ضرورت تدوین برنامه جامعی برای کاهش آسیب‌های روانی و اجتماعی ناشی از کرونا
کد خبر: 3998610
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۷

ضرورت تدوین برنامه جامعی برای کاهش آسیب‌های روانی و اجتماعی ناشی از کرونا

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه طولانی شدن شیوع کرونا موجب بروز آسیب‌های روانی و اجتماعی شده است، خواستار تدوین برنامه جامعی برای مدیریت و کاهش آسیب‌های روانی و اجتماعی حاصل از پاندمی کرونا شد.

به گزارش ایکنا از فارس، مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز امروز، 28 شهریورماه در نطق پیش از دستور جلسه علنی این شورا با اشاره به در پیش رو بودن هفته دفاع مقدس گفت: هشت سال دفاع مقدس یادآور ایثار و مجاهدت مردان بی‌ادعا، مخلص و فداکاری است که در معاملۀ جان و هستی شان با خداوند عزت و امنیت را برای ما به ارمغان و امانت گذاشتند.

وی افزود: شیراز، کلان‌شهری با سوابق درخشان مذهبی، فرهنگی، اقتصادی با تاریخی چند هزار ساله و نیز چندین دوره پایتختی ایران زمین به‌عنوان نگین انگشتری تمدن سترگ اسلامی ـ ایرانی در جهان شناخته می‌شود.

زارعی تصریح کرد: جهان‌شهر شیراز همانند سایر شهرهای جهان در این روزها مشغول مبارزه‌ای سخت و جانفرسا با همه‌گیری ویروس منحوس کروناست. مبارزه‌ای که نه تنها منابع اقتصادی کمیاب را تحت تاثیر قرار داده بلکه از آن مهم‌تر موجب تضعیف بهداشت روانی جامعه شده است.

وی با بیان اینکه آثار منفی طولانی شدن دوره همه‌گیری ویروس منحوس موجب بروز آسیب‌های روانی و اجتماعی فراوانی شده است، افزود: عوارض پیامدهای حاصل از این آسیب‌ها شامل خشم، افسردگی، پرخاشگری و ناامیدی است که باید برنامه جامع و تدابیر لازم جهت کنترل و به حداقل رساندن آنان تدوین و اجرا شود بنابراین مجموعه مدیریت شهری باید برنامه اجرایی خود جهت مدیریت و کاهش آسیب‌های روانی و اجتماعی حاصل از پاندمی کرونا را در اسرع وقت ارائه کند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: همچنین در دروان پسا کرونا باید توجه ویژه به بحث اشتغال و سرمایه‌گذاری داشت. عوارض اقتصادی کرونا و نیز تحریم‌های ناجوانمردانه باعث کوچک شدن اقتصاد و کمبود منابع مالی جهت اجرای برنامه‌های عمرانی و خدماتی شده است. قطع به یقین عبور از این شرایط نیازمند همکاری شهرداری‎‌ها به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی با توان مالی و ظرفیت‌های حقوقی و اقتصادی متنوع و متعدد از یک سو و بخش خصوصی و صاحبان سرمایه از سوی دیگر است.

وی تصریح کرد: اگر مجموعه مدیریت شهری بتواند در دنیای رقابتی، نقاط قوت و ضعف شهر خود را بشناسد و در صدد تقویت مزایای رقابتی آن برآید از این رهگذر شهر می‌تواند نقطه اتکایی در حوزه اقتصادی شهری بیابد، بر این مبنا وظایف کنونی مدیریت شهری تنها به مواردی از قبیل برنامه‌ریزی، خدمات‌رسانی، مدیریت فرهنگ محلی و انجام پروژه‌های عمرانی و محدود نمی‌شود بلکه جهت‌دهی فعالیت‌های شهری و ترسیم چشم‌انداز شهر در راستای دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار از جمله مهم‌ترین وظایف مدیران شهری به‌ویژه در دوره پسا کرونا خواهد بود.

زارعی با تأکید بر اینکه حوزه سلامت، محیط زیست و خدمات شهری به دلیل ارتباط و اثرات مستقیم بر کیفیت زندگی شهروندان نیازمند بازتعریف، برنامه‌ریزی تلفیقی و نظارت مستمر است، گفت: توجه ویژه به سلامت شهروندان در اولویت برنامه‌های شورا و کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اقدامات یک ماه و نیم گذشته کمیسیون خدمات شهری، بررسی دقیق و پیگیری جدی 11 مصوبه بر زمین مانده که تاریخ اجرای آن‌ها به پایان رسیده است، تشکیل جلسات فشرده کارشناسی برای مدیران اجرایی رده‌های میانی و ارشد  15 مجموعه مستقل حوزه کمیسیون به‌منظور جمع‌آوری اندوخته‌ها و تجربیات گرانقدر گذشته و در کنار این اقدامات تشکیل جلسات کارشناسی با اساتید و متخصصین حوزه‌های تخصصی به منظور نقد و بررسی وضع موجود و تبیین وضع مطلوب و برنامه‌ریزی اجرایی زمان‌بندی بر اساس برنامه‌های مصوب بوده است را از جمله این اقدامات برشمرد.

وی در ادامه 5 پیشنهاد را به اعضای شورای شهر شیراز ارائه کرد و گفت: پیشنهاد می‌شود تیم کارشناسی خبره متشکل از متخصصین حوزه اقتصاد و سرمایه‌گذاری در سطح شهرداری و خارج از آن به منظور ارائه پیشنهادات کاربردی و تهیه طرح جامع کوتاه مدت جذب سرمایه با محوریت کمیسیون سرمایه‌گذاری و ارائه گزارش دوره‌ای و مستمر و پیشرفت اقدامات اجرایی در صحن شورا تشکیل شود.

زارعی همچنین پیشنهاد تشکیل کمیته ویژه تعیین تکلیف کارخانه‌های سیمان، پشم شیشه، روغن نباتی، دنا و شرکت‌های تولید نشاسته و دعوت از کلیه سازمان‌های ذیربط در سطح تصمیم‌گیری و تشکیل جلسات هفتگی و ارائه گزارش به رسانه‌ها به‌صورت دوره‌ای تا حصول نتایح مطلوب با محوریت کمیسیون سلامت و ارائه گزارش به صحن شورا که اقدامات اولیه آن انجام پذیرفته است، را ارائه داد.

تدوین سند راهبردی دوره ششم به‌منظور تعیین تکلیف موضوع مهم و حیاتی سرمایه انسانی در شهرداری و تقویت رفاهیات نیروهای کار به ویژه عزیزان پاکبانان، نیروهای زحمتکش پسماند و فضای سبز و حفظ و کرامت کارکنان خدوم شهرداری با به نتیجه رساندن باشگاه فرهنگی رفاهی و ورزشی کارکنان از یک سو و ارزیابی عملکرد کارکنان به منظور ارتقا و افزایش کارآمدی منابع انسانی در شهرداری در راستای افزایش بهره‌وری سازمانی و همچنین برنامه جامعه آموزش تخصصی با محوریت کمیسیون برنامه و بودجه و ارائه گزارش دوره ایی به صحن شورا از دیگر پیشنهادات زارعی در این جلسه بود.

وی همچنین خواستار تشکیل کارگروه ویژه بررسی عملکرد حوزه مهم بازرسی و حراست در سطح شهرداری و سازمان‌های وابسته و تقویت زمینه‌های ارتقای سیستم بازرسی و حراست به منظور صیانت بیشتر از کرامت انسانی و از بین بردن زمینه‌های سوءاستفاده احتمالی در کلیه سطوح با محوریت کمیته رسیدگی به شکایات و ارائه گزارش مستمر به صحن شورا شد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: سامانه 137 می‌تواند ابزار بسیار مهم و شریان حیانی مردم و شهرداری باشد، به شرط آنکه این سامانه در ارتباط با اجرایی‌ترین رده‌های کار برای رفع مشکلات طرح شده از طرف مردم، انعکاس‌دهنده نتیجه، اقدامات به مردم باشد. به نظر می‌رسد هر منطقه تیم اجرایی و مجهز تحت نظارت مستقیم شهردار منطقه اقدامات اجرایی در پاسخ به تقاضاهای مردمی را انجام و گزارش عملکرد هفتگی را به شهردار شیراز ارائه کند و شهردار نیز به صورت دوره‌ای در گزارش عملکرد خود به مردم و صحن شورا ارائه کند.

زارعی در ادامه تأکید کرد: تمام اعضای شورای اسلامی این دوره بر انجام کار جهادی میدانی، وفاق و همدلی و پرهیز از طرح موضوعات حاشیه‌ساز و ناامید کردن مردم بر عزم راسخ به وجود آمده برای انجام کارهای بزرگ در کلانشهر شیراز اتفاق نظر داشته و داریم. بدیهی است که شرعا و قانونا هر عضو برای اظهار نظر و رأی صادره خود در پیشگاه خداوند و ولی نعمتمان خود مسئولیت داشته و دارند و نیز طبیعی است که صحن شورای اسلامی و کمیسیونها محل تضارب آرا و نظرات اعضا صاحبان رأی به عنوان امانت‌دار مردم باشد و پافشاری برنظر و ارائه استدلال و هشدار و تذکرات نیز در همین راستا قابل تقدیر نیز خواهد بود اما همگان نیز این اصل منطقی و بدیهی را  به خوبی درک می‌کنیم که آنچه در نهایت فصل‌الخطاب خواهد بود، رأی اکثریت است و پس از آن هرگونه حاشیه‌سازی تضعیف اصل پذیرفته شده مردم‌سالاری دینی خواهد بود، لذا خاضعانه از منتقدین در حوزه‌های مختلف تقاضا دارم ضمن حفظ استقلال رأی خود بر تقویت تصمیمات متخذه و مصوبات که همانا منطقی‌ترین رفتار در شأن هر انسان آزاده هست همت گماشته تا ان‌شاءالله  شاهد اقدامات بزرگ با همت بلند همگان در این برهه حساس از نظام مقدس جمهوری اسلامی باشیم.

انتهای پیام
captcha