ویژگی‌های رسانه‌ انقلابی / طرح شهید استوار وزارت اطلاعات به یاری محرومان آمد
کد خبر: 3962676
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۱

ویژگی‌های رسانه‌ انقلابی / طرح شهید استوار وزارت اطلاعات به یاری محرومان آمد

مدیركل اطلاعات فارس در تبیین ویژگی‌های رسانه انقلابی گفت: رسانه انقلابی دلسوز نظام بوده و مدافع ارزش‌ها، امیدآفرین، نشاط آفرین، حق‌گو و حق‌طلب است.

به گزارش ایكنا از فارس، مدیركل اطلاعات فارس امروز، 16 فروردین‌ماه در نشست صمیمانه با جمعی از اصحاب رسانه این استان كه به‌مناسبت فرا رسیدن هفته بزرگداشت سربازان گمنام امام زمان(عج) برگزار شد، ایجاد هم‌افزایی با رسانه‌ها و ارتقای آشنایی اصحاب رسانه با فعالیت‌های وزارت اطلاعات را از جمله اهداف برپایی این نشست عنوان كرد.

وی با یادآوری سابقه تشكیل وزارت اطلاعات در اوایل انقلاب با فرمان امام راحل گفت: امام راحل در ابلاغی كه برای تشكیل وزارت اطلاعات صادر كردند در حقیقت بر این نكته تأكید كردند شما باید گمنام باشید و به دنبال نام و نشان و جاه و مقام نباشید و رهبر معظم انقلاب هم بارها بر این مسئله تأكید كردند تا امروز كه با یك مجموعه اطلاعاتی مواجه هستیم.

مدیركل اطلاعات فارس در ادامه سرویس اطلاعاتی نظام جمهوری اسلامی را تنها سرویس اطلاعاتی در دنیا دانست كه مبتنی بر احكام شرع مقدس و بر اساس فقه شیعی عمل می‌كند و ادامه داد: سرویس‌های اطلاعتی معمولاً برای رسیدن به اهداف خویش استفاده از هر ابزاری را مجاز می‌دانند و اگر سوابق موساد و سیا را بررسی كنیم به خوبی به این مسئله پی می‌بریم كه چه جنایت‌هایی برای رسیدن به اهداف خود مرتكب شده‌اند.

وی با بیان اینكه نگاه امام و رهبری اجازه خروج سرویس اطلاعاتی نظام جمهوری اسلامی را از چارچوب‌های اسلامی و شیعی نمی‌دهد، گفت: بارها رهبر معظم انقلاب فرمودند كه از هیچ اقدام خلاف شرع و قانونی در سرویس اطلاعاتی حمایت نمی‌كنیم.

مدیركل اطلاعات فارس در ادامه سخنان خود اهمیت قدرت رسانه‌ها را در دنیای امروز یادآور شد و گفت: دشمنان ما هرچند در سرزمین‌های مختلفی پراكنده بوده و با انگیزه‌های مختلف فعالیت می‌كنند اما در عرصه رسانه بر علیه نظام جمهوری اسلامی بسیار متحد عمل می‌كنند.

وی بیان كرد: اگر تحلیل رفتاری رسانه‌های فارسی‌زبان معاند داشته باشیم مشاهده خواهیم كرد كه این رسانه‌ها به‌صورت هماهنگ بر روی موضوعات عملیات روانی و القایی در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و بین‌المللی تمركز داشته و تقسیم وظایف می‌كنند.

مدیركل اطلاعات فارس از رسانه‌های نظام جمهوری اسلامی خواست تا به سمت اتحاد و یكپارچگی حركت كنند و ادامه داد: اگر امروز در جنگ روانی و رسانه‌ای قرار داریم، ما هم باید اتاق جنگ روانی و رسانه‌ای یا همان اتاق دفاع برای خود داشته باشیم و برپایی چنین جلساتی می‌تواند مقدماتی برای این كار باشد.

وی با تأكید بر اینكه جنگ رسانه‌ای و روانی علیه نظام جمهوری اسلامی یك واقعیت است و بیشترین تلفات و خسارات را در این جنگ می‌بینیم، گفت: صدای توپ‌ها و خمپاره‌ها و میدان مین در جنگ رسانه‌ای مشخص نیست اما هر روز تلفات می‌دهد لذا در استان فارس تلاش كنیم تا یك مجموعه هماهنگ رسانه‌ای داشته باشیم و رسانه‌ها در عین تكثر، باید وحدت رویه در مقابل هجمه‌های دشمنان برای دفاع از نظام داشته باشند.

مدیركل اطلاعات فارس ادامه داد: در این حوزه باید متحد شویم و برپایی این جلسه را می‌توانیم مقدمه‌ای برای این كار بگذاریم كه چگونه می‌توان یك اتاق فكر رسانه‌ای در استان فارس داشته باشیم و فارس می‌تواند در این زمینه الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

رویكردهای دشمن در جنگ رسانه‌ای

وی خواستار تشكیل اتاق فكر رسانه‌ای در استان فارس شد و در ادامه به تبیین رویكردهای دشمن در جنگ رسانه‌ای و روانی بر علیه نظام جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: برجسته كردن مشكلات اجتماعی، تشكیك در احكام فقهی و حاكمیت دینی، القای تضاد تفكر اسلامی با تفكر ایرانی، القای اهمیت ندادن نظام جمهوری اسلامی به مسائل زیست محیطی، تضعیف دستاوردها و توانمندی‌های نظام، القای ناامیدی، تقویت رویكردهای تجزیه‌طلبی چرا كه ایران اسلامی از اقوام مختلف تشكیل شده است و این یك حسن است نه نقطه ضعف، تبلیغ سكولاریسم، تحلیل وارونه تاریخ انقلاب اسلامی كه متناسب با مناسبت‌ها رویدادهای تاریخی را وارونه تحلیل می‌كنند، از جمله رویكردهای دشمن در جنگ رسانه‌ای هستند.

مدیركل اطلاعات فارس همچنین سیاه‌نمایی دائمی، شایعه‌پراكنی، تضعیف محور مقاومت، القای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، حمایت از منافع رژیم صهیونیستی و مشروعیت بخشی‌ به حضور این رژیم غاصب در منطقه، زیر سئوال بردن راهبرد جمهوری اسلامی از محور مقاومت، ایران‌هراسی، تضعیف دستاوردهای علمی ایران چنانچه مشاهده كردیم كه چقدر تبلیغات منفی بر علیه واكسن ایرانی كرونا انجام می‌دهند، تضعیف صنعت هسته‌ای، تلاش برای تغییر فرهنگ و سبك زندگی ملت ایران، نشانه‌گیری كانون خانواده، حرمت‌شكنی مقدسات دینی، زیر سئوال بردن فرزندآوری، عادی‌سازی روابط نامشروع را از دیگر رویكردهای دشمنان در جنگ رسانه‌ای عنوان كرد.

وی با بیان اینكه رسانه‌های غرب ساختار حاكمیت و خانواده ما را نشانه گرفته‌اند، گفت: رسانه‌های غرب واكنش مثبت نسبت به رویدادهای منفی كه در كشور ما رخ داده است انجام می‌دهد و هر رویداد منفی را برجسته كرده و بر روی آن مانور می‌دهند و بر عكس آن نسبت به رویدادهای مثبت واكنش منفی دارند.

مدیركل اطلاعات فارس اظهار كرد:‌ برای مقابله با این جنگی كه رسانه‌های غرب بر ما تحمیل كردند، هیچ راهی جز اتحاد در اصول نداریم. حداقل رسانه‌های استان فارس در این زمینه می‌توانند قدم بردارند و با هم برای حفظ ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی هم‌صدا شوند.

ضرورت تشكیل اتاق فكر رسانه‌های فارس

وی نظام جمهوری اسلامی را نعمتی توصیف كرد كه شامل حال ملت ایران شده است و باز هم خواستار اتاق فكر رسانه‌های استان فارس شد و گفت: رسانه‌ها باید اول خود را پیدا كرده و در جنگ رسانه‌ای و روانی نقش‌آفرینی بیشتری داشته باشند. ضمن اینكه ما تمام رسانه‌ها را با هر تفكر و جناحی محرم می‌دانیم چرا كه آنان فرزندان این مرز و بوم هستند.

مدیركل اطلاعات فارس در ادامه سخنان خود با بیان اینكه بسیاری از چالش‌های امنیتی، یك مسئله فرهنگی است، گفت:‌ برخی از مسائلی كه در كشور پیش می‌آید  دشمنان سعی می‌كند تا مسائل و مشكلات اجتماعی و فرهنگی را تبدیل به موضوع امنیتی كنند.

وی با تصریح اینكه رسانه‌ها می‌توانند بر مبنای محور ارزش‌ها تلاش كنند تا كاهش سرمایه اجتماعی جبران شود و اعتماد مردم نسبت به نظام بازگردد، گفت: رسانه هم علم است هم تخصص و هم هنر است. رسانه مركز ثقل تأثیرگذاری بر افكار عمومی و عام پیشرفت و شكوفایی علم و عمل در جوامع است.

مدیركل اطلاعات فارس رسانه را ركن مهم حكومت‌داری در حال و آینده توصیف كرد و به تبیین ویژگی‌های رسانه انقلابی پرداخت و گفت: رسانه‌‌های انقلابی باید دلسوز نظام بوده و مدافع ارزش‌ها و امیدآفرین و نشاط آفرین باشند چرا كه رسانه‌های بیگانه دائماً در حال انتشار یأس و بدبختی در جامعه هستند.

وی توجه اصحاب رسانه را به این نكته جلب كرد كه حتی اگر بخواهید ایرادها و مشكلات را مطرح كنید، باید در جهت حل مشكلات مردم باشد نه القای یأس و ناامیدی در جامعه و سپس ادامه داد: رسانه انقلابی حق‌طلب و حق‌گو و زبان گویای نظام و مردم است و نباید وامدار صاحبان قدرت و ثروت باشد.

مدیركل اطلاعات فارس برخی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص وظایف رسانه‌ها را یادآور شد و گفت: ایجاد فضای مهربانی و برادری در جامعه از وظایف رسانه‌هاست كه رهبر معظم انقلاب بدان تأكید فراوانی دارند و همچنین معظم‌له از رسانه‌ها خواسته‌اند كه از دشمن غفلت نكنند و در عین حال نقد منصفانه داشته و رعایت عدالت را داشته باشند.

وی خواستار برگزاری كلاس‌های آموزشی برای اصحاب رسانه در خصوص تهدیدها شد و گفت: این آموزش‌ها می‌تواند نقش مهمی برای افزایش آگاهی اصحاب رسانه نسبت به كید رسانه‌های معاند باشد و اهالی رسانه باید مراقب باشند تا در پازل هماهنگی‌ها و تقسیم وظایف دشمنان قرار نگیرند.

مدیركل اطلاعات فارس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه وظیفه وزارت اطلاعات تأمین امنیت كشور دانست و گفت: همچنین وظیفه ما سلب امنیت و آرامش متخلفین است و در این راستا گام برمی‌داریم.

هیچ‌گاه خباثت دشمنان را فراموش نمی‌كنیم

وی همچنین گفت: دستگاه اطلاعاتی كشورمان هیچ‌گاه خباثت دشمنان را فراموش نمی‌كنند و مصداق آن را در دستگیری عامل بمب‌گذاری حسینیه سیدالشهدا شیراز دیدم كه بعد از 12 سال آن را در لانه امن خود دستگیر كردیم.

مدیركل اطلاعات فارس در ادامه سیاست‌های نظام را در خصوص اقوام و اقلیت‌ها همان سیاست‌هایی دانست كه از سوی رهبر معظم انقلاب و قانون اساسی تعیین شده است و تأكید كرد: در نظام جمهوری اسلامی همه اقوام و مردم در یك سطح قرار دارند و ما چیزی به نام شهروند درجه یك، دو یا سه نداریم.

وی با بیان اینكه هر جا زخمی وجود دارد، بستر حضور میكروب است و آسیب‌های اجتماعی هم در حقیقت یك زخم بر پیكر جامعه هستند، حاشیه‌نشینی، مشكلات اقتصادی و بیكاری از جمله این آسیب‌ها برشمرد و گفت: برای رفع این آسیب‌ها در وزارت اطلاعات طرحی را با نام شهید استوار طراحی كردیم تا بتوانیم با همكاری دستگاه‌ها و مسئولان مختلف اقدامات مؤثری در جهت محرومیت‌زدایی مناطق محروم و حاشیه‌ای برداریم.

مدیركل اطلاعات فارس ضمن تقدیر از همراهی مردم در كمك‌های مؤمنانه‌ای كه در ایام كرونا انجام می‌شود، گفت: باید تلاش كنیم تا كمك‌های مؤمنانه را از بسته‌های ارزاق به سمت ایجاد زیرساخت‌های لازم در مناطق محروم و حاشیه‌نشین ببریم و در این راستا هم نیاز به همكاری دستگاه‌های مختلف داریم كه تاكنون نهادهایی مانند ارتش، سپاه و غیره برای این قضیه اعلام آمادگی كرده و حتی ورود كرده‌اند.

وی در ادامه با بیان اینكه پرونده تخلف اقتصادی مدیران در استان فارس در حال بررسی داریم، گفت: هر مدیری كه تخلف اقتصادی می‌كند مطمئن باشد كه به سراغ او خواهیم رفت و قطعاً پول‌های بادآورده و غیرمشروع را رصد می‌كنیم.

مدیركل اطلاعات فارس همچنین گفت: در حال حاضر مدیر دو تابعیتی در استان فارس نداریم و قبلا یكی دو مورد بوده است كه از كار بركنار شده‌اند.

وی با بیان اینكه وظیفه حاكمیت تأمین امنیت است و منتی برای این قضیه بر سر كسی نیست، گفت: تأمین امنیت را وظیفه خود می‌دانیم و امیدواریم بتوانیم ارتباط خود را با مردم بیشتر كنیم گرچه بنای اصلی سازمان اطلاعاتی جمهوری اسلامی مردم هستند و حتی در زمان تشكیل این سازمان هم امام راحل فرمودند كه همه مردم خود را جزو این سازمان بدانند و همكاری كنند.

مدیركل اطلاعات فارس در ادامه از اصحاب رسانه خواست تا بیشتر درباره بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی فعالیت كنند و گفت: این بیانیه خیلی مختصر قصه آغاز انقلاب اسلامی را تشریح كرده و به پویا بودن و غیرمنفعل نبودن انقلاب اسلامی و حساس بودن نسبت به ارزش‌ها اشاره دارد و همچنین رهبر معظم انقلاب در این بیانیه به امیدآفرینی اشاره دارند و تأكید می‌كنند كه تعداد افراد پاك‌دست بسیار بیشتر از ناپاكان است.

مهم‌ترین تكلیف وزارت اطلاعات برای تحقق شعار سال

وی همچنین توجه اصحاب رسانه را به شعار سال جلب كرد و افزود: از ابتدای سال جاری در وزارت اطلاعات تكالیف خود را برای تحقق شعار سال معین كردیم و مهم‌ترین تكلیف ما شناسایی موانع تولید و برطرف كردن موانع آن است البته در سال گذشته بیش از 222 واحد تولیدی نیمه فعال وغیرفعال را فعال كردیم.

مدیركل اطلاعات فارس اهمیت انتخابات را یادآور شد و گفت: یكی از تقسیم وظایف جبهه رسانه‌ای دشمن كه برای انتخابات آغاز كرده‌اند، القای این مسئله است كه انتخابات هیچ تأثیری در سرنوشت مردم ندارد لذا اصحاب رسانه تلاش كنند تا مردم را تشویق كنند كه در انتخابات امیدوارانه شركت كنند.

وی ادامه داد: رسانه‌های دشمنان تلاش می‌كنند تا مردم را از صندوق‌های رأی ناامید كنند و ما هم تلاش كنیم كه مردم را به پای صندوق‌های رأی بیاوریم.

مدیركل اطلاعات فارس همچنین با بیان اینكه قانون انتخابات تكلیفی برای مراجع 4 گانه از جمله وزارت اطلاعات برای تأیید صلاحیت كاندیدها تعیین كرده است،‌ گفت: در چارچوب این تكلیف ما موظف هستیم تا سوابق كاندیداها را به فرمانداری‌ها اعلام كنیم كه در ایام نوروز این كار را انجام داده و به هیئت‌های اجرایی اعلام كردیم و در نهایت این هیئت‌های اجرایی هستند كه تصمیم می‌گیرند چه افرادی صلاحیت ورود دارند یا خیر.

انتهای پیام
captcha