سرنوشت قاریان را با 10 دقیقه تلاوت تعیین نکنیم/ کاهش کارایی مسابقات قرآن
کد خبر: 3996536
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۵

سرنوشت قاریان را با 10 دقیقه تلاوت تعیین نکنیم/ کاهش کارایی مسابقات قرآن

داور بخش وقف و ابتدا چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس با بیان اینکه به نظر می‌رسد مسابقات قرآن کارایی خود را از دست داده است، ضمن ارائه پیشنهاداتی برای جایگزینی مسابقات قرآن گفت: سرنوشت یک قاری را تنها با 10 دقیقه تلاوت تعیین نکنیم.

حمید ایماندار، داور بخش وقف و ابتدا چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن اوقاف فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، سطح مسابقات امسال را مانند سال گذشته ارزیابی کرد و گفت: با توجه به اینکه امسال در مرحله شهرستانی، گزینش خوبی انجام شد و داوری‌ها سخت‌گیری بیشتری داشت، شاهد کاهش تعداد راه‌یافتگان به مرحله استانی بودیم.

وی افزود: در بسیاری از رشته‌ها به جای اینکه 20 نفر به مرحله استانی راه پیدا کنند، تنها 5 نفر را گزینش کردیم و همین مسئله باعث شد که در مرحله استانی دیگر مشکل ریزش متسابق نداشته باشیم.

ایماندار تصریح کرد: به دلیل داوری سخت‌گیرانه‌ای که در مرحله شهرستانی انجام شد، تعداد افرادی که به مرحله استانی راه پیدا کردند در کل رشته‌ها شاید 35 الی 40 نفر بیشتر نبود و این مسئله باعث شد که تنها نخبه‌ها به مرحله استانی راه پیدا کنند و نخبگان هم مسابقات را از دست نمی‌دهند و حتماً در آن شرکت می‌کنند به همین دلیل امسال به لحاظ کمی و کیفی مشکلی در این مرحله نداشتیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا مسابقات قرآن در طی 44 سال برگزاری توانسته است فرهنگ قرآن را در جامعه ترویج دهد، گفت: در این زمینه تاکنون مطالب زیادی مطرح شده و خبرگزاری ایکنا هم بدان پرداخته است. یکی از این مطالب بحث پویش تغییر به نفع ترویج است که تقریباً یکسال است آن را از سوی بالاترین نهادهای کشور اعم از سازمان توسعه فرهنگ قرآنی و اوقاف پیگیری کردیم و حرفمان هم همین است که این مسابقات شاید دیگر کارایی آنچنانی در زمان کنونی برای توسعه فرهنگ قرآنی نداشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه شیراز ادامه داد: پیشنهادات زیادی دادیم که مسابقات باید هم به نفع متسابقان هم به نفع مردم تغییر یابد. زیرا متسابقان استرس زیادی را هنگام شرکت در مسابقات متحمل می‌شوند که باید این استرس حذف شود و قاریان باید مخاطب داشته باشند و بتوانند کارهای خود را به مردم ارائه دهند.

ایماندار اضافه کرد: در مورد عامه مردم متأسفانه اینگونه است که مسابقات حضور مردم را به همراه ندارد حتی در بالاترین سطح مسابقات و مسابقات بین‌المللی ایران هم در ایام غیر از شیوع کرونا ملاحظه کردیم که استقبال مردم از مسابقات بسیار ضعیف است لذا به این خاطر است که می‌گوییم مسابقات قرآن امتحانش را پس داده و کارایی خود را از دست داده است.

وی با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت بازسازی ساختارهای فرهنگی کشور گفت: اکنون و در گام دوم انقلاب زمانش رسیده است که مسابقات قرآن هم به سمت تغییر بنیانی و ساختاری به نفع مردم و متسابقان حرکت کند.

چگونگی استعدادیابی قرآنی در صورت حذف مسابقات

ایماندار در پاسخ به اینکه در صورت حذف مسابقات چگونه استعدادیابی‌های قرآنی انجام شود، افزود: استعدادیابی‌ها می‌تواند از طریق برنامه‌هایی نظیر طرح ارزیابی قاریان و حافظان قرآن انجام شود که در آن حافظان و قاریان بدون هیچ استرسی در سطوح مختلف می‌توانند حضور یابند. لذا ساز و کار موفقی مانند طرح ارزیابی می‌تواند جایگزین مسابقات قرآن باشد و کاملاً هم موفق خواهد بود.

این حافظ کل قرآن کریم، مسابقات را تنها عامل استرس و زده شدن افراد از فعالیت‌های قرآنی برشمرد و گفت: افرادی را می‌شناسم که فرد بعد از تحمل سال‌ها استرس مسابقات قرآن دچار بحران‌های روحی و جسمی شده‌اند و این یکی از کارکردهای سوء مسابقات است و در این زمینه بسیاری از افراد جامعه قرآنی هم این ندا را می‌دهند که تغییر ساختار صورت گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شیوه داوری مسابقات در مرحله شهرستانی که به صورت ضبطی و ارسال آثار بود، اشاره کرد و افزود: مسابقات ضبط شده هم به نفع متسابق است هم به نفع داور ضمن اینکه بسیاری از هزینه‌های سازمان اوقاف هم کاهش می‌دهد. متسابق استرس مسابقات حضوری ندارد و داوران هم تمرکز بیشتری بر روی آن خواهند داشت.

ایماندار اظهار کرد: در مورد مسابقات استانی و کشوری هم نظرمان همین است و حتی پیشنهاد می‌شود که برای مسابقات کشوری، یک متسابق در طول سال 5 تلاوت برگزیده خود را ارسال کند و این 5 تلاوت مورد بررسی قرار گیرد و سرنوشت قاری تنها در عرض 10 دقیقه تلاوت در مسابقات قرآن تعیین نشود.

انتهای پیام
captcha