اهمیت نقش فرهنگ در بهره‌وری تولید
کد خبر: 4006461
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۸

اهمیت نقش فرهنگ در بهره‌وری تولید

رئیس اداره‌کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی با یادآوری شعار سال گفت: نقش فرهنگ در بهره‌وری تولید و ایجاد ارزش افزوده و برخورداری از پوشش‌های بیمه‌ای از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش ایکنا از فارس، محمد رحمانی گرچکانی، رئیس اداره‌کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی امروز، 27 مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه مبانی صنعت بیمه و دستاوردهای آن به درستی تشریح نشده است، گفت: صندوق بیمه کشاورزی در سال 1363 تاسیسی شد و طی این 38 سال خدمات متنوع و تاثیرگذاری را به جامعه تحت پوشش ارائه داده است.

وی با بیان اینکه همه گستره کشور میزبان صنعت کشاورزی است و با محدودیت عرصه روبه‌رو نیستیم، بیان کرد: ایران کشور چهار فصل است و با تنوع‌های اقلیمی و میکرواقلیمی در جغراقیای این منطقه از خاورمیانه روبرو هستیم. به موازات تنوع اقلیمی با با تنوع‌های زیستی و فرهنگی نیز روبه‌رو هستیم که همه این موارد اهمیت برخورداری کشاورزان و دامداران و همه صنایع وابسته به صنعت بیمه کشاورزی را دوچندان می‌کند.

رحمانی با اشاره به اینکه نقش فرهنگ در بهره‌وری تولید و ایجاد ارزش افزوده و برخورداری از پوشش‌های بیمه‌ای از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: در گستره جهانی بیش از 40 نوع حادثه و بلا به ثبت رسیده است که از میان آن‌ها 34مورد در کشور ما ثبت شده است که این امر فرایندهای سرمایه‌گذاری و تولید را با خطرات زیادی روبه‌رو می‌سازد.

رئیس اداره‌کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش افزود: بیمه‌نامه‌ها برای آرامش و امنیت هستند و باید در زمینه نهادینه شدن این پوشش‌های حمایتی در جامعه فرهنگ‌سازی‌های بیشتری صورت گیرد.

رحمانی در ادامه به قابلیت‌های ارزنده فارس در صنعت کشاورزی اشاره کرد و افزود: بیمه محصولات کشاورزی در ابتدا کار خود را با بیمه دو محصول چغندرقند و پنبه در استان مازندران شوع کرد و هم‌اکنون در سطح کشور 150 محصول و در استان فارس 116 محصول کشاورزی تحت حمایت‌های بیمه‌ای قرار می‌گیرند و از نظر تنوع تولید محصولات کشاورزی نیز در جهان پیشتاز هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بیمه خسارت را رقیق می‌کند، تاکید کرد: دریافت مبالغ کم از تعداد افراد زیاد یکی از راهکارهای بنیادین صنعت بیمه است. بدین معنا که هرچه افراد بیشتری بیمه شوند شرکت بیمه می‌تواند غرامت زیادتری پرداخت و هزینه کمتری دریافت کند.

رحمانی با بیان اینکه در کل کشور ۴ میلیون بهره‌بردار در بخش کشاورزی وجود دارد که تنها یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آن‌ها تحت پوشش بیمه هستند، گفت: تکلیف ما این است که حداقل ۵۰ درصد بهره‌برداران را تحت پوشش بیمه قرار بدهیم.

رئیس اداره‌کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی تصریح کرد: تا زمانی که تفکر آن است که وقتی بیمه کردیم باید غرامت بگیریم یک ضد فرهنگ روی داده است و تغییر تفکر مردم در مورد بیمه نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

وی با بیان اینکه قریب یک میلیون و 300 هزار نفر محصولات خود را بیمه کرده‌اند و در کل کشور چهار میلیون کشاورز و پنج میلیون واحد کشاورزی وجود دارد، گفت: قوی‌ترین نظام‌های بیمه‌ای در جهان از سوبسیدهای دولتی در عرصه جبران خسارت‌های حوزه کشاورزی استفاده می‌کنند و بیمه کشاروزی تلاش دارد تا از خسارت‌های فعالان این عرصه را رقیق کند.

رحمانی با تصریح اینکه ۹۶ درصد مالکیت بخش کشاورزی در اختیار بخش خصوصی بوده، اما متاسفانه مدیریت ۹۸ درصد بخش کشاورزی در دست دولت است، گفت: ضریب نفوذ بیمه در جهان ۷ درصد است، اما در ایران به یک درصد هم نرسیده است با این اوصاف می‌توان گفت یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشور بسیار ضعیف است.

رئیس اداره‌کل آموزش و ترویج بیمه کشاورزی در پایان گفت: صنعت بیمه میان بیمه‌گر و بیمه‌گذار پنج اصل دارد که اصول «نفع بیمه‌پذیر»، «حد اعلای حسن نیت»، «علیت»، «نسبیت» و «غرامت» است. در اصل «نسبیت» عنوان می‌کند بین حق بیمه دریافتی و غرامت باید تناسب وجود داشته باشد و اصل «غرامت» آمده است در قرارداد بیمه قرار نیست بیمه‌گذار سود کند قرار است زیان وی کاهش یابد.    

پژمان جمشیدی، معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی فارس نیز در این نشست گفت: استان پهناور فارس در عرصه تولید محصولات کشاورزی در کشور پیشتاز است.

وی با بیان اینکه تنوع اقلیمی به تنوع تولید محصولات در استان فارس انجامیده است، افزود: ماهیت صنعت کشاورزی پرخطر است. چرا که اقشار زحمتکشی که در این زمینه مشغول به فعالیت هستند همه سرمایه خود را در شرایط سخت آب و هوایی و ناملایمات جوی در زمین رها می‌کنند. به همین دلیل جمایت از فعالان حوزه کشاورزی لازم و ضروری به نظر رسیده و زمینه‌ساز رشد اقتصاد کشور خواهد بود.

پزشکی با تصریح اینکه صندوق بیمه کشاورزی تنها حامی آسیب‌دیدگان این صنعت است، افزود: تنوع تولید و باروری محصولات کشاورزی زمینه‌ساز افزایش خسارت هم خواهد بود. در نظر داشته باشیم که صنعت کشاورزی هموار مورد تاکید و حمایت مقام معظم رهبری بوده و نقش ارزنده‌ای در افزایش تولید ملی و اقتصاد مقاومتی دارد.

معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی فارس اضافه کرد: ١١۶ محصول حوزه کشاورزی در فارس زیر چتر حمایتی این صندوق بیمه‌گر هستند که شامل ٣٢ محصول باغی، ٢۶ محصول زراعی، ٢٧ محصول دام و طیور، ١۵ مورد درخت و… بوده است.

وی با بیان اینکه بخش اعتباری بیمه کشاورزی در کنار فعالان این عرصه برای پرداخت تسهیلات است، گفت: در زمینه تولید محصول گندم دیم در سال زراعی اخیر جمعا مبلغ 50 میلیارد ریال حق بیمه سهم بیمه‌گذار دریافت کرده‌ایم و بیش از 426 میلیارد ریال غرامت پرداخت شده است. همچنین در کشت دیم محصول جو 26 میلیارد ریال حق بیمه دریافت کرده‌ایم که بیش از 172 میلیارد رال غرامت پرداخت شده است.

پزشکی در ادامه با بیان اینکه بیمه کشاورزی هدف نیست بلکه ابزار مالی برای مدیریت خطر است، گفت: متاسفانه کشاورزان در بسیاری موارد ارزان‌ترین و اقتصادی‌ترین پوشش‌های بیمه‌ای را خریداری می‌کنند و این امر سبب می‌شود که در زمان دریافت خسارت با مشکل روبه‌رو شوند. این در حالی است که بیمه کشاورزی گزینه‌های ترجیحی و تکمیلی را برای جبران خسارت‌های کشاورزان تعریف کرده تا در هنگام سوانح غیرمترقبه و بلایای طبیعی با ضرر کمتری روبه‌رو شده است و خسارت‌های آنان تا حدود زیادی جبران شود.

معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی فارس در ادامه با بیان آمار و ارقامی اظهار کرد: 160 محصول در سطح کشور شامل بیمه محصولات کشاورزی می‌شود که 116 مورد آن در سطح استان فارس در دست تولید است. همچنین طی 5 سال گذشته حق بیمه سهم بیمه‌گذار 1858 هزار میلیارد بوده که به اندازه سه برابر آن غرامت پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه از ۴۵۰ هزار هکتار مساحت زراعت فارس پارسال ۲۲۰ هزار هکتار بیمه شده است، افزود: تاکنون ۸۶ میلیارد تومان خسارت بخش کشاورزی به بیمه‌گذاران فارس پرداخت شده و ۲۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نیز در نوبت پرداخت است و پیش‌بینی می‌شود مجموع غرامت‌های امسال به حدود ۱۷۰ میلیارد تومان برسد.

پزشکی با تصریح اینکه تعداد شعب بیمه‌ای این صندوق در استان ۵۶ شعبه و تعداد دفاتر اصلی و فرعی ۱۰۰ دفتر است، بیان کرد: در استان فارس ۱۱۶ محصول کشاورزی در ۹ زیربخش آبزیان، ابنیه، تنه درختان، محصولات دامی، زراعی و باغی، طیور، ماشین‌آلات و منابع طبیعی تحت پوشش بیمه قرار دارند. در ۵ سال گذشته ۱۸۵ میلیارد تومان حق بیمه دریافت کرده‌ایم، اما ۵۲۲ میلیارد تومان غرامت پرداخت کرده‌ایم.

معاون خدمات بیمه‌ای صندوق بیمه کشاورزی استان فارس با بیان اینکه تنها متولی حمایت از بخش کشاورزی صندوق بیمه کشاورزی است، بیان کرد: در استان فارس ۱۱۸ هزار نفر بیمه‌گذار صندوق بیمه کشاوزی هستند و در سال زراعی ۱۴۰۰-۹۹ حق بیمه‌ای که دولت و کشاورزان فارس به صندوق پرداخت کرده‌اند ۱۹۲.۵ میلیارد تومان بوده است.

انتهای پیام
captcha