فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها منحصر به تلاوت و حفظ نباشد
کد خبر: 4087989
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
فعالیت قرآنی دانشگاه‌ها؛ چالش‌ها و راهکار‌ها / ۱۱

فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها منحصر به تلاوت و حفظ نباشد

محمود لطفی‌نیا، پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به اهمیت تربیت ذوق و هنر قرآنی در بین دانشجویان گفت: متأسفانه وقتی اسم قرآن می‌آید فقط یک کلاس و جلسه قرآن که قاری تلاوت می‌کند و حافظ پاسخ می‌دهد در ذهن شکل می‌گیرد که باید این فضا گسترده شود.

محمود لطفی‌نیا، پیشکسوت قرآنیمحمود لطفی‌نیا، پیشکسوت قرآنی و داور مسابقات قرآن در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو در فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‎‌ها چیست و آیا صرفاً برگزاری مسابقات قرآن دانشجویی می‌تواند عاملی برای جذب جوانان به این عرصه باشد، گفت: تشکیل هسته‌های قرآنی در دانشگاه‌ها، فعال‌سازی آن‌ها، اردوگاه‌های ویژه برای آن‌ها و پرداختن به انواع فعالیت‌های فرهنگی و هنری با رویکرد قرآنی می‌تواند در راستای جذب آن‌ها تأثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: البته سرمایه‌گذاری در این زمینه باید انجام گیرد نه اینکه صرفاً مسابقه‌ای بگذاریم و از دانشجویان بخواهیم در آن شرکت کنند بلکه در طول سال نیز باید آن‌ها را درگیر مسائل قرآنی در حوزه ذوق و هنر خودشان کنیم به طور مثال افرادی خوشنویس، نویسنده، نمایشنامه‌نویس، مقاله‌نویس، نقاش، کارگردان، بازیگر و ... هستند که باید آن‌ها را به فعالیت‌های قرآنی سوق دهیم تا واقعاً فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها محسوس‌تر باشد.

لطفی‌نیا افزود: مسابقات در رشته‌های مختلف مثل خوشنویسی با رویکرد قرآنی وجود دارد اما باید در طول سال دانشجویان در هسته‌های فرهنگی و قرآنی که هستند یکی از فعالیت‌های مهمشان همین پرورش ذوق هنری آن‌ها با رویکرد قرآنی باشد  و همچنین فعالیت‌های هنری اعم از نمایشگاه و اردوها با رویکرد قرآنی بسیار می‌تواند مؤثر باشد.

این داور مسابقات قرآن کریم با بیان اینکه اکنون جامعه ما وقتی اسم قرآن می‌آید فقط یک کلاس و جلسه قرآن که قاری قرآن می‌خواند و حافظ پاسخ می‌دهد، همین است اما باید این فضا گسترده شود، اظهار کرد: قبلاً نیز برنامه این بوده است و نمی‌دانیم چرا به اینجا رسیدیم و مطمئناً از کوتاهی مسئولان اعم از نمایندگان مجلس تا مجریان مسئولیت‌های فرهنگی است که در این زمینه اهتمام جدی نورزیدند.

انتهای پیام
captcha