مهم‌ترین درس ابوفاضل چیست
کد خبر: 4076555
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۹

مهم‌ترین درس ابوفاضل چیست

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم با بیان اینکه تمام اقدامات شجاعانه و مردانه‌ای که حضرت ابوالفضل‌العباس(ع) انجام داد به دلیل شناخت قوی ایشان بود و تا زمانی که شناخت نباشد، انسان نمی‌توان راه درست را تشخیص دهد، گفت: از ویژگی‌های ممتاز قمر بنی هاشم نافذ البصیره بودن ایشان است که توانست در کنار و معیت امام زمانش تا آخر بجنگد و الگویی شود برای همه آزادمردان عالم تا قیامت.

شهادت حضرت ابوالفضل(ع)او را سقای دشت کربلا می‌نامند اما همین لقب هم در پشت خودش هزاران درس دارد. دلاورمردی که در سخت‌ترین لحظات زندگی که انتخاب میان مرگ و زندگی است، لحظه‌ای تردید در یاری امامش نمی‌کند و به جهانیان تا قیامت درس وفا می‌آموزد. او فرزند شیر خدا، حیدر کرار است و همانند پدر بزرگوارش برای حفظ دین خدا شجاعانه می‌رزمد، دست می‌دهد، سر می‌دهد، جان می‌دهد اما دین خدا را رها نمی‌کند.

چه بسیار عاشقان و دلاورمردانی در طول تاریخ 1400 ساله به او متوسل نشدند و تأسی نجستند. او مانند پدر بزرگوار شیر خداست. باب‌الحوائج است. یاری‌رسان درماندگان، گرفتاران و پناه‌جویان است و کسی را دست خالی رد نمی‌کند. ولایت‌مداری و وفاداری را از خاندان عصمت و طهارت آموخته است و آنقدر فهیم و عاقل بود که به او لقب نافذالبصیره دادند.

حجت‌الاسلام والمسلمین امین رصاف، مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا فارس، ضمن تسلیت فرا رسیدن تاسوعای حسینی به ویژگی‌های حضرت ابوالفضل‌العباس(ع) اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های قمر بنی هاشم بصیرت بود. اگر توانست در کنار امام زمانش تا آخر بایستید چون نافذالبصیره بود این موفقیت را به دست آورد.

وی با بیان اینکه بصیرت سه ضلع دارد، افزود: یک ضلع بصیرت، هوش خدادادی است که اکثر انسان‌ها دارا هستند، یک بخش دیگر تقواست، کسی که تقوا داشته باشد خدا به او فرقان می‌دهد یعنی می‌تواند خوب و بد را از هم تشخیص دهد.

رصاف با یادآوری اینکه انسان با تقوا با نوری که خدا به او می‌دهد می‌تواند مسیر حق را تشخیص دهد، سومین ضلع بصیرت را شناخت دانست و گفت: یک انسان مؤمن باید دارای شناخت و دشمن‌شناسی قوی و اهل مطالعه باشد. انسان متقی نمی‌تواند نسبت به اطراف بی‌تفاوت باشد و حتماً باید دارای شناخت باشد که بتواند در زمان مناسب کار مناسب را انجام دهد و تا زمانی که انسان بصیرت پیدا نکند نمی‌تواند اقدام بهنگام داشته باشد و این بصیرت یک بخشی هم با شناخت به دست می‌آید.

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم تأکید کرد: اگر کسی می‌خواهد در معیت امام زمانش باشد، باید توطئه‌ها را بشناسد و جریان‌ها، احزاب و شخصیت‌های موثر دنیا را تشخیص دهد و یزید زمانش را بشناسد؛ مثلاً در زمان ما باید بداند که اسرائیل چه کار می‌کند؛ آمریکا را بشناسد و اگرهویت این دشمنان را نشناسد، نمی‌تواند در زمان مناسب کار درست را انجام دهد.

وی یادآور شد: اگر شناخت درست نباشد، وقتی دشمنان کشور را تحریم کردند، او هم هم‌نوای با دشمنان دنبال این است که به شکلی با آن‌ها دست دهد ولی وقتی دشمن‌شناس باشد می‌داند که دشمن همواره پیمان‌شکن است و خیلی امید به دشمن ندارد و دنبال این نیست که به هر قیمتی بخواهد با دشمنان خدا ارتباط برقرار کند.

رصاف اظهار کرد: در حادثه عاشورا زمانی یک شخصیتی مثل ابوفاضل دشمن را می‌شناسد؛ برایش امان نامه آورده‌اند اما اصلا نمی‌خواهد برود با آنان روبه‌رو شود چه رسد به اینکه بخواهد با آن امان‌نامه برای خودش چند روز عمری را بخرد یا بخواهد واسطه شود برای اینکه سیدالشهدا(ع) با دشمن خدا دست دهد. کنار امامش می‌ایستد با وجودی که در تحریم آب و به شکل مختلف در فشار هستند، اما چون شناخت دارد نسبت به دشمن کم نمی‌آورد وسوسه نمی‌شود و توجیه نمی‌کند.

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم ادامه داد: تمام اقدامات شجاعانه و مردانه‌ای که حضرت ابوالفضل‌العباس(ع) انجام داد به دلیل شناخت قوی ایشان بود و تا زمانی که شناخت نباشد، انسان نمی‌توان راه درست را تشخیص دهد. پس از ویژگی‌های ممتاز قمر بنی هاشم نافذ البصیره بودن ایشان است که توانست در کنار و معیت امام زمانش تا آخر بجنگد و الگویی شود برای همه آزادمردان عالم تا قیامت که اگر بخواهند در کنار امام زمانشان باشند و در راه حق باشند باید خود را از لحاظ بصیرت تقویت کنند.

انتهای پیام
captcha