سبک زندگی معیار تعیین قطب قرآنی باشد
کد خبر: 4008083
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸
ملزومات قطب قرآنی شدن/ ۱۲

سبک زندگی معیار تعیین قطب قرآنی باشد

قاری ممتاز نهاجا با بیان اینکه معیار تعیین قطب قرآنی باید توجه به سبک زندگی مردم باشد، تأکید کرد: اگر نتیجه فعالیت‌های قرآنی سبک زندگی قرآنی باشد می‌توان گفت که یک منطقه قطب قرآنی است.

عباس رحمدار، قاری برتر نهاجا عباس رحمدار، قاری برتر نهاجا، در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، با تشریح ملزومات انتخاب قطب قرآنی بیان کرد: برای این کار باید اول یک تعریف جامع و کامل از قطب قرآنی بودن یک منطقه داشته باشیم. اکنون آن چیزی که شایع و مطرح است معمولاً آن مناطقی که در زمینه قرائت تحقیق،  صوت و لحن امثالهم مطرح هستند و پیشرفت داشتند به عنوان قطب قرآنی مطرح شده‌اند.

وی افزود: به عنوان مثال خراسان رضوی با قاریان بسیار خوبی که در عرصه‌های کشوری و بین‌المللی ارائه داده حداقل در ظاهر به عنوان قطب قرآنی کشور مشخص شده است یا در استان فارس از گذشته شهرهایی مثل فسا، شیراز و استهبان به عنوان سرآمد فعالیت‌های قرآنی بوده‌اند، اما مسئله اینجاست که فعالیت‌ها هرچند چشم‌گیر و برجسته در حوزه الفاظ و ظاهر قرآن می‌تواند یکی از معیارها برای قطب قرآنی باشد. اگر بخواهیم عمیق‌تر به این مسئله نگاه کنیم، در مراتب بالاتر می‌توان به اشاعه فرهنگ ناب قرآنی در خانواده‌ها اشاره کرد که همه این‌ها می‌تواند یک تعریف جامع‌تری را از قطب قرآنی بودن یک منطقه ارائه دهد.


بیشتر بخوانید:


این قاری ممتاز استان فارس با اشاره به آیات 185 سوره بقره «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ...؛ ماه رمضان [همان ماه] است كه در آن قرآن فرو فرستاده شده است [كتابى] كه مردم را راهبر...» و 9 سوره اسراء «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ...؛ قطعاً اين قرآن به [آيينى] كه خود پايدارتر است راه مى‌نمايد...» گفت: خداوند در این آیات تأکید می‌کند که قرآن برای هدایت انسان‌ها آمده است. از این آیات می‌توان استنباط کرد که غایت تمام فعالیت‌های قرآنی اعم از روخوانی، روان‌خونی تا سطوح بالاتر آن اعم از تدبر، فهم، تفقه و تعقل در علوم قرآنی باید برای هدایت انسان‌ها باشد.

وی تأکید کرد: باید معیار و ملاک اصلی برای تعیین قطب قرآنی این باشد که به خروجی تمام فعالیت‌های قرآنی که در یک منطقه انجام می‌شود، توجه شود و اگر خروجی آن تغییر سبک زندگی مردم به سبک زندگی قرآنی باشد، می‌توان به آن منطقه قطب قرآنی اطلاق کرد.

رحمدار در پایان افزود: بر اساس آیات قرآن و روایات اسلامی درباره زندگی پیامبر(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ص) به‌ویژه زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) باید زندگی‌ها بر اساس و مبنای آموزه‌های قرآنی بنا کرد و اگر نتیجه فعالیت‌های قرآنی این مسئله باشد، قطعاً می‌توان گفت که نتایج این فعالیت‌ها بسیار مثبت بوده است.

انتهای پیام
captcha