مهم‌ترین درخواست‌ قرآنیان از دولت منتخب / سواد قرآنی جامعه ضعیف است
کد خبر: 3980014
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۲
انتظار فعالان قرآنی از دولت جدید / ۴

مهم‌ترین درخواست‌ قرآنیان از دولت منتخب / سواد قرآنی جامعه ضعیف است

یکی از پیشکسوتان قرآنی استان فارس با اشاره به تغییر دولت جدید طی ماه‌های آینده به تبیین مهم‌ترین درخواست‌های جامعه قرآنی از دولت منتخب پرداخت و تأکید کرد که فعالیت‌های قرآنی مردمی مظلوم واقع شده‌اند.

لیلی رشیدی، پیشکسوت قرآنی فارس، در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، نخستین انتظار از دولت آینده را اجرای عدالت در تمام کشور به‌ویژه در نهادها و سازمان‌ها برشمرد و گفت: عدالت‌محوری و اجرای عدالت باعث پیاده شدن همه آموزه‌های اسلامی در جامعه می‌شود و شاهد اجرای دستورهای کتاب خدا خواهیم بود چرا که نگرانی و گلایه عموم مردم نبود عدالت است.

وی افزود: اما مسئله مهم در خصوص مطالبه جامعه قرآنی به ویژه فعالان قرآنی، توجه به بودجه‎‌هایی که در مجلس برای فعالیت‌های قرآنی تصویب می‌شود، است. متأسفانه در خصوص تخصیص بودجه بسیاری از سازمان‌های قرآنی در کشور وجود دارند که زمان تصویب بودجه‌های فعالیت‌های قرآنی را با رایزنی سهم خود می‌کنند و این بودجه تمام می‌شود و به گروه‌های پایین‌تر نمی‌رسد، به عنوان مثال مؤسسات قرآنی که سهم بسزایی در اشاعه فرهنگ قرآنی در جامعه  دارند به این بودجه فعالیت‌های قرآنی دست پیدا نمی‌کنند و مظلوم واقع می‌شوند.

رشیدی با بیان اینکه مسئله مهم دیگر، شناسایی استعدادهای قرآنی و حمایت از استعدادهای نهفته و ناشناخته است، گفت: بسیاری از دانش‌آموزان، دانشجویان و افراد در جامعه که استعدادهای قرآن دارند و در زمینه قرائت قرآن، حفظ، پژوهش‌های قرآنی دارای پتانسیل بالایی هستند متاسفانه شناسایی نشده و یا اگر شناسایی شوند حمایت مادی و معنوی نمی‌شوند که در این صورت مأیوس شده و دست از تلاش بر می‌دارند که این خود می‌تواند برای جوانان ما یک خطر باشد.


بیشتر بخوانید:


این فعال قرآنی تأکید کرد: باید دولت جدید با برنامه‌ریزی قشر قرآنی را شناسایی، هدایت، حمایت و جذب فعالیت‌های قرآنی کرده تا بتوانیم یک جامعه قرآنی بسازیم که زمینه‌ساز ظهور امام زمان(عج) باشیم.

وی مطالبه دیگر را تلاش در لبیک به ندای مقام معظم رهبری در خصوص تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن در کشور برشمرد و افزود: بر اساس آماری که از تعداد حافظان قرآن در دست داریم، تعداد حافظان ما نسبت به جمعیت بسیار کم است که این نیاز به حمایت دارد، هم حمایت معنوی هم حمایت مادی اما متأسفانه به این مسئله مهم توجه نشده است. اگر به این مسئله توجه کنیم قطعاً می‌توانیم در مقابل  تهاجمات فرهنگی ایستادگی کنیم و جامعه‌ای بسازیم که رعایت آموزه‌های قرآنی آن را به تعالی سوق دهد.

تقسیم‌بندی جامعه قرآنی کشور

این پیشکسوت قرآنی با بیان اینکه جامعه قرآنی در کشور شامل سه دسته هستند که هر کدام به میزان مسئولیت و فعالیت‌های خود مطالباتی را از دولت جدید دارند، گفت: اول سازمان‌هایی هستند که فعالیت‌های قرآنی را انجام می‌دهند و نهادهای قرآنی مانند ادارات امور قرآنی دارالقرآن‌ها، دوم مؤسسات و خانه‌های قرآن و سوم خود مربیان اساتید و قرآن‌آموزان هستند. قطعاً خواسته همه این گروه‌ها است که دولت برنامه‌ای نهادینه شده بر اساس ارزش‌های قرآنی داشته باشد  و رویکرد به سمت تربیت قرآن محور باشد و انتظار است که در بازنویسی بخشنامه‌ها این قضیه را حتماً در نظر بگیرند.

رشیدی اظهار کرد: درخواست دیگر از دولت جدید که بسیار مهم بوده و از اسراف و هزینه‌های اضافه جلوگیری می‌کند، متمرکزسازی فعالیت‌های قرآنی است. متأسفانه در این قضیه موازی‌کاری‌ها میان سازمان‌ها و نهادهای متولی قرآنی مشاهده می‌شود، اگر این موازی کاری‌ها از بین رود و بودجه در جای خودش خرج شود، قطعاً می‌توانیم به اهداف قرآنی تعریف شده در جامعه برسیم. انتظار جامعه قرآنی از رئیس‌جمهور این است که یک نهادی را به عنوان متولی فعالیت‌های قرآن در نظر بگیرد که پاسخگوی کلی فعالین قرآنی اعم از نهادها و اساتید و قرآن‌آموزان باشد. همچنین جامعه قرآنی انتظار دارند کیفیت و کمیت فعالیت‌های قرآنی مانند قرائت حفظ مفاهیم تفسیر پژوهش‌های قرآنی و غیره ارتقا یابد و سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان برنامه باید برای حمایت‌های مادی و معنوی فعالان قرآنی همواره دلسوزانه در دولت آینده برخورد کنند.

رشیدی با بیان اینکه اجرایی شدن منشور توسعه فرهنگ قرآنی، به عنوان بالاترین سند مصوب قرآنی از مطالبات دیگر فعالان قرآنی است، گفت: این سند در سال ۱۳۸۸ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و انتظار داریم دولت آینده برنامه‌ای برای عملیاتی شدن این سند طراحی کند تا شاهد تغییراتی اساسی و پیشرفت قابل توجهی در فعالیت‌های قرآنی باشیم.

این پیشکسوت قرآنی فارس از دیگر مطالبات از دولت جدید را توجه به درخواست‌های مؤسسات قرآنی دانست و گفت: مؤسسات قرآنی مهم‌ترین نماد فعالیت‌های مردمی در حوزه قرآن هستند که به شیوه مستقل فعالیت‌های قرآنی را دارند که این در سال‌های قبل به شکل جلسات خانگی بود و به شکل اداری فعالیت نداشت، اما امروزه نیاز به ثبت و اخذ مجوز دارند و باید تحت نظارت نهادهایی مثل فرهنگی ارشاد یا سازمان تبلیغات قرار بگیرند و مجوز دریافت کنند و امروزه به دلیل که حمایت معنوی و مادی نمی‌شوند  شاهد تعطیلی مؤسسات و مراکز قرآنی هستیم که این جای تفکر و تأمل دارد.

رفع معضل پراکندگی جغرافیایی مؤسسات قرآنی

وی تأکید کرد: دولت جدید باید به این مطلب به جدیت بپردازد که چرا با وجود نهادها و سازمان‌ها و چندین هزار مؤسسه قرآنی متأسفانه سواد قرآنی جامعه ضعیف است و این قضیه شاید مهمترین مسئله است که باید به آن پرداخته شود.

رشیدی با بیان اینکه رفع معضل پراکندگی جغرافیایی مؤسسات فرهنگی قرآنی یکی دیگر از مطالبات است، گفت: در یک محله یکی الی دو مؤسسه قرآنی مشغول به فعالیت بوده است اما در محله‌ای که کنار آن است هیچ مؤسسه ای وجود ندارد که باید به شکل جدی مدیریت شود و باید دقت داشت مؤسسات قرآنی نقطه اتصال حوزه مردمی و نهادهای حاکمیتی است که از سال ۸۲ فعال و مهم‌ترین چشم‌انداز آن ارتقای کمی و کیفی مؤسسات قرآنی است اما هنوز انتظار مؤسسات قرآنی روی زمین مانده و پاسخی دریافت نمی‌کنند.

این فعال قرآنی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی و گرانی‌ها، فعالان قرآنی و مؤسسات آن‌ها را دچار مشکل کرده است به طوری در انتشارات و تولید محتوا به خاطر گرانی دچار مشکل هستند و متأسفانه هر مشکلی هم در جامعه قرآنی ایجاد می‌شود به پای دین نوشته می‌شود و مردم از این فضا فاصله می‌گیرند لذا رفع این مشکل توسط دولت جدید مطالبه عزیزان است.

وی با بیان اینکه متأسفانه در چهار سال اخیر دولت نسبت به بودجه‌‎های قرآنی کم لطفی زیادی داشته است که باعث افت زیاد  فعالیت‌های قرآنی شده است، گفت: متأسفانه بودجه‌های کمی برای مراکز قرآنی در نظر گرفته شد و یا مساعدت‌های که شهرداری در مقاطعی به مراکز قرآنی و فرهنگی قطع شد و حمایت مالی انجام نشد و حمایت معنوی هم به قول معروف انجام نشد و این باعث ضعف در مؤسسات قرآنی شد.

رشیدی در پایان با بیان اینکه برنامه‌ریزی دقیق و جدی و بسترسازی مناسب برای فعالیت قرآنی در فضای مجازی و غیر حضوری از درخواست‌های دیگر فعالان قرآنی است،‌ گفت: آموزش غیر حضوری باعث می‌شود میزان رفت‌وآمدها کم شده و از بسیاری از هزینه‌های اضافی جلوگیری شود.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha