مسابقات قرآن را تبدیل به هدف نکنیم / جای خالی مسابقات شکوفه‌ها
کد خبر: 3997090
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۸
داور چهل‌وچهارمین مسابقات قرآن اوقاف فارس:

مسابقات قرآن را تبدیل به هدف نکنیم / جای خالی مسابقات شکوفه‌ها

داور تجوید چهل‎وچهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس با تأکید بر به روز بودن و پویایی مسابقات، گفت: در بحث مسابقات قرآن در این قسمت دچار ضعف هستیم و مسابقات را به‌عنوان وسیله‌ای برای ترویج فرهنگ قرآن در جامعه به درستی استفاده نمی‌کنیم و بعضی اوقات تبدیل به هدف یا آمال شده است.

محمدباقر حسینی‌پور ماهانی، داور تجوید چهل‌وچهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه در طول سال مسابقات قرآن از سوی سازمان‌ها و نهادهای زیادی برگزار می‌شود اما چقدر این مسابقات به‌خصوص مسابقات اوقاف که به‌صورت عمومی است، توانسته است فرهنگ قرآن را در جامعه ترویج دهد، گفت: هر چیزی مانند فقه اسلامی باید کاملاً به‌روز باشد و اگر چنین چیزی باشد، قطعاً شاهد تأثیرگذاری آن در فرهنگ و اخلاق و رفتار جامعه خواهیم بود.

وی افزود: در بحث مسابقات قرآن در این قسمت دچار ضعف هستیم و خوب برنامه‌ریزی انجام نمی‌دهیم و مسابقات را به‌عنوان وسیله‌ای برای ترویج فرهنگ قرآن در جامعه به درستی استفاده نمی‌کنیم و بعضی اوقات تبدیل به هدف یا آمال شده است و تنها به قسمت آخر آن یعنی مسابقات سطح بالاتر نگاه می‌کنیم، در صورتی که برای مسابقات قرآن از پایین‌ترین سطحی که شروع می‌شود، باید برنامه‌ریزی صحیحی کنیم و از تمام قسمت‌های آن برای ترویج فرهنگ قرآن استفاده کنیم.

ماهانی تصریح کرد: به نظر می‌رسد در مسابقات قرآن هدف به‌درستی ترسیم نشده و یا گاهی خودش تبدیل به هدف شده است و این مسئله اصلاً خوب نیست، در صورتی که مسابقات قرآن باید وسیله‌ای برای ترویج فرهنگ مقدس قرآن در جامعه شود و بتواند ما را در دستیابی به سبک زندگی طیبه یاری دهد.

این داور مسابقات قرآن در ادامه سخنان خود خواستار بازگشت مسابقات شکوفه‌ها در مسابقات قرآن اوقاف شد و گفت: در مسابقات قرآن اوقاف واقعاً جای شکوفه‌ها را خالی می‌بینم و خوب است که مسئولان مسابقات دوباره فکری به حال این قضیه کنند تا مسابقات شکوفه‌ها بازگردد زیرا بچه‌ها به خاطر انگیزه‌هایی که دارند خود به خود به مقطع بزرگسالان هم شور و حال می‌دهند و حضورشان در این جمع هم برای خودشان کلاس آموزشی و اخلاقی خواهد بود و هم انگیزه‌ای برای بزرگتر‌ها می‌شود.

وی با یادآوری اینکه مسابقات شکوفه‌ها در مقطع سنی زیر 16 سال برگزار می‌شد، گفت: در مسابقات قرآن آموزش و پرورش مشاهده می‌کنیم که این مسابقات از کلاس هفتم به بعد به‎صورت جدی ادامه پیدا می‌کند در صورتی که بسیاری از استعدادهای ما در مقطع زیر ششم هستند و اینان هیچ انگیزه‌ای ندارند و باید حتماً دیده شوند و خوب است که این نقیصه برطرف شود.

ماهانی در بخش دیگری از سخنانش به ارزیابی مسابقات امسال استان پرداخت و گفت: سطح مسابقات مانند هر سال بود و تفاوت زیادی نداشت البته تعداد شرکت‌کنندگان نسبت به مرحله شهرستانی کاهش داشت زیرا منتخبان آن‌ها به مرحله استان راه پیدا کردند ولی به‌طور کلی استقبال از مسابقات در سال جاری خوب بود.

داور تجوید چهل‌وچهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس اظهار کرد: به‌طور کلی سطح مسابقات امسال خوب بود، اما نمی‌توان گفت خیلی خوب بود، افرادی که به‌عنوان منتخب به این مرحله راه پیدا کردند، در حد و اندازه خودشان زحمت کشیدند، البته در برخی از رشته‌ها افراد جوان‌تر حضور پیدا کرده بودند که جای امیدواری دارد.

تکرار چهره‌ها در مسابقات قرآن فارس

وی تکرار چهره‌ها به‎صورت هر ساله را از آسیب‌های مسابقات استان برشمرد و گفت: چندین سال است که چهره‌ها بدون تغییر و شاید با یک‎سری جابه‌جایی در رشته‌ها به مرحله استانی مسابقات قرآن اوقاف راه پیدا می‌کنند و این دغدغه‌ای است که طی سال‌های گذشته وجود داشته است که چرا شاهد حضور چهره‌های جدید نیستیم، و این امر به بحث آموزشی و فرهنگی بازمی‌گردد که باید بیشتر به دنبال آن باشیم.

ماهانی در پاسخ به اینکه شیوع کرونا تا چه میزان در کمیت و کیفیت مسابقات امسال تأثیر داشته است، گفت: به‌طور کلی شیوع کرونا در همه چیز تأثیر داشته است و در مسابقات هم در برخی جاها به نوعی توانسته است، تغییر ایجاد کند ولی هیچ چیزی جای مسابقات حضوری را نمی‌گیرد زیرا قرآن فقط به خواندن نیست بلکه به عمل و رفتار و حال و هوایی است که وجود دارد و شاید در مسابقات حضوری تعلیم و تربیت بهتر انجام شود، چنانچه مشاهده می‌کنیم در آموزش و پرورش همه تأکیدات بر این است که کلاس‌ها به‌صورت حضوری برگزار شوند.

داور تجوید چهل‌وچهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس ادامه داد: در استان ما هم بحث کیفیت یک بحث نسبی است یعنی زحمت کشیده می‌شود اما انگیزه کمتر است در صورتی که وقتی مسابقات حضوری باشد انگیزه بیشتر و برکت در حضور بیشتر است خود به خود سطح مسابقات بالاتر می‌رود البته شاید نتوان با صراحت گفت کیفیت کمتر شده اما انگیزه کمتر شده است.

وی اظهار کرد: در بحث کمیت امسال شاهد کاهش متسابقان نبودیم و برعکس تعداد شرکت‌کنندگان در مرحله شهرستانی به حدی زیاد بود که داوری سنگینی را در این مقطع انجام دادیم.

انتهای پیام
captcha