مسابقات قرآن را محلی برای کسب تجربه بدانیم
کد خبر: 4012992
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۶

مسابقات قرآن را محلی برای کسب تجربه بدانیم

صدیقه شب‌خیز یکی از بانوان پیشکسوت قرآنی استان فارس است که سال‌ها در عرصه مسابقات قرآن به عنوان داور فعالیت می‌کند. به گفته او، ازدواجش با یک قاری قرآن تأثیر شگرفی در زندگیش داشته و موجب شده است تا به عرصه قرآن ورود جدی داشته باشد.

صدیقه شب خیز، پیشکوست قرآنی استان فارسصدیقه شب‌خیز، پیشکسوت قرآنی استان فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، درباره پیشینه فعالیت‌ها خود اظهار کرد: من فعالیت‌های قرآنی خود را به واسطه همسر مرحومم، عبدالحسین نصیری آغاز کردم. ایشان یکی از قاریان و اساتید قرآنی شیراز بودند که در سال 74 در یک سانحه تصادف به رحمت ایزدی پیوستند. اما همین قرآنی‌ بودن همسرم باعث شد که من هم به سمت قرآن سوق پیدا کنم و فرزندانم را هم به سمت قرآنی سوق دهم.

ازدواجی همراه با برکت قرآن / مسابقات را محلی برای کسب تجربه بدانیم

شب‌خیر گفت: همسر مرحومم هر هفته دوشنبه شب‌ها، کلاس قرآن در حرم مطهر حضرت سیدعلاءالدین حسین(ع) شیراز برگزار می‌کرد، آن هم زمانی که کلاس قرآن به آن صورت در شیراز برگزار نمی‌شد. ضمن اینکه در کنار کلاس قرآن، درس‌های زندگی هم به قرآن‌آموزان خود آموزش می‌داد و برای آنان اردوهای تفریحی، افطاری و غیره برپا می‌کرد.

وی ادامه داد: البته من خودم هم به خصوص در دوران دبیرستان زمینه فعالیت‌های قرآنی داشتم و بعد از اتمام تحصیلات در گروه فرهنگی بخش پرورش آموزش و پرورش کار می‌کردم و به تشویق و همراهی همسرم توانستم در سال 70 گواهی تربیت معلم قرآن را اخذ کنم و از آن زمان کلاس‌های قرآن برپا کردم.

این داور مسابقات قرآن تصریح کرد: من در اوایل ازدواجمان در رشته عربی قبول شدم اما چون باردار شدم نتوانستم ادامه تحصیل دهم اما بعد از اینکه همسرم فوت کردند و دخترانم ازدواج کردند و مقداری تنها شدم خود را مشغول تحصیل کردم و اکنون دارای مدرک کارشناسی ارشد الهیات و علوم و حدیث مجازی هستم.

وی درباره انس با کلام وحی افزود: قرآن واقعاً نور است اما ما قدرش را نمی‌دانیم. در روایت‌ها داریم منازلی که در آن‌ها قرآن تلاوت می‌شوند، در آسمان‌ها می‌درخشند و فرشتگان نظاره‌گر نورانیت این منازل هستند. البته وقتی قرآن می‌خوانیم باید این قرآن در تمام سلول‌های بدن رسوخ کند. در احادیث داریم اگر جوانی مؤمن باشد و قرآن بخواند، قرآن با گوشت و خون او آمیخته می‌شود و در نتیجه در زندگی سردرگم نیست چون می‌داند از این زندگی چه می‌خواهد و اهدافش را مشخص می‌کند.

وی ادامه داد: کسانی که پا در عرصه قرآن می‌گذارند واقعاً این آرامش را می‌گیرند و در هنگام مواجهه با سختی‌ها به دلیل ایمان قلبی که به خداوند و امتحان‌های الهی دارند، می‌توانند از آن سختی‌ها عبور کنند.

شب‌خیر اظهار کرد: این دنیا برای همه انسان‌ها کلاس درس است. همه ما آمده‌ایم تا چند صباحی را در این کلاس درس آموزش ببینیم و برویم و اگر دیدمان این باشد دیگر مشکلات، خوشحالی و فقر نباشد برایمان فرقی داشته باشد. درسی که قرآن به انسان می‌دهد درس قناعت است تا انسان بهانه‌گیر نشود و در حقیقت این یاد خداست که به انسان آرامش می‌دهد و موجب او می‌شود و این توکل و صبر باعث می‌شود تا با یاری خداوند مشکلات حل شود.

وی ادامه داد: اگر بدانیم در این دنیا برای چه آمده‌ایم و طبق آیات قرآن همواره در معرض آزمایش هستیم، مسلماً آرامش خواهیم گرفت و تلاش می‌کنیم تا به بهترین شکل ممکن نگرش خود را به زندگی تغییر دهیم. وقتی قرآن سرلوحه زندگی باشد، حتی مدیریت بحران هم به راحتی انجام شده و جلوی بسیاری از انحرافات گرفته می‌شود.

این فعال قرآنی بیان کرد: من در دوران تحصیل و اشتغال،معلم  متسابقان بوده‌ام و چند مرتبه در هم رشته‌های ترتیل و حفظ حائز رتبه شدم اما بیشتر ترجیح دادم تا جوانان در این عرصه حضور یابند بنابراین در کسوت داور فعالیت کردم.

ازدواجی همراه با برکت قرآن / مسابقات را محلی برای کسب تجربه بدانیموی با اشاره به شیرین‌ترین خاطره خود بیان کرد: قرآن‌آموزانی است که هر کدام در عرصه‌های مختلف زندگی موفق شده‌اند و حتی اکنون هم به من زنگ می‌زنند و می‌گویند بهترین ساعات ما با شما بوده است و می‌خواهیم باز هم در کلاس‌هایتان حضور یابیم. حتی برخی از آنان می‌گویند که ما فقط به خاطر شما به مسابقات قرآن می‌آمدیم.

شب‌خیر افزود: من همیشه در مسابقات قرآن به متسابقان می‌گفتم شما برای آشنایی و کسب تجربه در اینجا جمع شده‌اید پس با هم دوست باشید و حتماً که نباید اول شوید، چون در مسابقات همه برای کسب رتبه می‌آمدند اما در مسابقات قرآن من با متسابقان صحبت می‌کردم و به آنان اشکالات کار را می‌گفتم تا بتوانند در سال آینده قوی‌تر وارد شوند و واقعاً هم در این عرصه پیشرفت می‌کردند.

انتهای پیام
captcha