دبیرخانه شورای عالی گردشگری و زیارت فارس به اتاق بازرگانی واگذار شود
کد خبر: 4057201
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۱

دبیرخانه شورای عالی گردشگری و زیارت فارس به اتاق بازرگانی واگذار شود

عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس گفت: از اقدامات مثبت انجام شده در استان تشکیل شورای عالی گردشگری استان است که پیشنهاد بخش خصوصی استان واگذاری دبیرخانه این شورا به اتاق بازرگانی فارس است.

میراث فرهنگی فارسبه گزارش ایکنا از فارس، سهراب شرفی، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس در جلسه کمیسیون گردشگری که با حضور اعضا در این اتاق برگزار شد، گفت: پیشنهاد دبیرخانه این شورا با هدف همفکری و مشارکت بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها، احصای مشکلات موجود و ارائه راهکارها جهت حضور فعال‌تر بخش خصوصی در توسعه گردشگری استان و فعال کردن بیشتر بخش خصوصی در حوزه گردشگری استان به پارلمان بخش خصوصی استان ارائه شده است.

وی با تأکید بر اینکه صنعت گردشگری یکی از مزیت‌های اصلی اقتصاد فارس است افزود: این اقدام در راستای همگرایی و توسعه استان، رشد و توسعه صنعت گردشگری فارس است که می‌تواند نویدبخش فعالیت و پویایی باشد.

شرفی با گلایه از عدم توجه کافی به سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری استان اظهار کرد: نگاه مدیران بخش‌های مختلف برای ایجاد شرایط سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری و صنایع دستی استان حائز اهمیت است اما متأسفانه برخی از مدیران ما نگاه حمایت از سرمایه‌گذاری را اولویت نمی‌دانند.

وی از مشکلات سرمایه‌گذاران در استان را اخذ استعلام‌های فراوان نهادها و ارگان‌های دولتی از سرمایه‌گذار بیان و اضافه کرد: بسیاری از این استعلام‌ها نیاز نیست و این درحالی است که در مناطقی که کاربری گردشگری دارد نیز بسیاری از این استعلام‌ها غیرمنطقی، بدون کاربرد و مازاد است.

شرفی ادامه داد: اصلاح روند اخذ استعلام‌ها برای هرگونه فعالیت گردشگری در شهرهای مختلف استان باید توسط شورای شهر و شهرداری صورت گیرد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با اشاره به بهبود فضای کسب و کار از طریق اشتغال در بخش خدمات گفت: استان فارس به دلیل شهرت در بخش گردشگری می‌تواند بخش خدمات این حوزه را بیش از پیش فعال کند و فرصت‌های شغلی جدیدی در حوزه گردشگری ایجاد کند که در نهایت موجب اشتغال‌آفرینی و ارزش‌آفرینی اقتصادی بیشتر استان می‌شود.

شرفی تصریح کرد: بعد از رکود چند ساله اخیر حوزه گردشگری، نیاز است فعالان صنعت گردشگری مطالبه‌گری خود را برای پویایی این حوزه و ایجاد فرصت‌های شعلی و حفظ شغل‌های موجو در حوزه گردشگری اعلام کنند.

وی برنامه‌هایی از جمله برگزاری همایش‌های مشترک، جلسات هم‌اندیشی و عملیاتی کردن وعده‌های داده شده در حوزه‌های صنایع‌دستی با کمیسیون‌های تخصصی اتاق از جمله کمیسیون صادرات و واردات با حضور مسئولان استانی و فعالان اقتصادی فعال از برنامه‌های این کمیسیون در سال‌جاری عنوان کرد.

در ادامه این جلسه احمدرضا نقیب‌زاده، نایب رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: با توجه به آغاز به کار شورای عالی گردشگری در استان و پیش‌بینی 5 کمیته زیر مجموعه (شامل: کمیته میراث فرهنگی، کمیته گردشگری سلامت، کمیته گردشگری زیارت، کمیته صنایع دستی و کمیته گردشگری عمومی) جای خالی کمیته سرمایه‌گذاری و حمایت از زیر ساختها محسوس خواهد بود که می‌توان پیشنهاد مذکور را به شورای عالی گردشگری عنوان کرد.

وی افزود: در اسفند 1400 مرجع صدور مجوز مجتمع‌های بین راهی توسط هیئت مقررات‌زدایی کشور از اداره کل راهداری به وزارت میراث فرهنگی منتقل شد که با توجه به عدم زیر ساختهای قانونی در وزارت میراث تدوین نشده که موجب بلاتکلیفی سرمایه‌گذاران شده است.

نقیب زاده اظهار کرد: در خصوص تسهیلات و مشوق سرمایه‌گذاری‌ها در بخش گردشگری متأسفانه در شورای پنجم شورای شهر مصوبه‌ای صادر شده تحت عنوان سیاستهای تشویقی و توسعه زیرساختها عوارض برای تأسیسات گردشگری تعریف شده که نیازمند بررسی مجدد مصوبه و یا ابطلال آن است.

در این جلسه سایر اعضای کمیسیون به مواردی از جمله پیگیری موضوع پلیس گردشگری در نزدیکی سایتهای گردشگری جهت نظارت ترافیکی و جلوگیری از بی‌نظمی‌های رفت و آمد و صیانت از گردشگران در همه ایام سال، ایجاد زیرساخت مناسب جهت طراحی اپلیکیشن راهنمای اماکن گردشگری و ارائه خدماتی همچون گردشگری سلامت بصورتی که گردشگر با ورود به مبادی ورودی شهر شیراز از طریق ارسال پیامک حاوی لینک، ایجاد کانتر و دکه راهنمای گردشگری در خیابان‌های پرتردد، توجه به جلوه بصری در مبادی ورودی شهر و جلوگیری از فعالیت اماکن نگه‌داری دام و عرضه گوشت گرم و جمع‌آوری توسط شهرداری (زیباسازی ورودی شهر شیراز)، کمبود مجتمع خدمات بین‌راهی در استان با توجه به بیشترین مسیر جاده‌ای فارس در کشور، ایجاد حلقه ارتباطی بین عرضه‌کنندگان محصولات سالم غذایی با مراکز پذیرایی و رستوران‌های سطح شهر و هتل‌ها جهت برطرف ساختن نیازها (اتحادیه رستوران‌ها)، فرهنگ‌سازی در سازمانها و ارگان‌ها در خصوص استفاده از محصولات و صنایع‌دستی استان برای اهدا به مدعوین در راستای تقویت بنیه تولید صنایع‌دستی استان، پیشنهاد عرضه مراکز صنایع دستی در مناطق گردشگری پرداختند.

انتهای پیام
captcha