شرکت‌کنندگان با آمادگی بیشتر در مسابقات قرآن شرکت کنند
کد خبر: 4072116
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸

شرکت‌کنندگان با آمادگی بیشتر در مسابقات قرآن شرکت کنند

سطح کیفی مسابقات قرآن نسبت به سال‌های گذشته پایین‌تر بود و این مسئله به شیوع کرونا باز می‌گردد، چراکه متأسفانه در ایام شیوع کرونا فعالیت‌های قرآنی بسیار کم‌رونق شد و متسابقان با آمادگی بیشتری در مسابقات حضور پیدا نکردند.

هشتمین دوره مسابقات قرآن قوه قضائیه، شیراز هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن قوه قضائیه در بازه زمانی 25 و 26 تیرماه به میزبانی شیراز برگزار شد. این میزبانی برای دومین‌بار بود که اتفاق افتاد و شیراز میزبان هفتمین دوره مسابقات مذکور نیز در سال 98 بود.

مسلماً هر فعالیتی فی‌نفسه دارای نقاط قوت و ضعف است که مروری بر این نقاط می‌تواند باعث ارتقای نوع فعالیت‌ها شود و اگر بناست این میزبانی تداوم یابد یا اینکه استان دیگری میزبان این رقابت‌‌ها شود، توجه به این نقاط ضروری است. بدین منظور در گام نخست به سراغ شرکت‌کنندگان رفتیم تا نظرات آنان را درباره مسابقات امسال جویا شویم.

رحیم شریفی، رتبه نخست قرائت ترتیل بزرگسال به خبرنگار ایکنای فارس، گفت: برای سومین مرتبه است که در مسابقات سراسری قوه قضائیه شرکت می‌کنم. در دوره قبل رتبه نخست قرائت تحقیق و دوره قبل‌تر هم رتبه نخست قرائت ترتیل شدم گرچه هر سال هم در مسابقات سراسری قرآن سازمان زندان‌ها نیز رتبه نخست کشور را کسب می‌کنم.

وی با یادآوری اینکه از استان خوزستان در این مسابقات شرکت کرده است، افزود: سطح کیفی مسابقات نسبت به سال‌های گذشته پایین بود و این مسئله به شیوع کرونا باز می‌گردد. متأسفانه در ایام شیوع کرونا فعالیت‌های قرآنی بسیار کم‌رونق شدند البته برخی از دستگاه‌ها به صورت مجازی فعالیت می‌کردند اما برای ما این‌گونه نبود و هیچ کلاس آموزشی یا محفلی در این مدت فاصله بین مرحله مقدماتی کشوری و مرحله کشوری برپا نشد که متسابقان با آمادگی بیشتری در مسابقات شرکت کنند.

شریفی در عین حال استقبال از مسابقات و همچنین کیفیت برگزاری مسابقات و میزبانی شیراز را بسیار خوب و مناسبت توصیف کرد و گفت: میزبانی شیراز بسیار عالی بود.

این قاری و مرتل برتر قوه قضائیه درباره نقاط ضعف و قوت مسابقات امسال نیز گفت: یکی از نقاط قوت مسابقات این است که از داوران متخصص ستاد عالی مسابقات استفاده شده است و نقطه ضعف هم همین عدم برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی قبل از برگزاری مسابقات بوده است.

وی در بخش پایانی سخنان خود از مسئولان خواست تا توجه بیشتری به قهرمانان و نخبگان قرآنی به خصوص در بحث وضعیت استخدام‌ها در سازمان‌های مربوطه داشته باشند.

سطح کیفی تلاوت‌ها خیلی تغییر نکرده است

علیرضا مسیح‌پور، رتبه دوم قرائت تحقیق بزرگسال هم به خبرنگار ایکنا گفت: قریب 7 سال است که در مسابقات قرآن قوه قضائیه شرکت می‌کنم و تاکنون رتبه‌های مختلفی کسب کرده‌ام.

وی با بیان اینکه مسابقات امسال هم به لحاظ اطلاع‌رسانی، هم داوری و هم اسکان و شیوه برگزاری بسیار خوب بود گفت: تعداد متسابقان در رشته قرائت کمتر شده اما سطح کیفی تلاوت‌ها خیلی تغییر نکرده است.

مسیح‌پور اظهار کرد: به طور کلی برگزاری مسابقات باعث می‌شود که قاری به سمت تمرین و کلاس و استاد برود ولی وقتی جلسات به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد و وقفه ایجاد شد، مسلماً انگیزه هم کاهش پیدا کرده و ممکن است سطح تلاوت‌ها ضعیف‌تر شود.

این قاری ممتاز قوه قضائیه با ذکر این نکته که در شیوه برگزاری مسابقات نقطه ضعفی ندیدم، از مسئولان خواست تا توجه بیشتری به قرآنیان داشته باشند و از ظرفیت آنان در بخش‌های مختلف اعم از مسابقات، محافل و سایر فعالیت‌ها استفاده کنند و سپس افزود: به خصوص این مسئله در رسانه‌ها و صدا و سیما بیشتر مدنظر قرار گیرد.

فضای رقابتی خوب بود

فاطمه صفرزاده، ۱۹ ساله، رتبه دوم رشته حفظ کل بزرگسال نیز به خبرنگار ایکنا گفت: چهارمین دوره از مسابقات است که شرکت می‌کنم و سه دوره قبل در رشته‌های حفظ ۲۰ جزء و حفظ کل حائز رتبه‌هایی شدم.

وی افزود: پیشرفت بین متسابقین به خوبی مشاهده می‌شود و سال به سال حسن حفظ‌ها قوی‌تر می‌شود البته برخی متسابقین حسن حفظ‌های ضعیفی دارند که بیشتر مربوط به زیر ۱۶ سال است و معمولاً بالای ۱۶ سال به دلیل تعداد بیشتر متسابقین، رقابت بسیار بیشتر است.

صفرزاده با بیان اینکه مسابقات امسال به لحاظ امکانات عالی بود و فضای رقابتی نیز خوب بود، گفت: مشخص است برای سؤال‌هایی که برای حفظ مطرح می‌شود، برنامه‌‍ریزی شده است.

وی با بیان اینکه تعداد شرکت‌کننده‌ها بیشتر شده است، اظهار کرد: متسابقین زیر ۱۶ سال در رشته‌هایی مانند حفظ کل یا نداریم یا تعداد کم است که می‌توان با تشویق کردن آن‌ها را به این سمت سوق داد که در رشته‌های حفظ کل یا ۲۰ جزء نیز شرکت کنند چون بسیاری از متسابقین با اینکه حافظ کل هستند همچنان  ۱۰ جزء یا ۲۰ جزء شرکت می‌کنند.

صفرزاده در پایان بیان کرد: پیشنهاد می‌شود برای دوره‌های بعد مسابقات یک دوره کلاس‌های صوت و لحن برای حفاظ برگزار کنند چون همه یک مقدار از نظر صوت، لحن و تجوید مشکل داریم.

ضرورت بهره‌مندی از پشتیبان برای متسابقین

فرزانه جعفریان، رتبه اول رشته حفظ کل بزرگسال نیز با تصریح اینکه سومین دوره است که در این مسابقات شرکت می‌کند، گفت: در این سه دوره، نحوه برگزاری خوب بوده است اما هر سال که می‌گذرد سطح مسابقات به سمت خوب بودن پیش نمی‌رود با توجه به اینکه نفرات اول به مدت دو سال حذف می‌شوند و جامعه قرآنی قوه قضاییه آنقدر زیاد نیست در نتیجه سطح مسابقات طبیعتاً پایین‌تر می‌رود.

وی با بیان اینکه برای متسابقینی که حداقل پنج دوره نفرات اول بودند اگر بودجه وجود دارد یک مسابقه جداگانه برگزار شود که سطح بالاتر بیاید، اظهار کرد: متسابقین بسیار تلاش می‌کنند اما معمولاً فقط می‌خوانند و جایی محفوظات خود را ارائه نمی‌دهند و گاهی انگار سالن مسابقات اولین جایی است که از محفوظاتشان سؤال می‌شود و این باعث می‌‍شود علی‌رغم زحمتی که کشیدند مسابقه خود را خوب ندهند.

جعفریان تصریح کرد: فقط بحث خواندن نیست و ارائه دادن به فرد دیگر و اینکه بارها مورد آزمون قرار گیرند تا در زمان مسابقات استرس کمتری داشته باشند نیز مهم است؛ متصدی‌های این رویداد باید از اساتید برجسته کشوری دعوت کنند و حتی کلاس‌های مجازی برگزار کنند و یا پشتیبان برای متسابقین بگذارند که با آن‌ها در ارتباط باشد که حفظشان را ارائه دهند.

جای نهج‌البلاغه در مسابقات خالی است

سکینه علایی، رتبه دوم حفظ 20 جزء بزرگسال نیز به خبرنگار ایکنا گفت: از استان چهارمحال بختیاری در مسابقات شرکت کردم و اکنون هفت دوره است که در این مسابقات شرکت می‌کنم.

وی با بیان اینکه از حفظ پنج جزء شروع به شرکت در مسابقات کردم، گفت: هر سال هم رقابت‌ها سخت‌تر می‌شود و هم کیفیت بهتر می‌شود اما پیشنهاد می‌شود اگر امکان دارد به موضوع اهل بیت(ع) بیشتر پرداخته شود به خصوص جای نهج‌البلاغه در مسابقات خالی است.

فاصله زمانی مفید بود

سبحان قلی‌زاده، رتبه نخست رشته قرائت ترتیل زیر 16 سال نیز به خبرنگار ایکنا گفت: امسال دومین سالی است که در مسابقات کشوری شرکت می‌کنم و دومین مرتبه است که برای این مسابقات به شیراز می‌آیم. میزبانی شیراز برای این مسابقات بسیار خوب است اما مسافت ما که از خراسان جنوبی به این مسابقات می‌آییم طولانی است لذا پیشنهاد می‌شود استانی نزدیکتر برای میزبانی انتخاب شود یا اینکه اجازه دهند با خانواده به استان میزبان بیاییم.

وی در پاسخ به اینکه آیا فاصله زمانی 2 سال میان مرحله مقدماتی کشوری و کشوری تأثیری بر آمادگیش برای شرکت در مسابقات کشوری داشته است، گفت: این فاصله زمانی موجب شد تا تجربه بیشتری کسب کرده و با آمادگی بیشتری در مسابقات شرکت کنم پس فاصله زمانی برای من مفید بود.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha