ایجاد نقش‌آفرینی فرهنگ‌سازانه مؤسسات قرآنی در فارس
کد خبر: 4089539
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۵

ایجاد نقش‌آفرینی فرهنگ‌سازانه مؤسسات قرآنی در فارس

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس با اشاره به ظرفیت‌های قرآنی این استان گفت: ظرفیت بالای مؤسسات قرآنی در شهر شیراز و استان فارس داریم که متأسفانه سمت و سو به گونه‌ای بوده است که صرفاً خدمات قرآنی روتین خود را دارند لذا بناست نقش‌آفرینی فرهنگ‌سازانه را در فعالیت مؤسسات ایجاد کنیم.

حجت‌الاسلام حسن قانع، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان  فارسبه گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام حسن قانع، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان  فارس امروز،۱۱ مهرماه در سلسله نشست‌های مدیران پاسخگو که در سالن قاضی استانداری فارس برگزار شد، با اشاره به منویات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند یک حقیقت بسیار واضحی وجود دارد که شما از  کثرت وضوح آن را نمی‌بینید که آن حقیقت، خود اصل تحقق جمهوری اسلامی است که مهم‌ترین اقدام عملی به آموزه قرآن است.

وی  با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی، نظام دین‌مداری است که از بزرگترین اقلام عمل به قرآن است، تصریح کرد: در این مدل حاکمیت و حکمرانی باید نقشمان را بر اساس این نوع نگاه ترسیم کنیم لذا اگر کسی می‌خواهد نقدی نسبت به حاکمیت داشته باشد حواسش باشد اصل نظام، تجسد قرآن است و اگر مسئله‌ای وجود دارد به عملکرد مسئولان و مدیران بر می‌گردد و این‌ها را باید از هم تفکیک کرد و به بهانه عملکرد مسئولان، حق نداریم اصل نظام را زیر سؤال ببریم چراکه اصل نظام تجسد قرآن است.

جایگاه بانوان در اسلام

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان  فارس با اشاره به جایگاه بانوان افزود: نگاهی که اسلام و انقلاب به بانوان دارد نگاهی ویژه و فرهیخته است؛ هیچ پیامبری در قرآن سراغ نداریم که این پیامبر در طول زندگی، بانویی در تکوین، تربیت و تحقق رسالت پیامبری او دخالت نداشته باشد، به طور مثال حضرت موسی(ع) حدود چهار شخصیت بزرگ از بانوان در خدمت و تربیت و کمک به رسالت ایشان مؤثر بودند. دست پری از مفاهیم بلند حوزه امور بانوان داریم که توقع این است که رسانه‌های جمهوری  این را انعکاس دهند.

قانع با یادآوری اینکه سازمان تبلیغات اسلامی از ابتدای انقلاب تأسیس شده است و چند محور کلیدی را به عنوان رسالت دنبال می‌کند، بیان کرد: تبیین مؤثر اسلام ناب و آموزه‌های متعالی مذهب تشیع، گفتمان‌سازی بر اساس اولویت‌های انقلاب در جامعه و رصد و مقابله با تهاجمات فرهنگی دشمن از جمله این رسالت‌ها است.

وی به مأموریت‌هایی که سازمان تبلیغات اسلامی در راستای تحقق آن رسالت‌ها دنبال می‌کند، اشاره کرد و افزود: راهبری زیست بوم فرهنگی خصوصاً فرهنگ دینی از جمله این برنامه‌هاست، به حوزه فرهنگی نگاه زیست بومی داریم؛ با این فضای فکری که مؤلفه‌های متعددی از جمله قومیت، مذهب آیین، رسوم، رسانه و تربیت در آن دخالت دارد ناگزیریم به صورت زیست بوم مواجه شویم.

رابطه مستقیم افزایش عقلانیت با کاهش آسیب‌ها در جامعه

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس با تصریح اینکه در بستر زیست بوم فرهنگ دینی دو اتفاق مهم رشد عقلانیت فرهنگی و اجتماعی و تقویت اراده مردم در مبارزه تمدنی باید بیفتد، اظهار کرد: به هر میزان عقلانیت در اقشار مختلف مردم رشد یافته است آسیب‌پذیری کمتری می‌شود.

قانع با بیان اینکه برای تحقق این مأموریت‌ها یک مدل داریم که بسط آموزه‌ها و تفکر اسلام و انقلاب در بستر زیست بوم فرهنگی توسط آحاد مردم است، گفت: جمعیت استان فارس بالغ بر حدود پنج میلیون نفر است. یک طبقه‌بندی براساس شاخصه‌های تأثیرگذاری ترسیم کردیم که نقش جامعه نخبگانی را برای ساخت زیست بوم فرهنگی متعالی ویژه دیدیم. در جامعه نخبگانی از ۵۰ نفر شروع می‌کنیم و پنج میلیون را نقطه هدف خود قرار می‌دهیم.

وی افزود: ۵۰۰ نفر راهبر فرهنگی تحت عنوان حلقه‌های میانی در استان دارند شناسایی می‌شوند که آخر همین هفته به همت استانداری نشست حلقه‌های میانی در تهران شکل می‌گیرد و دبیرخانه حلقه‌های میانی در  استان راه‌اندازی می‌شود و ذیل ۵۰۰ نفر، پنج هزار نفر عناصر مؤثر فرهنگی داریم و ذیل آن، ۵۰ هزار نفر مسئولان هسته‌های مقاومت فرهنگی داریم که این‌ها راهبر آحاد مردم خواهند شد؛ این مدلی است برای تشکیل زیست بوم فرهنگی با محوریت آحاد و نقش‌آفرینی ویژه نخبگان که قرار است اتفاق بیفتد.

قانع، ایجاد شبکه عقلانیت تفکر دینی و اسلامی، گفتمان‌سازی نظام ارزشی و ایجاد خط تربیت دینی در بستر برنامه‌های فرهنگی را از جمله برنامه‌ها برای تحقق این اهداف دانست و گفت: مشکلی که با آن مواجهیم و دستگاه‌های فرهنگی از آن رنج می‌برند اما نسبت به آن خودآگاهی کمی وجود دارد این است که برنامه فرهنگی ما سطحی هستند و نفوذی به حوزه تربیت افراد ندارند یا کم است؛ باید ایجاد خط تربیت دینی و فرهنگی را در  برنامه‌های فرهنگی  داشته باشیم که در سازمان این اتفاق درحال افتادن است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس ادامه داد: در برنامه «دختران حاج قاسم» که ۲۰۰ نفر دانش‌آموزان دختر متوسطه دوم را از حدود ۶ ماه پیش تحت تعلیم قرار دادیم که از مدل گروه همسالان بتوانیم در ترویج و تربیت گفتمان دینی در بستر آموزش و پرورش استفاده  کنیم.

قانع با تصریح اینکه پیوست‌نگاری فرهنگی در پروژه‌های مختلف عمرانی، اقتصادی و صنعتی و سیاسی از دیگر برنامه‌هاست، یادآور شد: طرحی در این زمینه برای ارائه به استاندار آماده شده است، نگاه ما این است که فرهنگ زیربناست و این باید خود را در همه عرصه‌ها نشان دهد.

وی با اشاره به عناصر فرهنگی که زیر مجموعه سازمان تبلیغات است که از آن‌ها برای دنبال کردن اهداف خود استفاده می‌کند، گفت: مسجد یکی از نهادهای مهم تولید فرهنگ است که طرح تحول اجتماعی مسجد محور را دنبال می‌کنیم، همچنین هوشمندسازی هیئت‌های مذهبی و کانون‌های فرهنگی و تبلیغی و هسته‌های راهبر تحت عنوان حلقه‌های میانی در حوزه، آموزش و پرورش، دانشگاه و نهادهای تربیتی از دیگر عناصر هستند.

قانع اضافه کرد: ظرفیت بالای موسسات قرآنی در شهر شیراز و استان داریم که متأسفانه سمت و سو به گونه‌ای بوده است که صرفاً خدمات قرآنی روتین خود را دارند لذا بناست نقش‌آفرینی فرهنگ‌سازانه را  در فعالیت مؤسسات ایجاد کنیم.

نیاز به تولید فرهنگ عمومی مبتنی بر دین داریم

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس با تأکید بر اینکه اکنون به شدت به تولید فرهنگ عمومی مبتنی بر آموزه‌های دینی نیازمند هستیم، ادامه داد: نهادهای تولید فرهنگ در استان کم نیستند، امامزادگان، حافظ، سعدی و مجموعه میراث فرهنگی به  تولید فرهنگ عمومی کمک می‌کنند، شیراز از دیرباز به عنوان شهری که برای کشور تولید فرهنگ عمومی می‌کند مورد سرمایه‌گذاری غرب بوده و اساساً نام‌گذاری سومین حرم اهل بیت(ع) از سوی مقام معظم رهبری در همین راستا است لذا این پتانسیل وجود دارد.

وی با یادآوری اینکه میزهای تخصصی تولید برنامه و محتوا در حوزه‌های تربیت کودک و نوجوان، خانواده، امور بانوان و فرق و مذاهب و کنشگری افراد در حوزه‌های فنی و تخصصی مثل روان‌شناسی و جامعه‌شناسی از دیگر برنامه‌ها است، اضافه کرد: حدود چهارصد مؤسسه قرآنی و بالغ بر ۱۵۰۰ خانه قرآن در سراسر استان زیر مجموعه سازمان تبلیغات هستند و بالغ بر سه هزار مبلغ در سامانه مبلغان سازمان تبلیغات ثبت‌نام کردیم و امکان دسترسی مردم به آن‌ها را ایجاد کردیم.

قانع در پایان گفت: در بخش امور بانوان با اجرای سند مهندسی فرهنگی، کارگروه علمی پژوهشی طرح خانواده متعالی در سازمان تبلیغات مستقر است و در بخش حوزه بانوان چند طرح ملی را در استان پیگیری می‌کنیم که «دختران حاج قاسم» و «مهرواره با نور» از جمله آن است که بالغ بر ۱۵۰۰ بانوی فعال که  در سطح محله به حل مسائل اجتماعی پرداختند ،در آن ثبت ایده کردند.

انتهای پیام
captcha