تربیت قرآنی را به عرصه مسابقات قرآن وارد کنیم
کد خبر: 3996843
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۳
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد؛

تربیت قرآنی را به عرصه مسابقات قرآن وارد کنیم

رئیس هیئت داوران چهل‌وچهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس با بیان اینکه باید تربیت قرآنی را به عرصه مسابقات قرآن وارد کنیم، گفت: باید در کنار رقابت‌های قرآنی، مواردی مانند سبک زندگی قرآنی و اخلاق قرآنی هم آموزش داده شوند.

محمود آسن، رئیس هیئت داوران و داور حسن حفظ چهل‌وچهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه مسابقات قرآن تاکنون چقدر توانسته است، فرهنگ قرآنی را به سطح جامعه بیاورد، گفت: برای این هدف باید یک کار تبلیغی انجام دهیم و مواردی مثل سبک زندگی قرآنی و اخلاق قرآنی در کنار مسابقات و رقابت‌ها آموزش داده شود یعنی تربیت قرآنی را به عرصه مسابقات قرآن وارد کنیم و این نیازی است که باید با توجه به مقتضیات روز انجام شود.

وی تأکید کرد: برای اینکه بتوانیم قرآن را وارد زندگی مردم کنیم، باید اساتیدی باشند که آنان را با اخلاق اسلامی و قرآنی آشنا کنند یعنی آموزش‌هایی در این عرصه داشته باشیم تا وقتی نسل جوان وارد دانشگاه می‌شوند بتوانند در تمام این هجمه‌های فرهنگی و اخلاقی غرب، خود را حفظ کنند و میل به حق داشته باشند و همواره مسائل اسلامی را در عرصه‌های مختلف زندگی خویش رعایت کنند.

آسن بیان کرد: صرف برگزاری مسابقات قرآن که در یک برهه از زمان برگزار شود و در زندگی، خبری از اجرای آموزه‌های قرآن و عترت نباشد، قطعاً تأثیری نخواهد داشت و سبک زندگی اسلامی هم در جامعه ترویج پیدا نخواهد کرد.

رئیس هیئت داوران چهل‌وچهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس در ادامه از کم شدن تعداد متسابقان در این دوره از مسابقات سخن گفت و افزود: تعداد متسابقان مرحله استانی این دوره از مسابقات نسبت به سال‌های گذشته کمتر شده بود ولی در رشته حفظ کل تعداد متسابقان بیشتر شده و چهره‌های قوی ظاهر شده بود.

وی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان امیدوار بود که در مرحله کشوری در رشته حفظ کل شاهد درخشش متسابقان استان فارس باشیم، افزود: بله به یاری خدا یکی از فینالیست‌های مسابقات کشوری از حافظان استان فارس خواهد بود.

چگونه کیفیت مسابقات را افزایش دهیم

آسن بر ضرورت ارائه آموزش‌های تخصصی و پیشرفته به متسابقان تأکید کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم مسابقات را به‌صورت عمومی‌تر برگزار کنیم و افراد بیشتری بتوانند در مسابقات حضور یابند، نیاز به یک کار آموزشی قوی داریم.

رئیس هیئت داوران مرحله استانی چهل‌وچهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس بیان کرد: یکی از آسیب‌هایی که به مسابقات مرحله استانی وارد است، این است که معمولاً چهره‌ها در این مرحله تکراری هستند و یک‌سری افراد خاص هر ساله تکرار می‌شوند، در صورتی که باید به‌وسیله ارائه آموزش‌های قوی بتوانیم چهره‌های جدید را در این مسابقات مشاهده کنیم.

وی به تأثیر شیوع کرونا در کمیت و کیفیت مسابقات قرآن اشاره کرد و گفت: قطعاً شیوع کرونا بر فعالیت‌های قرآنی از جمله مسابقات قرآن تأثیرگذار بود. وقتی تعداد متسابقان به‌دلیل شیوع کرونا کم باشد و افرادی هم به‌عنوان تماشاگر در مسابقات نداشته باشیم، از جلوه تبلیغی مسابقات کاسته خواهد شد.

آسن یکی از ویژگی‌های مسابقات قرآن را تبلیغ فعالیت‌های قرآنی و تشویق عامه مردم به سمت این فعالیت‌ها برشمرد و بیان کرد: قطعاً شیوع کرونا بر روی کیفیت هم اثر گذاشته است، زیرا بسیاری از فعالیت‌های آموزشی کاسته شده و چهره‌های جدید را در مسابقات مشاهده نخواهیم کرد تا سطح مسابقات و میزان رقابت‌ها بالاتر رود.

انتهای پیام
captcha