۳ عامل جلب محبت امام زمان(عج)
کد خبر: 4043902
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۶

۳ عامل جلب محبت امام زمان(عج)

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس گفت: اگر بخواهیم محبت امام زمان(عج) را به سمت خود جلب کنیم باید در تمام شئون و مراحل زندگی جانب انصاف، مواسات و سلامت نفس را رعایت کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا حدائق، مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارسبه گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا حدائق، مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس بامداد امروز، 27 اسفندماه در سلسله منبرهای مجازی خود با موضوع «سبک زندگی مهدوی» گفت: امام جواد(ع) فرمودند سه چیز موجب جلب محبت می‌شود. انصاف در معاشرت و مواسات و برابری در گرفتاری و هماهنگی و برگشت به قلب درست و سالم.

وی افزود: در این روایت امام جواد(ع) سه خصلت را به عنوان عامل جلب محبت بیان می‌کنند؛ نخست انصاف در معاشرت است، یعنی در معاشرت با مردم انصاف داشته باشیم و آنچه که برای خود می‌پسندیم برای دیگران هم بپسندیم؛ به تعبیر دیگر خود را جدا از مردم ندیدن و آن‌ها را مثل خود دیدن انصاف است. انسان‌های با انصاف، چه در کسب و کار و چه در روابط اجتماعی، مورد محبت سایرین قرار می‌گیرند.

حدائق ادامه داد: دومین مورد مواسات در گرفتاری است؛ یعنی انسان در سختی‌ها و مشکلات در کنار مردم باشد. این لزوماً به معنی همراهی مادی و مالی نیست. گاه ممکن است با یک همدردی ساده این همراهی تحقق پیدا کند، بنابراین مؤمنان همدل نباید به توجیه اینکه خود گرفتار مشکلات فراوان هستند، رسم مواسات را فراموش کنند.

مسئول حوزه علمیه منصوریه شیراز اضافه کرد: سوم بازگشت به قلب سلیم و تحصیل آن است. اساساً مردم، انسان‌های پاک، راستگو و متواضع که ثمره قلب سلیم است، را دوست دارند. حتی کسانی که از ارزش‌های دینی فاصله دارند در برابر فضایل و ملکات اخلاقی، متواضعانه رفتار می‌کنند. رفتار انسان‌ها آن است که اشخاصی که زندگیشان با معنویت گره خورده و صاحب قلب سلیم هستند، در معاشرت هم جانب انصاف را رعایت می‌کنند و به همین دلیل در فصل خصومات ـ به رغم آنکه خود اهل ایمان نیستند ـ ترجیح می‌دهند به سراغ مؤمنان بروند. همه از یک انسان صادق و متواضع اظهار رضایت می‌کنند و در اختلافات هم رأی چنین شخصی را حجت می‌دهند.

وی با بیان اینکه ترسیم رفتار ما با امام زمان(عج) و جلب محبت در مورد ایشان هم از همین قواعد پیروی می‌کند، افزود: قطعاً اگر بخواهیم محبت امام زمان(عج) را به سمت خود جلب کنیم باید به همین سه خصلت توجه داشته باشیم و در تمام شئون و مراحل زندگی جانب انصاف، مواسات و سلامت نفس را رعایت کنیم. سیره رهبران الهی نیز همین بوده است که تمام آن‌ها مردم را مثل خود می‌دیدند و حتی با دشمنان خودشان هم بدی نکردند.

حدائق با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم مورد توجه امام زمان(عج) قرار بگیریم باید اخلاق اولیای الهی و ائمه طاهرین را سیره زندگی خود قرار دهیم، افزود: به طور طبیعی ما در مسائل مالی منفعت را برای خود می‌پسندیم و اگر بخواهیم در مسیر امام زمان(عج) حرکت کنیم باید برای دیگران هم آن را بپسندیم. اگر ضرر و زیان برای ما ناپسند است، باید آن را برای دیگران هم ناپسند بدانیم. این طرز تفکر و عملکرد سبب می‌شود که محبت امام زمان(عج) به سمت ما جلب شود چون خود حضرت این‌گونه است.

عضو جامعه روحانیت شیراز تأکید کرد: مداومت و همراهی در معنویات نیز گام مهمی در جلب محبت امام زمان(عج) است. هرچه در معنویات و بندگی خدا، جدی‌تر باشیم و نسبت به انجام واجبات و ترک محرمات تلاش بیشتری کنیم، قطعاً محبت امام زمان(عج) را در حق روا داشته‌ایم.

قدم‌های کوچک با برکت

وی یادآور شد: یکی از بزرگان به محضر امام زمان(عج) مشرف شده بود. حضرت به ایشان فرمودند به فلان شخص سلام برسان و بگو در کارنامه این هفته تو عملی را دیدم که مرا خوشحال کرد و در حق شما دعا کردم. وقتی جویا شدم دیدم آن شخص به ملاقات عمه خودش رفته بود. صله رحم یکی از مواردی است که معنویات را در انسان بالا می‌برد، چرا که یکی از دستورات دین است. همچنین از جمله دستورات دین، رسیدگی به امور مستمندان است.

حدائق در ادامه با یادآوری حدیثی از امام صادق(ع) گفت: آن امام همام فرمودند خداوند محبت و ولایت و اطاعت ما را بر شما واجب کرده است، پس هر کس از ماست، به ما اقتدا کند. روش و منش ما این‌هاست: تقوی، تلاش و کوشش، ادای امانت نیکوکار و گنهکار و صله رحم و گرامیداشت میهمان و گذشت از خطاکار و کسی که از ما پیروی نکند، از ما نیست.

مسئول حوزه علمیه خاتم‌الانبیا(ص) شیراز اظهار کرد: استراتژیست‌های بزرگ دنیا از دیرباز در مورد بهترین شیوه‌های حفظ حاکمیت، مباحث و نظریاتی داشتند. سلطه بر آب و خاک یا سلطه هوایی و برتری تسلیحاتی و... نمونه‌هایی از این نظریات است، اما اسلام به ما آموخته است که مهم‌تر از همه این موارد، سلطه بر قلب‌هاست. اگر انسان‌ها از روی عاطفه جذب یکدیگر شوند، پیوندشان ناگسستنی می‌شود. حاصل این جذبه عاطفی، اقتدای به محبوب است که در کلام امام صادق(ع) دیده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه اگر رابطه عاطفی ما و اهل بیت(ع) تقویت شود، اقتدا و تأسی هم به دنبال آن خواهد آمد، گفت: این تأسی به همراهی و همرنگی با اهل بیت(ع) منجر می‌شود که مواردی از آن را امام صادق(ع) بیان می‌فرمایند.

حدائق تصریح کرد: طبق بیان حضرت، خداوند تبارک و تعالی دوستی، محبت و ولایت ایشان را بر مردم واجب کرده است که به دنبال آن اطاعت آن‌ها نیز بر شیعیان واجب است و هرکسی که خودش را از ایشان بداند باید به این انوار مقدس اقتدا کند. هرکسی که ادعای دوستی امام زمان(عج) را دارد باید در رفتار و زندگی فردی و اجتماعی خودش به گونه‌ای حرکت کند که معلوم باشد مقتدایش امام زمان(عج) است.

مدیرعامل بنیاد مهدی موعود(عج) فارس گفت: نکاتی که امام صادق(ع) بیان می‌فرمایند عبارتند از پارسایی از گناه، اجتهاد و روحیه تلاش و کوشش و امانت‌داری نسبت به همه انسان‌ها. بنا بر آنچه از روایت امام صادق(ع) فهمیده می‌شود، یکی از وظایف هر منتظری، دوست داشتن امام زمان(عج) است و این دوستی را باید ابراز کند. ادعیه و زیارتنامه‌هایی که برای ایشان می‌خوانیم، بیان یک نوع ارادت و دوستی به محضر مبارک آن حضرت است.

انتهای پیام
captcha