غایت فعالیت‌های قرآنی ایجاد تعهد فکری میان جوانان باشد
کد خبر: 4073680
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰
فعالیت قرآنی دانشگاه‌ها؛ چالش‌ها و راهکار‌ها / ۷

غایت فعالیت‌های قرآنی ایجاد تعهد فکری میان جوانان باشد

ناصر دغاغله، قاری بین‌المللی کشورمان با بیان اینکه مسابقات قرآن همه آنچه که باید برای جذب جوانان انجام شود، نیست بلکه یک بخش کوچکی است، غایت انجام فعالیت‌های قرآنی به خصوص برای جوانان را ایجاد تعهد فکری دانست.

ناصر دغاغله، قاری بین‌المللیناصر دغاغله، قاری بین‌المللی کشورمان، در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه آیا صرفاً برگزاری مسابقات قرآن دانشجویی می‌تواند عاملی برای جذب جوانان به این عرصه باشد، گفت: دانشگاه یکی از مهم‌ترین مراکز علمی هر جامعه‌ای است و نخبگان و مغزهای متفکر در دانشگاه گرد هم می‌آیند و به تحقیق و کارهای علمی می‌پردازند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در جامعه اسلامی زندگی می‌کنیم و شعار این جامعه، تعهد و تخصص نه تخصص خالی و همچنین پاک‌کردن عقیده و اعتقادات انسان‌هاست؛ این بحث خود را در جوامع علمی بیشتر بروز می‌دهد چون اگر شخص دارای تخصص در زمینه‌ای باشد اما تعهد لازم را نداشته باشد، ممکن است حتی به جای اینکه نفع و فایده برساند، خطرساز هم شود.

این قاری بین‌المللی کشورمان ادامه داد: منظور از تعهد فقط نماز، روزه و اعمال ظاهری نیست بلکه تعهد فکری نیز بسیار مهم است که انسان به یک آرامش ذهنی و عقیده‌ای برسد که زندگی‌ و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهد، برای چیست و چه هدفی را دنبال می‌کند.

وی اضافه کرد: آیا صرف فعالیت‌های علمی می‌تواند جوابگوی انسان باشد و او را به آرامش می‌رساند یا از نظر فکری و عقیدتی هم باید به اقناعی برسد و زندگی را از یک دریچه دیگر به غیر از نگاه مادی صرف ببیند؟ چون دیده شده است که در بسیاری موارد فردی حتی از مدارج علمی بالا برخوردار و از دانشمندان جامعه بوده اما به دلیل نداشتن تعهد اخلاقی، انسانی و عقیدتی از علم خود به ضرر جامعه بشریت هم استفاده کرده است.

شکاک بودن از خصوصیات انسان است

دغاغله با تأکید بر اینکه در مسابقات قرآن یکی از موارد، تجلی عقیدتی است، گفت: مسابقات همه آنچه که باید انجام شود، نیست بلکه یک بخش کوچکی است. کاری که در بحث عقیدتی دانشگاه‌ها خصوصاً برای دانشجویان و البته اساتید نیز باید انجام شود زدودن شبهاتی است که مانع از این می‌شود که انسان به حقیقت زندگی، وجود و حقیقت خلقت دست پیدا کند.

وی با تصریح اینکه یکی از خصوصیات انسان، شکاک بودن است، یادآور شد: انسان در بسیاری از موارد حق دارد که به چیزی شک کند اما این شک باید در مسیر خوبی، هدایت تا منجر به یافتن حقیقت شود بنابراین دانشگاه‌ها باید این زمینه را فراهم کنند که برای دانشجویان و اساتید، جوی فراهم شود که بتوانند دغدغه‌های فکری و عقیده‌ای خود را به صراحت کامل بیان کنند حتی اگر مخالف دین باشد تا بتوانند جواب کافی و شافی را بگیرند.

برگزاری مسابقات قرآن کافی نیست

دغاغله با یادآوری اینکه امروزه مشاهده می‌کنیم که بعضی از جوانان متأثر از بعضی جریانات ضد دینی، سؤالات و شبهاتی را مطرح می‌کنند که این‌ها نیاز به پاسخ مستدل و محکم و قانع‌کننده دارد، بیان کرد: این مسئله اگر از دانشگاه بر نیاید، جای دیگری نمی‌تواند این وظیفه را به خوبی انجام دهد البته نمی‌خواهیم این بحث‌ها را منحصر به دانشگاه کنیم؛ نهادهای دیگری مانند حوزه علمیه نیز می‌تواند این وظیفه را به عهده بگیرد اما اگر دانشگاه وارد این عرصه شد شاید به تعبیری یک وجه عمومی‌تری نسبت به سایر نهادها داشته باشد و بتواند حرف خودش را رساتر و در واقع در پهنه وسیع‌تری به گوش مخاطبان برساند.

این قاری بین‌المللی کشورمان افزود: دانشگاه محل دانش است ولی دانشی که باید به طریق صحیحی هدایت شود؛ با توجه به اینکه در این زمینه‌ها افراد و منابع کم نداریم لذا باید به این قسمت توجه شود.

وی با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآن خوب و لازم است اما مسابقات کافی نیست، گفت: آنچه که باید در کنار مسابقات نه فقط برای شرکت‌کنندگان بلکه به صورت عمومی برای تمام دانشجویان، دانشگاهیان و اساتید باشد این است که زمینه‌ای فراهم شود که عقاید آن‌ها پالایش شود و بتوانند به حقیقت و هدف زندگی، خلقت، انسان بودن و وظایف انسان  برسند.

انتهای پیام
captcha