یک جلسه منظم برای هماهنگی فعالیتهای قرآنی ایجاد کنیم لذا امیدواریم بتوانیم چنین جلسات منظمی را به میزبانی استانهای مختلف برگزار کنیم.
برگزاری مسابقات قرآنی، از راهکارهای ترویج سبک زندگی اسلامی است جانشین رئیس بیتالزهراهای ندسا همچنین بر لزوم توجه به بحث برگزاری مسابقات قرآن تأکید کرد و ادامه داد: گاهی اوقات ما برگزاری مسابقات قرآن را یک کار کلان میدانیم اما تجربههایی که ستاد مدارس در برگزاری این مسابقات داشتند نشان داد که برگزاری چنین جشنواره قرآنی، برای تحقق سبک زندگی اسلامی با کمترین هزینه بسیار مؤثر است.
وی از بیتالزهراها و مدارس شجره طیبه ندسا درخواست کرد تا این مسابقات در طی سال چندین بار برگزار کنند، گفت: همچنین بنا داریم تا نشستهای قرآنی را برای بیتالزهراهای خود برنامهریزی کنیم.
شادی اظهار کرد: باید بحث قرآنآموزی را مخصوصاً در مدارس شجره طیبه تا پایه ششم انجام دهیم تا بتوانیم به نتیجه خوب و مطلوبی در فعالیتهای قرآنی دست یابیم.
پای سخن برگزیدگان این دوره از مسابقات زهرا نیکوکار، رتبه نخست قرائت ترتیل این دوره مسابقات از تهران نیز در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: من حدوداً از اوایل دوران راهنمایی فعالیتهای قرآنی را آغاز کردم تا اینکه اخیراً وارد کارهای صوت و لحن شدم.
وی به فعالیتهای قرآنی بیتالزهرای ندسا اشاره کرد و گفت: روند فعالیتهای قرآنی این مرکز بسیار خوب و دارای رشد است ضمن اینکه برگزاری چنین مسابقات نیز موجب میشود تا افراد بیشتری به سمت فعالیتهای قرآنی تشویق شوند ضمن اینکه قرآنیان نیز میتوانند خود را ارزیابی کرده و اشکالات و نقصهای کار خود را برطرف کنند.
نیکوکار که اکنون 18 ساله است، از آثار و برکات فعالیتهای قرآنی در زندگیش گفت و ادامه داد: من زمانی که رو به فعالیتهای قرآنی و حفظ قرآن آوردم، دانشآموز بودم و شرایط درسی سختی داشتم اما وقتی که من برای قرآن گذاشتم هیچگاه موجب نشد تا به درسهای من لطمهای وارد شد چرا که خداوند جبار است.
زینب کامران، رتبه اول رشته مفاهیم 5 جزء سطح دو از تهران هم در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایکنا گفت: قاعدتاً این مسابقات مقدمهای میشود تا ما فعالیتهای قرآنی را بیشتری داشته باشیم و این مسئله نیز موجب افزایش انس و الفت با قرآن میشود.
وی انس و الفت با قرآن را عامل مهمی جهت اجرای آموزههای قرآنی در زندگی دانست و گفت: من از سال 86 تاکنون در فعالیتهای قرآنی شرکت میکنم که این مسئله موجب آثار و برکات فراوانی در زندگیم شده است.
کامران همچنین به فعالیتهای بیتالزهرا اشاره کرد و گفت: فعالیتهای بسیار خوب قرآنی در این مراکز صورت میگیرد و دارای روند رو به رشدی است و امیدواریم که در سالهای آینده نیز سطح این مسابقات افزایش یابد.
اعظم محمدی، رتبه اول رشته حفظ کل قرآن این رقابتها از پارسیان هم در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: من از سن 9 سالگی فعالیتهای قرآنی را آغاز کردم و اکنون که 29 سال دارم، قریب 20 سال است که با این فعالیتها خو گرفتهام.
وی با یادآوری اینکه پیش از این طی سالهای 86 و 87 در مسابقات بینالمللی حفظ قرآن کشورهای اردن و لیبی حائز رتبه نخست شدهام، گفت: من در مدرسه شبانهروزی حفظ یکساله قرآن در سال 80 و در سن 14 سالگی موفق به حفظ کل قرآن شدم البته لازم به ذکر است که من در ظرف مدت 8 ماه توانستم این کار را انجام دهم.
محمدی همچنین به فعالیتهای بیتالزهرا اشاره کرد و گفت: راهاندازی این مراکز در مجتمعهای مسکونی ندسا کار بسیار خوبی است ضمن اینکه مشارکت در فعالیتهای آنان برای عموم هم آزاد است و افراد مختلف میتوانند از فعالیتهای قرآنی بهره جویند.
وی اظهار کرد: یکی از نکات مثبتی که درباره این مراکز وجود دارد، فعالیت در مناطق محرومی است که از نظر فعالیتهای قرآنی و فرهنگی بسیار در مضیقه هستند، لذا این مراکز نقش بسیار مؤثری را در این مناطق ایفا میکنند.
این حافظ کل قرآن کریم خواستار تداوم کار این مسابقات شد و گفت: البته برای نخستین سال برگزاری، مسلماً یکسری کم و کاستیهایی وجود دارد اما مسئولان و دستاندرکاران برگزاری این مسابقات علاقه بسیار فراوانی برای رفع این نواقص دارند و قطعاً با رفع این مشکلات، این مسابقات در سالهای آینده بسیار مناسبتر برگزار خواهد شد.
یادآور میشود، پایانبخش این مراسم معرفی نفرات برگزیده و تجلیل از آنان بود.