امام‌شناسی و مسیر صحیح زندگی در عصر غیبت
کد خبر: 4090066
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۴۰۱ - ۰۲:۰۲

امام‌شناسی و مسیر صحیح زندگی در عصر غیبت

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس همگامی با رهبران دینی و امامان معصوم را به‌ویژه در دوران غیبت برای منتظران ضروری دانست و گفت: در حوزه شناخت وظایف فردی دوران غیبت، ضرورت امام‌شناسی احساس می‌شود. اگر ما به امام معرفت پیدا کنیم، در یافتن روش صحیح زندگی دچار انحراف و انحطاط نمی‌شویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا حدائق، مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارسبه گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا حدائق، مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس بامداد امروز، 15 مهرماه در سلسله سخنرانی‌های مجازی خود با عنوان «سبک زندگی مهدوی» با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) گفت: آن حضرت فرمودند به اهل بیت پیامبر(ص) بنگرید و به جهتی که ایشان می‌روند ملتزم شوید و از ایشان سبقت نگیرید که گمراه می‌شوید و از پی آن‌ها عقب نمانید که هلاک خواهید شد.

وی افزود: محور بحث، وظایف عامی بود که شیعیان در عصر غیبت نسبت به امام خود دارند. تکلیف همگانی و وظایف عامی که همه ما بر عهده داریم در زمره ضرورت‌ها و بایسته‌های انتظار تعریف می‌شود. یکی از آن تکالیف، همگامی با رهبران دینی و امامان معصوم است. ما به‌عنوان شیعیان و پیروان ائمه طاهرین وظیفه داریم که از دستورات ایشان که اسوه هستند، تبعیت کنیم.

حدائق اظهار کرد: امیرالمؤمنین(ع) در حدیث مذکور به یک نکته اشاره می‌فرمایند اینکه ما نه از اهل بیت(ع) جا بمانیم و نه از ایشان سبقت بگیریم. پیشی گرفتن از اهل بیت(ع) ضلالت و گمراهی به همراه دارد، چراکه وقتی هنوز دستوری از سوی ایشان صادر نشده باشد و ما مبادرت به انجام کاری کنیم دچار تحیر می‌شویم. همچنین عقب ماندن از ایشان سبب می‌شود که در لحظه ادای تکلیف، ما در غفلت به سر ببریم و با ترک وظیفه، مورد غضب پروردگار واقع شویم.

مسئول حوزه علمیه منصوریه شیراز تأکید کرد: قطعاً ما قادر نیستیم با سرعتی که اولیای الهی حرکت می‌کنند، حرکت کنیم، اما می‌توانیم در همان مسیر و جهت قرار بگیریم؛ هر چند موظفیم تمام تلاش خود را برای هم‌قدم شدن با ایشان به کار ببندیم.

وی یادآور شد: طبق بیان روایات، انسان‌های جاهل یا گرفتار افراط هستند یا تفریط؛ یعنی یا تندروی می‌کنند یا گرفتار کندروی می‌شوند. به تعبیر امروزی برخی افراد کاسه داغ‌تر از آش هستند و می‌خواهند جلوتر از امام حرکت کنند. همان‌طور که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند این مسئله سبب می‌شود که انسان‌ها به ضلالت بیفتند که نمونه‌های بسیاری از آن را در زمان حضرت امیرالمؤمنین(ع) مشاهده می‌کنیم. خوارج انسان‌های تندرویی بودند که ادعای دینداری داشتند اما از امام خود سبقت گرفتند و جنگ نهروان را به راه انداختند که ضایعه‌ای برای عالم اسلام است.

حدائق با تأکید بر اینکه عقب ماندن انسان‌ها از امام نیز سبب هلاکت می‌شود، افزود: اگر کسی از ادامه مسیری که باید در آن حرکت کند، باز بماند، هلاکت خویش را رقم زده است. تنها راه موفقیت و سعادتمندی همراهی با امام است.

عضو جامعه روحانیت شیراز با تأکید بر اینکه از جمله دستاوردهای معرفت به امام، تشخیص راه و بیراه در سایه تعالیم ایشان است، گفت: امام شاخص حق و باطل است که بدون آن، بندگان، توان پیدا کردن مسیر سعادت را نخواهند داشت.

وی ادامه داد: کسی که می‌خواهد پا جا پای ولی خدا بگذارد و به سمت و سوی آن‌ها ملتزم شود، باید از اهل بیت(ع) عقب نماند، چراکه این عقب ماندن سبب هلاکت انسان‌ها می‌شود؛ همچنان که پیشی گرفتن از رهبران الهی سبب ضلالت و گمراهی است، عقب ماندن از این الگوهای دینی نیز سبب هلاکت است. تنها راهی که برای رسیدن به سعادت باقی می‌ماند، همراهی با اهل بیت(ع) است. لذا، در حوزه شناخت وظایف فردی دوران غیبت، ضرورت امام‌شناسی احساس می‌شود. اگر ما به امام، معرفت پیدا کنیم، در یافتن روش صحیح زندگی دچار انحراف و انحطاط نمی‌شویم.

حدائق تصریح کرد: اولین گامی که اولیا الهی توقع دارند که برداریم، رعایت تقوا و پرهیزگاری است. همسو شدن و همرنگی با ذوات مقدس اهل بیت(ع) به زندگی ما رنگ الهی می‌بخشد. اهل بیت رسول‌الله(ص) اسوه تقوا بودند و تقواپیشگی، ما را شبیه آنان خواهد کرد. این انوار الهی در دستگیری از نیازمندان زبانزد بودند و بی‌تردید از پیروان خود نیز چنین توقعی دارند.

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس در پایان گفت: حاصل سخن آنکه رفتارهای ما باید بازتاب کوچکی از سیره تربیتی اهل بیت(ع) باشد تا بتوانیم ادعا کنیم که معرفت ایشان در دل ما متجلی شده است.

انتهای پیام
captcha