نور امیدی که خاموش شد/ سرنوشت بی‌سرانجام شورای قرآن و عترت فارس
کد خبر: 4021927
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۸

نور امیدی که خاموش شد/ سرنوشت بی‌سرانجام شورای قرآن و عترت فارس

تشکیل شورای قرآن و عترت در استان فارس چراغ امیدی را در دل‌های قرآنیان و قرآن‌دوستان را روشن کرد، اما اکنون ماه‌هاست که جلسات این شورا تشکیل نشده است و سرنوشت آن مشخص نیست که آیا دیگر چنین شورایی وجود دارد یا خیر.

شورای قرآن و عترت، استان فارسنخستین بار در 18 تیرماه سال 1399 بود که خبر تشکیل شورای قرآن و عترت در استان فارس به ریاست نماینده ولی‌فقیه در استان فارس از طریق مصطفی مشفقیان، معاون فرهنگی نهاد نماینده ولی‌فقیه در استان در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد. خبر خوشی که چراغ امید را در دل‌های قرآنیان و قرآن‌دوستان را روشن کرد.

عمده هدف تشکیل این شورا ساماندهی فعالیت‌های قرآنی استان و همچنین بودجه‌های قرآنی بود که هر ساله معلوم نبود سرنوشت آن‌ها چه می‌شود چراکه بنا بود این شورا، بالادستی‌ترین شورای قرآن استان باشد و از سازمان‌ها و نهادهای مختلف عضو این شورا باشند تا بتوان فعالیت‌های قرآنی استان را به صورت یکپارچه ساماندهی کرده و آنان را ارتقا داد.

این ابتکاری بود که توسط استان فارس در سطح کشور مطرح شد و بسیار طرح خوب و بجایی بود که جای قدردانی فراوان از دلسوزان و طراحان آن داشت و چقدر خوب بود که این طرح در سطح کشور اجرایی می‌شد، چراکه شورایی با ریاست مستقیم نماینده ولی‌فقیه در استان قطعاً موجب ارتقای فعالیت‌های قرآنی می‌شد.

بعد از گذشت چندین ماه در تاریخ اول دی‌ماه همان سال جمعی از تشکل‌های قرآنی طی نامه‌ای خطاب به آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی‌فقیه در استان فارس خواستار تشکیل شورای عالی قرآن در استان شدند و در روزهای بعد هم مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی فارس در گفت‌وگو با ایکنا چرایی تشکیل شورای عالی قرآن در فارس را مطرح کرد و در نهایت امام جمعه شیراز در تاریخ 7 دی‌ماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان به درخواست قرآنیان استان لبیک گفت و خبر تشکیل شورای عالی قرآن ذیل شورای فرهنگ عمومی استان داد که برای مشاهده آن می‌توانید اینجا کلیک کنید.

بعد از آن بارها فعالان قرآنی از برکات تشکیل این شورا که بنا بود تمام فعالیت‌های قرآنی را ساماندهی و یکپارچه کرده و از ظرفیت و توان تمام دستگاه‌ها برای این فعالیت‌ها بهره جوید، سخن گفتند و ابراز امیدواری کردند تا این شورا همچنان با قوت به فعالیت خود ادامه داده و حتی روز به روز تقویت شود.

یکی از موضوعات اصلی جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس در 26 بهمن سال 99 راه‌اندازی شورای قرآن و عترت در استان بود که هم استاندار و هم نماینده ولی‌فقیه در استان درباره آن سخنانی را مطرح کردند و معاون فرهنگی نهاد رهبری نیز خبر اضافه شدن بخش عترت به شورای قرآن را داد چرا که این دو ثقل از یکدیگر جدایی ناپذیرند.

ذیل این شورا 10 کارگروه در نظر گرفته شده بود و در نهایت این شورا در اسفندماه سال گذشته به صورت رسمی کار خود را در استان فارس با محوریت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) آغاز کرد که دبیری این شورا به عهده حجت‌الاسلام سلامی، معاون فرهنگی آستان مقدس شاهچراغ(ع) بود. در جلسات بعدی این شورا محمدحسین اسلامی، مدیرعامل اتحادیه تشكل‌های قرآنی فارس به‌عنوان مسئول بخش قرآن و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین حدائق، قائم مقام بنیاد مهدویت استان فارس هم به‌عنوان مسئول بخش عترت این شورا از سوی آیت‌الله دژكام انتخاب شدند.

در جلسات ابتدایی این شورا بود که آیت‌الله دژکام که در آن زمان تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) را نیز به عهده داشتند، از تمام اعضای این شورا خواست تا هم قسم شوند که نهایت تلاش خود را برای خدمت به قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به‌کار گیرند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نکنند. اینها لحظاتی بود که واقعاً نور امید را به دل قرآن‌دوستان می‌تاباند.

بعد از آن آیت‌الله دژکام در جلسات مختلف از نامگذاری سال 1400 به نام سال قرآن و عترت در استان فارس خبر داد چرا که در این سال دو مرتبه سالروز ولادت امام زمان(عج) قرار داشت و بر این نکته تأکید کرد که در این سال باید شاهد رونق بیش از پیش فعالیت‌های قرآن و عترت در استان باشیم.

جلسات شورای قرآن و عترت در ماه‌های ابتدایی سال جاری به صورت مرتب و تقریباً هفتگی یا حتی در برخی مواقع که نزدیک به مناسبت‌های مذهبی بود دو مرتبه در هفته برگزار می‌شد و دستور کارهای مختلفی برای اعضای شورا که هرکدام نمایندگانی از دستگاه‌های مختلف بودند، تعیین می‌شد. در این شورا همچنین یکی از قاریان برجسته استان فارس هم عضویت داشت که طرحی هم برای اعتلای فعالیت‌های قرآن در استان مطرح کرد و این طرح مصوب و اجرا شد.

هرچه بود هر آنچه که مربوط به فعالیت‌های قرآن و عترت در استان بود در این شورا مطرح و مصوب شده و برنامه‌ها به صورت خوبی پیش می‌رفت تا اینکه آخرین نشست این شورا مربوط به عید غدیر بود که برنامه‌ریزی‌های خوبی برای این عید بزرگ انجام شد و برنامه‌های فاخری هم با همکاری و همت دستگاه‌های مختلف در استان اجرا شدند، اما به ناگاه گو اینکه ترمز این شورا را کشیدند، همه چیز متوقف شد.

اکنون ما‌ه‌هاست که جلسات شورای قرآن و عترت در استان فارس حتی برای مناسبت‌های مذهبی نظیر ایام فاطمیه هم تشکیل نشده است. خبرنگار ایکنا بارها طی این مدت از مسئولان مربوطه چرایی عدم تشکیل جلسات این شورا را مطرح کرد اما هیچ جواب قانع کننده‌ای به دست نیاورد چرا که هر کسی توپ را به زمین دیگری می‌انداخت. 

طی این مدت تولیت آستان مقدس شاهچراغ(ع) به دست حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری سپرده شد و بعدها هم معاون فرهنگی این آستان مقدس تغییر کرد و بدین طریق معلوم نشد که دبیری این شورا به دست چه کسی است.

خبرنگار ایکنا طی این مدت بارها در جلسات مختلف مسئولان شهری و استانی مباحثی در خصوص این شورا مطرح کرد و درخواست تقویت بیش از پیش این شورا و همچنین افزوده شدن مجامع مختلفی ذیل آن نظیر مجمع قاریان، مجمع حافظان، مجمع مفسران و غیره کرد و بسیاری از این مسئولان هم با روی خوش از این پیشنهادات استقبال کردند و گفتند که قطعاً از این شورا حمایت خواهیم کرد اما باز هم هیچ خبری از این شورا نشد. جای بسی افسوس است که سرانجام شورایی که اینقدر دارای برکات فراوان در حوزه قرآن و عترت بود و می‌توانست به عنوان یک الگو و نمونه خوبی در سطح کشور برای قرآن‌دوستان مطرح شود، مشخص نشد و همه چیز به یکباره به حال خود رها شد.

انتظار می‌رود وقتی سالی را به نام قرآن و عترت در استان نامگذاری می‌کنیم، شاهد رونق بیش از پیش فعالیت‌ها در این دو حوزه باشیم و به یکباره اینگونه شورایی که مزین به نام قرآن و عترت است را رها نکنیم. امیدواریم باز هم مسئولان امر در این زمینه اهتمام ورزند و شاهد تشکیل جلسات این شورا به صورت قوی‌تر و منسجم‌تر از گذشته باشیم.

زهرا عسکری، سردبیر ایکنا فارس

انتهای پیام
captcha