طرحی برای فردا / حق قرآن را ادا نکرده‌ایم
کد خبر: 3958456
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵

طرحی برای فردا / حق قرآن را ادا نکرده‌ایم

تشکیل شورای عالی قرآن و عترت استان فارس سرآغاز یک راه طولانی و مقدس است که اگر تکیه آن بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی و کارکرد قرارگاهی باشد، قطعاً فردایی بهتر از امروز برای جامعه ما رقم خواهد زد.

طی هفته‌های اخیر، خبر تشکیل شورای عالی قرآن و عترت فارس مهم‌ترین رویداد فرهنگی این استان بوده است. در کشور ما شوراها و نهادهای فرهنگی و غیر فرهنگی زیادی وجود دارند که بر ساختارهای پیچیده موجود اداری، تنها پیچیدگیِ بیشتر افزوده‌اند و عملاْ خروجی چندانی نداشته‌اند. اما آنچه که درخصوص شورای عالی قرآن و عترت استان فارس بارقه امید و خوشبینی نسبت به درپیش بودن تحولات عمیق فرهنگی ایجاد می‌کند، تکیه بر ظرفیت‌های مردمی و ساختار و کارکرد قرارگاهی آن است.

تجربه تاریخی در کشور ما نشان داده دولت‌ها و ساختارهای بروکراتیکِ حاکمیتی هیچ‌گاه مجریان خوبی در عرصه فرهنگ نبوده‌اند و آن دسته از حرکت‌های فرهنگی که خاستگاه مردمی داشته‌اند، توانسته‌اند استمرار پیدا کنند و تاریخ‌ساز شوند.

شورای عالی قرآن و عترت فارس از آن جهت یک حرکت امیدآفرین در عرصه ترویج فرهنگ دینی محسوب می‌شود که تکیه اصلی خود را بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی و هماهنگ‌سازی آن‌ها با یکدیگر و اتصالشان به مجموعه‌های حاکمیتی برای استفاده از ظرفیت آنها قرار داده است.

و اما مسئله مهم دیگر، غفلت تاریخی ما نسبت به قرآن کریم و حق بزرگی که بر گُرده ما مسلمانان در ارتباط با کتاب خدا گذاشته شده می‌باشد. چند نفر از خوانندگان این سطور، توان روان‌خوانی قرآن کریم را دارند؟ مخاطبان این نوشتار، تاکنون چندبار با خواندن آیه‌ای از آیات قرآن به فکر فرو رفته و راجع به مقصود و هدف کلام خدا با انسان اندیشیده‌اند؟ توجه به قرآن کریم، خواندن و یا گوش دادن به تلاوت آن و تعمق و تفکر در آیات خدا، چند دقیقه از زندگی ما مسلمانان را در طول روز، ماه و سال به خود اختصاص داده است؟ آیا ما به عنوان پدران و مادرانی مسلمان، برای آموزش قرآن کریم به فرزندانمان اهمیت قائل بوده‌ایم و برای آن وقت و هزینه صرف کرده‌ایم؟

اگر منصفانه بیندیشیم و قصد فریب خود را نداشته باشیم، درخواهیم یافت که به‌عنوان یک مسلمان هیچ‌گاه حق قرآن کریم را به عنوان معجزه جاویدان و همیشه زنده پیامبر گرامی اسلام(ص) ادا نکرده‌ایم و همواره نسبت به آن غافل بوده‌ایم و بدتر از همه آنکه تصور می‌کنیم اصلاح و ارتقای فرهنگ شهروندی و عمومی جامعه اسلامی ما، راه حلی بجز توجه به قرآن و آموزه‌های قرآنی دارد!

بسیاری از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه ما در پرتو ترویج فرهنگ و معارف قرآنی، مسلماْ رفع خواهد شد و در راه جامعه‌سازی قرآنی، از ابراز مخالفت و سنگ‌اندازی افرادی که از توجه به قرآن کریم بیم دارند نباید ترسید.

تشکیل شورای عالی قرآن و عترت استان فارس سرآغاز یک راه طولانی و مقدس است که اگر تکیه آن بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی و کارکرد قرارگاهی باشد، قطعاً فردایی بهتر از امروز برای جامعه ما رقم خواهد زد.

مصطفی مشفقیان، معاون فرهنگی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس

انتهای پیام
captcha