اشتغال نخبگان قرآنی نیاز به همکاری سازمان‌های مختلف دارد
کد خبر: 4077673
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۶

اشتغال نخبگان قرآنی نیاز به همکاری سازمان‌های مختلف دارد

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به اینکه برگزیدگان مسابقات نیاز به حمایت در بخش‌های اشتغال دارند، گفت: این یک مسئله بین‌بخشی است و قرار نیست مشکلات جهان اسلام را یک سازمان حل کند. ما سازمانی هستیم که وقتی بستری فراهم شده، فردی به‌عنوان قهرمان قرآنی معرفی شود، تا جایی که می‌توانیم از او حمایت می‌کنیم اما بسیاری از سازمان‌های دیگر هم در این ماجرا نقش دارند.

حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریهحمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه برنامه‌ریزی اوقاف برای نخبگان قرآنی که در مسابقات سراسری شناسایی می‌شوند، چیست؟ گفت: امروز داوران مسابقات ادارات مختلف، قاریانی که در صداوسیمای جمهوری اسلامی تلاوت می‌کنند، کاروان قرآنی حج جمهوری اسلامی، تلاوت‌هایی که در استان‌ها پخش می‌شود، اعزام‌هایی که به اقصی نقاط دنیا به‌عنوان سفر تبلیغی بعضاً حتی یک ماهه به کشورهای دیگر انجام می‌شود، خروجی مسابقات سراسری قرآن اوقاف هستند.

وی افزود: همچنین امروز مدرسانی که در کارگاه‌های آموزشی مؤسسات قرآنی در نقاط دور و نزدیک تدریس می‌کنند، برگزیدگان و افراد مدال‌دار همین مسابقات اوقاف هستند. امروز بسیاری از مدیران قرآنی ما افتخارشان در خط اول رزومه، کسب رتبه مسابقات بین‌المللی است و اتفاقاً اگر امروز در نقطه‌ مناسبی قرار دارند، شاید حجم زیادی از اعتبارشان همان کسب رتبه در مسابقات بین‌المللی است.

مجیدی‌مهر در پاسخ به اینکه برگزیدگان مسابقات نیاز به حمایت در بخش‌های اشتغال و معیشت دارند، گفت: سازمان اوقاف، سازمانی در بدنه دولت و تابع قوانین بالادستی است که یکی از قوانین آن، قوانین استخدامی کشوری است. اما در طول سال‌های گذشته بندهای خوبی برای حافظان و قاریان قرار داده شده است و یکی از این بخش‌ها همین موضوع استخدام معلمان قرآن در آموزش و پرورش است که در جلسات آن سازمان اوقاف هم یکی از افراد سیاست‌گذار است.

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با یادآوری اینکه این سازمان تمام هزینه تحصیل قاریان برجسته در تمام مقاطع تحصیلی تا دکترا را پرداخت می‌کند، گفت: اطلاع‌رسانی ما در انجام این نوع فعالیت‌ها خوب نیست در صورتی که ما یک سری تسهیلات به قاریان و حافظان برجسته اعطا می‌کنیم البته برای کسب این تسهیلات باید یک سری آیتم‌ها در نظر گرفته شود، اما به محض اینکه کسی در مسابقات بین‌الملل رتبه کسب کند در دایره حمایتی ما قرار خواهد گرفت و تسهیلات به او تعلق می‌گیرد.

وی با ذکر این نکته که درباره معیشت بسیاری از کمک‌هایی که می‌کنیم به دلیل حفظ کرامت افراد بیان نمی‌کنیم اما تا جایی که توانستیم کمک کردیم، بیان کرد: درباره اشتغال نخبگان قرآنی هم باید بیان کنیم که این یک مسئله بین‌بخشی است و قرار نیست مشکلات جهان اسلام را یک سازمان حل کند. ما سازمانی هستیم که وقتی بستری فراهم شده، فردی به‌عنوان قهرمان قرآنی معرفی شود، تا جایی که می‌توانیم از او حمایت می‌کنیم اما بسیاری از سازمان‌های دیگر هم در این ماجرا نقش دارند.

مجیدی‌مهر ادامه داد: اگر سازمان‌های دیگری نظیر وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، سازمان‌های امور دینی، سازمان‌های اجتماعی و فرهنگی مثل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری‌ها و... هم وظایف خود را در این زمینه انجام دهند، بستر فعالیت‌های قرآنی آنقدر فراهم می‌شود که اشتغال به اندازه کافی برای نخبگان قرآنی ایجاد می‌شود.

شهرداری‌ها ظرفیت‌های قرآنی خود را فعال کنند

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: اگر شهرداری‌ها‌ کلاس‌های قرآن در مناطق و سراهایی که دارند راه‌اندازی کنند، قاریان قرآن نیاز به استخدام ندارند و با تدریس، فعالیت تبلیغی و ترویجی و بسیاری از فعالیت‌های آموزشی و تلاوت بسیار راحت می‌توانند زندگی خود را اداره کنند و اتفاقاً اگر به سمت ایجاد مؤسسه آنان را سوق دهیم، می‌توانند هم خودشان خودکفا شده و هم چند نفر دیگر را در کنار خود مشغول به کار کنند.

وی تصریح کرد: اکنون نهادهایی در کشور به مؤسسات قرآنی مجوز می‌دهند اما بعد از آن حمایت نمی‌کنند، لذا باید فضایی ایجاد شود که این مشکلات حل شود.

مجیدی‌مهر با بیان اینکه اکنون در یک گردنه تاریخی و طلایی در حوزه قرآن در کشور قرار داریم، گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای عالی قرآن، دفتر رهبر معظم انقلاب و بسیاری از دستگاه‌های قرآنی یک حرکت مؤثر در این دوره انجام دهیم که البته این دوران طلایی با حمایت جامعه قرآنی و مردم رقم خواهد خورد.

انتهای پیام
captcha